Socata cu menta si miere reteta perfecta pentru cea mai racoritoare socata naturala fara drojdie

Prajitura cu lamaie si nuca de cocos – reteta video

Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.02 from 67 votes
Preparare 15 minute
Gatire 40 minute
Timpul total 55 minute
Servire 12 portii

Ingrediente
 

  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 130 g smantana
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 oua
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 2 lamai
  • dulceata de portocale
  • nuca de cocos

Prajitura cu lamaie si nuca de cocos este unul din deserturile rapide si delicioase pe care le puteti face oricand aveti pofta de o prajitura facuta in casa. Cu totii avem putin timp liber, in special in weekend si vrem sa facem ceva gustos pentru cei dragi. Sunt convinsa ca in copilarie mamele sau bunicile va faceau mereu o prajitura care era preferata voastra. Noua ne facea mama chec cu cacao sau pandispan. Eu , fiind mare amatoare de lamaie, pregatesc deserturi care s-o contina.

Imi place aceasta prajitura pentru ca este usor de preaparat si foarte aromata. Compozitia contine unt, ceea ce ii confera un gust minunat. Untul trebuie sa fie neaparat gras, cu 80-82% grasime. Si smantana contribuie la textura prajiturii si o face moale si pufoasa. Nuca de cocos se poate omite sau se poate inlocui cu nuca macinata, insa mie imi place foarte mult combinatia. Nuca de cocos se potriveste perfect cu lamaia, iar gustul este perfect.

In aceasta prajitura cu lamaie si nuca de cocos am folosit si coaja de lamaie pentru gust, si zeama de lamaie pentru aciditate. Daca doriti, puteti inlocui lamaia cu portocala sau cu orice alte citrice. Portocala se potriveste si ea foarte bine in aceasta prajitura si aroma este absolut minunata. Din acest motiv am ales sa folosesc dulceata de portocale pentru a glazura prajitura. Bineinteles ca se poate folosi si alta dulceata. Cele de capsuni, zmeura sau fructe de padure sunt si ele foarte bune.

Peste dulceata am presat nuca de cocos, dar puteti pune si nuca macinata, migdale sau alune macinate. Aveti grija insa sa lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o glazura. Daca prajitura este calda, dulceata va curge. Taiati prajitura in cubulete si serviti-o alaturi de lapte rece sau de o cafea cu lapte. Daca va plac deserturile cu lamaie, va invit sa incercati si reteta mea de tarta cu lamaie. Este foarte aromata si nu este greu de preparat.

Mod de preparare prajitura cu lamaie:

RETETA NOUA

Socata cu menta si miere fara drojdie – reteta video

Socata cu menta si miere fara drojdie - reteta video Socata cu menta si miere fara drojdie, socata racoritoare, naturala si gustoasa facuta in casa....

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
301,140CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
531,900CititoriConectați-vă
1,830,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×