Acasa Retete Video Dulciuri Prajitura cu lamaie si nuca de cocos - reteta video

Prajitura cu lamaie si nuca de cocos – reteta video


Prajitura cu lamaie si nuca de cocos
Preparare: 15 minute
Gatire: 40 minute
Timpul total: 55 minute
Servire: 12 portii

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 130 g smantana
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 oua
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 2 lamai
  • dulceata de portocale
  • nuca de cocos
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Prajitura cu lamaie si nuca de cocos este unul din deserturile rapide si delicioase pe care le puteti face oricand aveti pofta de o prajitura facuta in casa. Cu totii avem putin timp liber, in special in weekend si vrem sa facem ceva gustos pentru cei dragi. Sunt convinsa ca in copilarie mamele sau bunicile va faceau mereu o prajitura care era preferata voastra. Noua ne facea mama chec cu cacao sau pandispan. Eu , fiind mare amatoare de lamaie, pregatesc deserturi care s-o contina.

Imi place aceasta prajitura pentru ca este usor de preaparat si foarte aromata. Compozitia contine unt, ceea ce ii confera un gust minunat. Untul trebuie sa fie neaparat gras, cu 80-82% grasime. Si smantana contribuie la textura prajiturii si o face moale si pufoasa. Nuca de cocos se poate omite sau se poate inlocui cu nuca macinata, insa mie imi place foarte mult combinatia. Nuca de cocos se potriveste perfect cu lamaia, iar gustul este perfect.

In aceasta prajitura cu lamaie si nuca de cocos am folosit si coaja de lamaie pentru gust, si zeama de lamaie pentru aciditate. Daca doriti, puteti inlocui lamaia cu portocala sau cu orice alte citrice. Portocala se potriveste si ea foarte bine in aceasta prajitura si aroma este absolut minunata. Din acest motiv am ales sa folosesc dulceata de portocale pentru a glazura prajitura. Bineinteles ca se poate folosi si alta dulceata. Cele de capsuni, zmeura sau fructe de padure sunt si ele foarte bune.

Peste dulceata am presat nuca de cocos, dar puteti pune si nuca macinata, migdale sau alune macinate. Aveti grija insa sa lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o glazura. Daca prajitura este calda, dulceata va curge. Taiati prajitura in cubulete si serviti-o alaturi de lapte rece sau de o cafea cu lapte. Daca va plac deserturile cu lamaie, va invit sa incercati si reteta mea de tarta cu lamaie. Este foarte aromata si nu este greu de preparat.

Mod de preparare prajitura cu lamaie:

Ultimele retete:

Triunghiuri marocane cu migdale – reteta video

Triunghiuri marocane cu migdale - reteta video Triunghiuri marocane cu migdale, niste super fursecuri fragede cu aroma de trandafiri si...

Tocana de legume de post – reteta video

Tocana de legume de post - reteta video Reteta de tocana de legume sau de tocanita de legume este una...

Rulouri cu crema de ciocolata – reteta video

Rulouri cu crema de ciocolata - reteta video Reteta de rulouri cu crema de ciocolata sau de cornete umplute cu...

Mancare de fasole galbena – reteta video

Mancare de fasole galbena - reteta video Reteta de mancare de fasole galbena este una de care ma leaga multe...

Cheesecake baclava, un desert de senzatie – reteta video

Cheesecake baclava, un desert de senzatie - reteta video Reteta de cheesecake baclava este o minunatie de desert! O combinatie...

Fasole batuta cu ceapa calita – retata video

Fasole batuta cu ceapa calita - retata video Reteta de fasole batuta cu ceapa calita este una pe care voiam...