Ingrediente
- 400 g piept de pui
- 300 g mix de fasole verde si galbena Bonduelle
- 100 g rosii pasate
- 1 ardei gras
- 3 linguri ulei
- 80 g unt de arahide
- 1 ceapa
- 1 lingura sos de stridii
- 3 linguri sos de soia
- 3 catei de usturoi
- 10 g ghimbir
- 2 linguri sos de peste
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pui cu unt de arahide si fasole pastai il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de pui cu unt de arahide si fasole pastai e perfecta atunci cand vrem sa incercam o reteta asiatica simpla si delicioasa. E foarte potrivita si atunci cand vrem sa gatim puiul si altfel. Carnea de pui este una din cele mai consumate tipuri de proteina si adevarul e ca uneori ne putem plictisi de ea. Facem pui pe sticla, ciorba de pui si snitele. Cred ca e timpul sa mai si experimentam in bucatarie si sa pregatim retete noi, gustoase si aromate. Bucataria asiatica este una absolut minunata si preparatele sunt sanatoase si rapide. Mie imi plac foarte mult preparatele in stil asiatic, asa ca era timpul sa impartasesc si cu voi aceasta reteta. E gata foarte repede si e minunata dupa o zi grea la serviciu.
Un ingredient inedit din reteta de pui cu unt de arahide si fasole pastai este untul de arahide. In Romania este destul de putin cunoscut si cu atat mai putin folosit. Este facut pur si simplu din arahide macinate atat de fin incat se trasforma intr-o pasta. Este iubit de catre americani care il consuma la micul dejun impreuna cu dulceata. Eu il folosesc mai mult in deserturi sau il mananc ca atare. Imi place foarte mult si imi pare rau ca nu l-am incercat mai devreme si in preparatele sarate. Se potriveste perfect cu carnea de pui si mai ales cu sosurile asiatice. Ofera preparatelor o cremozitate fara sa fie nevoie se smantana, unt sau amidon.
Pui cu unt de arahide si fasole pastai, ce ingrediente ne trebuie, cum il personalizam?
Pentru aceasta reteta avem nevoie de ingrediente pe care le gasim cu usurinta in orice supermarket. Cel mai greu de gasit pot fi sosurile asiatice, insa eu le-am gasit de fiecare data la raionul de produse asiatice. Aveti nevoie de sos de soia, sos de peste si sos de stridii. Toate sunt foarte aromate si aveti nevoie de ele pentru gustul asiatic ale acestui pui cu unt de arahide. Pe langa acestea, mai aveti nevoie de ghimbir proaspat si usturoi. Ca legume, eu am folosit ceapa, ardei gras si fasole verde. Pentru fasolea verde am folosit Duet Mix de la Bonduelle, un amestec de fasole verde si galbena. Aceasta fasole este pregatita la aburi si congelata rapid. Astfel isi pastreaza culoarea si nutirentii.
Pe langa legumele folosite de mine, mai puteti folosi si altele la acest pui cu unt de arahide. Broccoli, ciuperci, spanac sau morcov. Puteti pune legumele voastre preferate. Totusi, va recomand sa nu renuntati la fasolea pastai. Merge perfect cu untul de arahide si fara ea gustul nu va fi la fel. Drept garnitura am folosit evident, orez. Puteti folosi si quinoa, cartofi sau orice alta garnitura doriti. Puteti folosi si orez integral sau chiar orez salbatic. Sincer, acest pui este atat de bun incat trebuie neaparat sa faceti portie dubla. Daca va place fasolea pastai, va invit sa incercati si reteta mea de fasole verde cu usturoi si parmezan. Este foarte gustoasa si usor de preparat.