Ingrediente
- 3 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g migdale macinate
- 100 g nuca macinata
- 1 lingurita esenta de migdale / vanilie
- sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pricomigdale sau fursecuri de bezele le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de pricomigdale este una veche si foarte iubita. Sunt niste fursecuri pe baza de bezea si nuci cu un adaos de esenta de migdale. Gasiti mai multe variante ale acestei retete, usor diferite una de cealalta. Eu am ales reteta Silviei Jurcovan pe care am modificat-o putin si care mi-a placut cel mai mult. Mi s-a parut varianta cea mai buna si cea mai simpla. Eu nu ma omor dupa bezele, insa imi plac foarte mult fursecurile cu nuca. Imi place si nuca in general, asa ca aceasta reteta e una pe care trebuia neaparat s-o incerc si eu. Imi aduc aminte ca am mancat si eu in copilarie genul acesta de fursecuri, insa habar nu aveam cum se numeau. Erau crocante, gustoase si cu o aroma de migdale.
Pentru ca se numesc pricomigdale, am modificat reteta si am adaugat in compozitie si migdale macinate, pe langa nuca. In retetele vechi se folosea cel mai des nuca si uneori alunele, insa am considerat ca e pacat sa nu pun si migdale. Imi place ca fursecurile au iesit foarte asemanatoare cu macarons, asta datorita migdalelor. Bineinteles ca voi puteti pune doar nuca sau puteti pune arahide, alune de padure sau orice alte nuci doriti. Ca aroma, o puteti folosi pe cea clasica, esenta de migdale, dar puteti pune si vanilie, rom sau portocala. Orice esenta este buna, important e sa va placa si tineti cont ca esenta de migdale nu e pentru toata lumea si ca e foarte puternica.
Cum facem cea mai buna bezea pentru aceste fursecuri?
Pentru ca aceste pricomigdale sa iasa perfect am incalzit albusurile impreuna cu zaharul pana cand amestecul a inceput sa ma arda la deget. Am batut apoi foarte bine cu mixerul pana cand am obtinut o bezea tare si lucioasa. In felul acesta obtinem o bezea tare, stabila si care nu-si pierde forma atunci cand adaugam nuca si migdalele. Inainte de asta am avut grija sa ma spal foarte bine pe maini. Am folosit noul sapun care are un ingredient antibacterian, acidul lactic, ce protejeaza impotriva bacteriilor. Miroase absolut minunat si nu usuca mainile pentru ca are ¼ crema hidradanta. Adevarul este ca sapunul Dove este sapunul copilariei mele, cel pe care il folosesc si acum, de altfel.
Puteti face pricomigdale doar cu nuca si vor iesi mai moi si usor gumate. Folosind si migdale acestea ies mai crocante. Depinde de gustul vostru si de felul in care preferati sa mancati frusecurile. Daca doriti le puteti si umple cu diferite creme. Poate fi o crema de cacao cu nuca, poate fi o crema de vanilie cu unt, poate chiar sa fie o crema de ciocolata din comert. Noua ne-au placut pur si simplu ca atare si le-am pastrat intr-o punga cu fermoar pana le-am terminat pe toate. Sunt perfecte alaturi de cafeaua de dimineata sau alaturi de un pahar cu lapte. Incercati si reteta mea de fursecuri Linzer pentru alte fursecuri cu migdale absolut delicioase! Sa va fie de bine!