Acasa Retete Video Dulciuri Prajitura cu lamaie si nuca de cocos - reteta video

Prajitura cu lamaie si nuca de cocos – reteta video

Prajitura cu lamaie si nuca de cocos
4/553 voturi
Preparare 15 minute
Gatire 40 minute
Timpul total 55 minute
Servire 12 portii

Ingrediente
 

  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 130 g smantana
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 oua
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 2 lamai
  • dulceata de portocale
  • nuca de cocos
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Prajitura cu lamaie si nuca de cocos este unul din deserturile rapide si delicioase pe care le puteti face oricand aveti pofta de o prajitura facuta in casa. Cu totii avem putin timp liber, in special in weekend si vrem sa facem ceva gustos pentru cei dragi. Sunt convinsa ca in copilarie mamele sau bunicile va faceau mereu o prajitura care era preferata voastra. Noua ne facea mama chec cu cacao sau pandispan. Eu , fiind mare amatoare de lamaie, pregatesc deserturi care s-o contina.

Imi place aceasta prajitura pentru ca este usor de preaparat si foarte aromata. Compozitia contine unt, ceea ce ii confera un gust minunat. Untul trebuie sa fie neaparat gras, cu 80-82% grasime. Si smantana contribuie la textura prajiturii si o face moale si pufoasa. Nuca de cocos se poate omite sau se poate inlocui cu nuca macinata, insa mie imi place foarte mult combinatia. Nuca de cocos se potriveste perfect cu lamaia, iar gustul este perfect.

In aceasta prajitura cu lamaie si nuca de cocos am folosit si coaja de lamaie pentru gust, si zeama de lamaie pentru aciditate. Daca doriti, puteti inlocui lamaia cu portocala sau cu orice alte citrice. Portocala se potriveste si ea foarte bine in aceasta prajitura si aroma este absolut minunata. Din acest motiv am ales sa folosesc dulceata de portocale pentru a glazura prajitura. Bineinteles ca se poate folosi si alta dulceata. Cele de capsuni, zmeura sau fructe de padure sunt si ele foarte bune.

Peste dulceata am presat nuca de cocos, dar puteti pune si nuca macinata, migdale sau alune macinate. Aveti grija insa sa lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o glazura. Daca prajitura este calda, dulceata va curge. Taiati prajitura in cubulete si serviti-o alaturi de lapte rece sau de o cafea cu lapte. Daca va plac deserturile cu lamaie, va invit sa incercati si reteta mea de tarta cu lamaie. Este foarte aromata si nu este greu de preparat.

Mod de preparare prajitura cu lamaie:

Tefal Club

Ultimele retete:

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita – reteta video

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita - reteta video Reteta de quesadilla cu mozzarella si carne de vita e fix ceea ce ne trebuie...

Tort cu mousse de ciocolata – reteta video

Tort cu mousse de ciocolata - reteta video Reteta de tort cu mousse de ciocolata este perfecta pentru fanii gustului intens si aerat de ciocolata....

Fursecuri poloneze pentru Craciun – reteta video

Fursecuri poloneze pentru Craciun - reteta video Reteta de fursecuri poloneze pentru Craciun este una din cele mai bune retete de fursecuri pe care le-am...

Paste de legume cu somon si sos alb – reteta video

Paste cu somon si sos alb - reteta video 400 g somon200 ml supa legume (/ peste)250 g paste din faina de naut (Barilla)300...

Sarmale vegane / sarmale de post – reteta video

Sarmale vegane / sarmale de post - reteta video Reteta de sarmale vegane este perfecta pentru perioada postului ce tocmai a inceput. Postul Craciunului incepe...

Pui cu ciuperci si fasole verde – reteta video

Pui cu ciuperci si fasole verde - reteta video Reteta de pui cu ciuperci si fasole verde este ideala atunci cand nu aveti prea mult...