Fursecuri cu ciocolata fragede si foarte gustoase. Irezistibile si cu multa ciocolata.

Prajitura cu dovleac, desertul ideal pentru toamna

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de prajitura cu dovleac il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.20 from 15 votes
Preparare 20 minute
Gatire 1 ora
Timpul total 1 ora 20 minute
Categorie Desert
Bucatarie Americana
Servire 18 portii
Calorii 294.09 kcal

Ingrediente
 

  • 700 g dovleac copt si pasat
  • 350 g faina
  • 6 oua
  • 150 g crema de branza rece
  • 150 g unt rece
  • 60 ml apa
  • 1 lingura superesenta vanilie Coseli
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • putina sare

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 294.09kcal | Glucide: 30.07g | Proteine: 5.19g | Grasimi: 17.48g | Grasimi saturate: 10.28g | Colesterol: 104.48mg | Sodiu: 116.03mg | Fibre: 1.68g | Zahar: 12.78g | Vitamina A: 6696.64IU | Vitamina C: 1.73mg | Calciu: 42.24mg | Fier: 1.73mg

Prajitura cu dovleac este desertul ideal pentru toamna. Romanii sunt mari amatori ai dovleacului placintar si-l consuma mai ales copt. In copilarie imi amintesc ca bunica avea mereu dovleci in gradina si nu-i recolta pana ce nu cadea prima bruma pe ei. Spunea ca dovlecii sunt mai dulci in felul acesta. Ii punea apoi la copt, in cuptorul sobei cu lemne, iar noi, copiii, ii mancam cu zahar. Bunica nu facea placinta cu dovleac, dar mama, da. Nu ma omoram dupa placinta, insa dovleacul copt imi placea foarte mult. Era minunat cald, dar si rece cand devenea usor lipicios. Pentru ca-mi place atat de mult dovleacul copt, m-am gandit sa-l incorporez intr-o super prajitura usor de preparat si cu un gust care-mi aminteste de copilarie.

In plus, aceasta prajitura cu dovleac are si un blat fraged, foarte gustos pe baza de unt si crema de branza. Este genul de blat de tarta, cel care se topeste in gura de fraged ce este. Pentru a fi sigura ca este suficient de bine copt, l-am pus in cuptor separat, fara sa pun crema de dovleac. In felul aceasta blatul are ocazia sa se coaca si sa nu ramana crud. Crema de dovleac se face si ea foarte usor si este foarte gustoasa. Am copt dovleacul placintar si l-am pasat cat sa obtin un piure. In el am adaugat oua, smantana pentru frisca, zahar si mirodenii. Am mai adaugat si superesenta de vanilie de la Coseli pentru un gust perfect, usor vanilat.

Cat coacem prajitura cu dovleac, cat o lasam la racit?

Prajitura cu dovleac se lasa la copt pana cand crema de dovleac este perfect inchegata. Cum verificam asta? Miscam usor tava iar umplutura trebuie sa fie ferma, fara niciun pic de lichid. Cand este inchegata, prajitura este gata si poate fi scoasa din cuptor. Nu o lasati nici prea mult la copt, in felul acesta crema ramane cremoasa si fina. Inainte de a o felia, trebuie neaparat s-o lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Nu este genul de prajitura care se mananca fierbinte, ci la temperatura camerei. Pentru ca am pus in crema si scortisoara, si nucsoara, aromele din bucatarie sunt absolut minunate. Miroase a iarna, a sarbatori si a dovleac aromat si gustos.

Putem servi aceasta prajitura cu dovleac ca atare, pur simplu taiata in felii mai mici mai mari. Daca doriti insa, mai puteti face o crema facuta din crema de branza, zahar si esenta de vanilie. O adaugati atunci cand serviti prajitura, intr-un srtrat nu foarte gros. Mai puteti sa puneti si putina frisca batuta peste care sa presarati putina scortisoara. Rezista foarte bine la frigider, pentru mai multe zile si la nevoie o puteti si congela. O puteti face si sub forma de tarta, folosind o forma rotunda, insa va trebui sa injumatatiti toate cantitatile ingredientelor din reteta. Daca va plac preparatele pe baza de dovleac, puteti incerca si reteta mea de supa de dovleac, foarte gustoasa si rapida.

RETETA NOUA

Tort de post cu capsuni perfect pentru ocazii speciale – reteta video

Tort de post cu capsuni perfect pentru orice ocazie speciala - reteta video Reteta de tort de post cu capsuni este simpla, delicioasa si aromata....

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
294,529CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
526,800CititoriConectați-vă
1,820,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×