Retata de cozonac este cea mai cautata de sarbatori, iar eu v-am pregatit mai jos 10 retete de cozonac pentru Paste din care puteti alege varianta voastra preferata. Nu putem avea sarbatoare fara cel putin un cozonac pe masa si suntem mereu in cautarea celei mai bune retete, celei mai bune umpluturi. Ei bine, acum aveti toate retetele de cozonaci la indemana si va puteti alege preferatul.
Incepem cu reteta de cozonac pufos cu ciocolata si crema de fistic, un aluat super pufos si aromat si o umplutura mai moderna cu crema de fistic si crema de ciocolata. Gustul este insa foarte bun, cozonacul se desface fasii si este delicios.
Reteta de cozonac cu smantana si umplutura de nuca este perfecta pentru cei ce vor un cozonac pufos, dar care sa ramana moale si pufos pentru mai multe zile. Smantana ii confera o fragezime aparte, iar crema este delicioasa, nu foarte dulce. Este umplut cu crema de cacao cu nuca, rahat si stafide si sunt convinsa ca o sa va placa si voua.
Reteta de baigli, beigli sau de cozonac unguresc este perfecta pentru cei care prefera cozonacul cu multa umplutura. Aluatul este unul mai mult fraged, subtire si foarte gustos. Nu este la fel de pufos ca variantele clasice, insa are multa umplutura delicioasa si aromata. Puteti alege una dintre cele doua umpluturi, nuca sau mac.
Aceasta reteta de cozonac traditional foarte pufos este ideala pentru incepatori. Va prezint pas cu pas cum puteti realiza si voi acasa cozonaci foarte pufosi, aromati si cu umplutura din belsug. Puteti alege oricare dintre cele doua umpluturi sau va puteti personaliza cozonacul dupa cum doriti. Reteta este cea a mamei mele si o face de zeci de ani.
Reteta de cozonac moldovenesc cu aluat oparit este una dintre cele mai incercate retete de cozonac pufos de pe acest site. Diferenta o face faina oparita cu lapte care confera cozonacului o fragezime aparte si o textura minunata. Obtineti un cozonac foarte pufos, moale, aromat si care se desface in fasii. Se pastreaza proaspat zile la rand si are un gust pe masura.
Acest cozonac fara framantare este cel mai incercat si cel mai iubit cozonac de la JamilaCuisine. Reteta este una dezvoltata de catre mine de la zero si e minunata. Fara sa framantati deloc obtineti un vozonac pufos, cu multa umplutura si foarte gustos. Voi doar amestecati toate ingredientele, iar restul il face dospirea la rece, in frigider.
Daca sunteti in cautarea unui cozonac diferit, atunci trebuie sa incercati babka. Aceasta este un cozonac care se prepara in mai multe tari din Europa si care are o metoda diferita de impletire. Si umplutura este putin altfel, insa e delicios. Acest cozonac se poate si insiropa dupa preferinta sau chiar glazura cu ciocolata amaruie sau cu lapte.
Reteta de cozonac floare cu Nutella este una dintre cele mai simple retete de cozonac. Aluatul este foarte usor de preparat, umplutura consta in crema de ciocolata din comert, iar gustul este minunat. Aspectul este unul pe masura si nu este deloc greu de realizat. La final veti obtine un cozonac pufos cu o forma minunata de floare pe care-l puteti umple si cu alte umpluturi, dupa placere.
Aceasta este prima reteta de cozonac traditional filmata in 2013, dupa reteta mamei mele. Clipul este unul lung, insa explicat foarte bine, astfel incat sa obtineti si voi niste cozonaci deliciosi, pufoasi cu umplutura diversa. Puteti personaliza foarte usor reteta, iar aluatul se poate framanta la robot. Desi e o reteta clasica, este foarte buna si usor de preparat.