Acasa Retete Video Paine Placinte cu ciuperci in tigaie - reteta video

Placinte cu ciuperci in tigaie – reteta video

Placinte cu ciuperci in tigaie
Preparare: 15 minute
Gatire: 40 minute
Timpul total: 55 minute
Fel: Antreu
Bucatarie: Romaneasca
Servire: 6 bucati
Calorii: 505kcal

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 300 g lapte batut
  • 50 ml ulei
  • 10 g praf de copt
  • 2 oua
  • putina sare

Pentru umplutura:

  • 2 borcane de 280g ciuperci feliate Bonduelle
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel mare usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de placinte cu ciuperci in tigaie il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutriție

Calorii: 505kcal | Glucide: 74g | Proteine: 15g | Grasimi: 17g | Grasimi saturate: 2g | Colesterol: 59mg | Sodiu: 78mg | Potasiu: 727mg | Fibre: 4g | Zahar: 6g | Vitamina A: 686IU | Vitamina C: 12mg | Calciu: 164mg | Fier: 5mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Placinte cu ciuperci in tigaie sau cum facem cele mai bune placinte cu lapte batut, fragede, pufoase si gustoase. De aceste placinte in tigaie ma leaga foarte multe amintiri. Bunica mea facea tot timpul turte in tuci si am crescut cu ele. Imi amintesc de turte rumenite si asezate frumos una peste cealalta, apoi invelite in prosoape. Le luam mereu fierbinti din mainile bunicii si le umpleam cu branza telemea tare si gustoasa. Le devoram apoi alergand bucurosi prin curte. Sunt amintiri atat de frumoase pe care le voi pastra in suflet toata viata.

Bunica mea face cele mai bune placinte, insa nici ale mele nu-s de lapadat. Dimpotriva! Sunt pufoase, foarte gustoase si au implutura din belsug. V-am aratat reteta de placinte cu branza in tigaie, iar acum revin cu varianta cu ciuperci. Pentru aceste placinte cu ciuperci in tigaie am ales sa fac un aluat cu lapte batut, fara drojdie. In felul acesta aluatul este si pufos, si gustos, si nu mai e nevoie sa asteptam sa dospeasca. Ce inseamna asta? Inseamna ca vom avea placintele gata mult mai repede si cu aceleasi rezulultate, ceea ce nu poate fi decat bine.

Cum pregatim umplutura pentru placintele cu ciuperci?

Pentru umplutura am folosit ciuperci feliate Bonduelle. Imi plac pentru ca sunt albe, sunt deja gatite si sunt potrivite pentru orice preparat pe baza de ciuperci. Am aromatizat totul cu ceapa, usturoi, marar si patrunjel. Foarte important este sa lasati umplutura sa se raceasca cat sa ajunga la temperatura camerei. Daca umplutura este fierbinte, aluatul se va inmuia excesiv si placintele se vor dezintegra. La fel de important este sa nu intindeti placintele prea subtiri pentru a nu iesi umplutura din aluat. Trebuie sa le prajiti incet, la foc mic, in putin ulei pentru a se gati uniform.


Daca doriti, le puteti coace si in cuptor, insa va recomand sa le ungeti cu putin ulei pentru a se rumeni frumos. Tot dupa dorinta, mai puteti adauga in umplutura putin branza sau putin cascaval. Imi plac aceste placinte cu ciuperci pentru ca se fac repede, usor si sunt incredibil de bune. Sunt bune atat calde, cat si reci si merg perfect cu un pahar de lapte batut, sana sau chefir. Foarte gustos, usor si potrivit pentru intreaga familie. Daca v-am adus aminte de copilarie si de retetele care ne-au bucurat-o, incercati si reteta mea de gogosi foarte pufoase sau de langosi deliciosi cu smantana si cascaval!

Mod de preparare placinte cu ciuperci in tigaie:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...