Placinte cu ciuperci in tigaie – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Placinte cu ciuperci in tigaie
Placinte cu ciuperci in tigaie
Servire Preparare Gatire
6 bucati 15 minute 40 minute
Ingrediente
pentru aluat:
pentru umplutura

Placinte cu ciuperci in tigaie sau cum facem cele mai bune placinte cu lapte batut, fragede, pufoase si gustoase. De aceste placinte in tigaie ma leaga foarte multe amintiri. Bunica mea facea tot timpul turte in tuci si am crescut cu ele. Imi amintesc de turte rumenite si asezate frumos una peste cealalta, apoi invelite in prosoape. Le luam mereu fierbinti din mainile bunicii si le umpleam cu branza telemea tare si gustoasa. Le devoram apoi alergand bucurosi prin curte. Sunt amintiri atat de frumoase pe care le voi pastra in suflet toata viata.

Bunica mea face cele mai bune placinte, insa nici ale mele nu-s de lapadat. Dimpotriva! Sunt pufoase, foarte gustoase si au implutura din belsug. V-am aratat reteta de placinte cu branza in tigaie, iar acum revin cu varianta cu ciuperci. Pentru aceste placinte cu ciuperci in tigaie am ales sa fac un aluat cu lapte batut, fara drojdie. In felul acesta aluatul este si pufos, si gustos, si nu mai e nevoie sa asteptam sa dospeasca. Ce inseamna asta? Inseamna ca vom avea placintele gata mult mai repede si cu aceleasi rezulultate, ceea ce nu poate fi decat bine.

Pentru umplutura am folosit ciuperci feliate Bonduelle. Imi plac pentru ca sunt albe, sunt deja gatite si sunt potrivite pentru orice preparat pe baza de ciuperci. Am aromatizat totul cu ceapa, usturoi, marar si patrunjel. Foarte important este sa lasati umplutura sa se raceasca cat sa ajunga la temperatura camerei. Daca umplutura este fierbinte, aluatul se va inmuia excesiv si placintele se vor dezintegra. La fel de important este sa nu intindeti placintele prea subtiri pentru a nu iesi umplutura din aluat. Trebuie sa le prajiti incet, la foc mic, in putin ulei pentru a se gati uniform.

Daca doriti, le puteti coace si in cuptor, insa va recomand sa le ungeti cu putin ulei pentru a se rumeni frumos. Tot dupa dorinta, mai puteti adauga in umplutura putin branza sau putin cascaval. Foarte gustos, usor si potrivit pentru intreaga familie. Am pentru voi si un concurs din partea Bonduelle. Lasati-mi un comentariu la postarea acestei retete de pe pagina mea de Facebook in care sa raspundeti la intrebarea „ Tu ce preparat ti-ai dori sa gatesti cu ajutorul ciupercilor feliate Bonduelle?”. Puteti castiga niste premii foarte dragute. Mai multe detalii gasiti in regulamentul complet.

Mod de preparare placinte cu ciuperci in tigaie: