Ingrediente
- 2 oua intregi
- 200 ml ulei
- 1 lingura mustar
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de maioneza rapida il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de maioneza rapida este ideala atunci cand ne grabim si nu vrem sa tot amestecam maioneaza pana este gata. Dupa cum stiti, maioneza clasica se face adaugand ulei putin cate putin peste galbenusuri si amestecand continuu. In copilaria mea tata facea maioneza de fiecae data. Mama nu avea rabdarea necesara, asa ca il lasa pe tata, iar el facea si face cea mai buna maioneza de casa. De sarbatori facea cantitati mari pentru a fi suficienta pentru toate salatele, asa cum e salata de boeuf, dar nu se plangea niciodata. Adevarul este ca tata e cel care mi-a insuflat dragostea pentru gatit, desi ambii mei parinti gatesc.
Imi pregatesc maionezele in casa inca din copilarie, de pe la 12 ani, insa in ultimii ani fac mai des maioneza rapida. Nu am aproape niciodata mult timp liber, asa ca prefer retete cat mai simple si cat mai rapide care sa va ajute sa pregatesc ceea ce-mi doresc in timp foarte scurt. Am vazut prima data aceasta reteta intr-o emisiune culinara din afara si am ramas super impresionata de idee. Imi aduc aminte ca m-am dus imediat si am testat-o si eu. Spre surprinderea mea, chiar a iesit perfect, iar gustul maionezei era foarte bun. Am folosit-o apoi ori de cate ori am avut nevoie de o maioneza si nu aveam timpul necesar s-o fac pe cea clasica.
Cum facem cea mai buna reteta de maioneza super rapida?
Pentru reteta de maioneza rapida avem nevoie in primul rand de un mixer vertical suficient de puternic si de un recipient inalt sau cel putin de un borcan inalt. Vom pregati maioneza in acest recipient si e foarte important sa fie inalt si ingust pentru a obtine o maioneza cu o consistenta potrivita. In recipient punem toate ingredientele din reteta apoi introducem mixerul vertical pana la baza lui. Incepem sa mixam la viteza mare, fara a misca pentru inceput mixerul, cat sa se formeze maioneza. Ridicam apoi mixerul pana cand ajungem la suprafata uleiuli si toata maioneza e formata. Puteti apoi sa mixati maioneza de sus in jos cat sa fie foarte bine omogenizata.
In maioneza rapida puteti pune orice doriti pentru a o personaliza. Puteti sa adaugati patrunjel, usturoi, orice ierburi aromatice. In plus, mai puteti adauga castraveti murati, capere si smantana pentru a o transforma in sos. Puteti pastra maioneza in frigider, intr-un recipient care se inchide etans. Avand in vedere ca e facuta din oua crude si nu e pasteurizata nu trebuie tinuta foarte mult timp in frigider si nici nu trebuie sa fie consumata de gravide sau de copii mici. Puteti folosi aceasta maioneza ca pe oricare alta, in orice preparate aveti nevoie. Merge foarte bine in salata de vinete sau in orice alta salata cu maioneza.