Shaorma de pui facuta in casa – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Shaorma de pui reteta video
Shaorma de pui facuta in casa - reteta video
Servire Preparare Gatire
4-6 portii 30 minute 20 minute
4.3/5158 voturi
Ingrediente

Shaorma de pui e unul dintre cele mai populare preparat de tip fast food. Gasim sute de shaormerii doar in Bucuresti, insa o varianta de casa e mereu binevenita. Stiu ca voi ati asteptat-o foarte mult si ca mi-ati cerut-o in nenumarate randuri, insa pentru ca nu aveam o reteta buna de lipii pentru shaorma, am amanat-o. Acum, va pot prezenta insa cu mare mandrie reteta de shaorma.

Facuta in casa, sanatoasa si gustoasa. Shaorma de pui este unul dintre felurile de mancare foarte iubite de catre romani. Provenita din Orientul Mijlociu, shoarma s-a extins in Balcani si in tarile arabe. Se bucura insa de popularitate in intreaga lume. In video-ul de mai jos va prezint pas cu pas cum puteti sa faceti shaorma de pui acasa. Se face usor, cu ingrediente proaspete si sanatoase pentru ca de obicei suntem tentati sa cumparam shaorma de pui de la fast food.

Vreau sa va conving ca shaorma de pui facuta in casa poate fi la fel de delicioasa ca cea de la fast food, sau poate chiar buna. Pentru aceasta reteta eu am preferat sa fac eu lipiile, dupa cum ati vazut in video-ul anterior . Puteti cumpara lipii daca doriti, insa cele facute in casa sunt incomparabil mai bune. Daca ma grabesc si nu am timp sa fac lipii, le folosesc pe cele tip tortilla. Sunt mai moi ca cele libaneze si sunt mai gustoase. Pentru carne de pui, eu am ales sa folosesc piept de pui, insa puteti folosi cu succes si pulpe de pui fara os.

Despre condimente as putea sa vorbesc ore in sir, fiecare tara are propriul amestec de condimente pentru shoarma. Eu am ales condimente care se gasesc usor in Romania, iar pentru amestecul de condimente pentru shaorma de pui, pe acela il gasiti in supermarketuri, la raionul de produse internationale. Legumele pot fi si ele adaptate in functie de preferinte sau de ce aveti prin frigider. Va puteti personaliza shaorma dupa bunul vostru plac. Deci, voi ce puneti in shaorma voastra?

Mod de preparare shaorma de pui: