Placinta cu branza dulce si stafide – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Placinta cu branza dulce si stafide
Placinta cu branza dulce si stafide
Servire Preparare Gatire
10 portii 30 minute 30 minute
4.2/545 voturi
Ingrediente

Placinta cu branza dulce si stafide este una din placintele mele preferate. Adevarul ca am o adevarata pasiune pentru placinte de cand eram mica. Daca ma gandesc ce as putea manca de la o patiserie, o placinta va fi mereu prima optiune. Imi plac in special cele cu branza, atat dulci, cat si sarate. Cele mai bune placinte le gaseam la o patiserie din Craiova, in apropierea casei matusii mele. De fiecare data cand treceam pe acolo, luam placinte de la patiseria aceea. Acasa fac foarte des placinta cu spanac si branza. E preferata mea si a tatalui meu.

Fac placinta cu branza dulce de fiecare data cand am prea multa branza pe care nu o mai mananca nimeni. Nu-mi place s-o arunc, asa ca fac din ea papanasi sau placinta, in functie de cantitate. O impart cu parintii si fratele meu, asa ca dispare in cateva ore. De obicei facem doua, cu branza dulce si sarata pentru a impaca toate gusturile. Prefer sa le fac in casa pentru ca in felul acesta pot controla calitatea ingredientelor si cantitatea acestora. Folosesc doar unt si ulei de buna calitate, nu pun niciodata margarina sau ulei de palmier cum se intampla in comert.

Cum facem cea mai buna placinta cu branza:

Pentru cea mai buna placinta cu branza dulce, avem nevoie de cele mai bune foi. Eu folosesc mereu foile proaspete de placinta de la Bella. In trecut gaseam doar foi congelate si ma chinuiam cu ele. Fie erau aproape toate rupte, fie lipite unele de altele. De cand au aparut pe piata foile de placinta proaspete Bella, le folosesc doar pe acestea. Fiecare foaie e perfecta si se lucreaza usor cu ele. Pe langa foi, mai avem nevoie de branza dulce grasa si bine scursa. Foarte important e sa folosim o branza buna pentru ca ea va da gustul placintei.

Foile nu contin grasime, asa ca eu am folosit un amestec de unt si ulei pentru a le unge. Puteti folosi doar ulei sau doar unt, dupa cum preferati. Zaharul se pune dupa gust si se poate inlocui cu indulcitorul vostru preferat. Pentru aroma puteti adauga lamaie, vanilie sau portocala. Eu am pus si stafide, insa le puteti omite sau le puteti inlocui cu merisoare. Mie imi plac mult stafidele, asa ca adaug mereu mai multe. Trebuie neaparat sa incercati si voi aceasta minunata placinta cu branza dulce sau, de ce nu, placinta cu iaurt. Ambele sunt deliciose si se prepara foarte usor.

Mod de preparare placinta cu branza dulce: