Gogosari in otet fara conservant pentru iarna – reteta video

Gogosari in otet pentru iarna
Reteta de gogosari in otet opariti este ideala pentru toamna. Goosarii in otet sunt foarte gustosi si merg de minune la salata de boeuf.
Preparare 30 minute
Gatire 30 minute
Timpul total 1 ora
Categorie Garnitura
Bucatarie Romaneasca
Servire 1 borcan mare
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.12 from 405 votes

Ingrediente
 

  • 3 kg gogosari
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri cu varf sare
  • 1 litru otet
  • cateva tije hrean
  • condimente pentru muraturi

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de gogosari in otet pentru iarna le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Reteta de gogosari in otet este una foarte draga sufletului meu. Este reteta pe care mama o pregateste de cand eram copil si este cea care imi place cel mai mult. Mama punea (si mai pune si acum) zeci de borcane de gogosari in otet pentru iarna. In familia mea sunt foarte iubiti. Ii mancam ca garnitura la diferite mancaruri sau ii punem in salata de boeuf sau orientala. Sunt foarte buni cu friptura, iar eu ii folosesc in multe preparate, asa cum e checul aperitiv, de exemplu. Imi place ca sunt dulci-acrisori, sunt usor crocanti si imi aduc aminte de copilarie si de perioadele de iarna cand aveam mereu muraturi la masa. De cand ma stiu ai mei nu au cumparat niciodata conserve. Si le-au facut mereu in casa. Nu-mi aduc aminte sa fi avut castraveti sau gogosari murati cumparat din magazine.

Pivnita noastra era mereu plina cu conserve. Aveam gogosari in otet in fiecare an, dar si castraveti bulgaresti, zacusca de vinete si de ciuperci, pasta de ardei copt, gem de prune, dulceata de gutui si de capsuni. Se strangeau aproape o suta de borcane cu tot felul de conserve facute in casa. Pe langa toate astea ai mei puneau si cate un butoi cu muraturi asortate si un butoi mare cu varza murata. Parintii mei sunt niste oameni muncitori si foarte gospodari si am avut mereu tot ce-am avut nevoie si chiar in plus. Se ghidau dupa principiul ca tot ceea ce era facut de mana lor era mai bun si aveau mare dreptate. Tata pune si acum cea mai buna varza murata si in fiecare an il spunem sa ne puna si noua cate un butoi. Mie imi pune unul mic, sa am pentru sarmale de sarbatori.

Cum pregatim gogosari in otet pentru iarna deliciosi si aromati?

Reteta de gogosari in otet e simpla si extrem de gustoasa. Aveti nevoie de gogosari frumosi pe care sa-i taiati in sferturi si sa-i curatati de seminte. Pentru a-i opari, aveti nevoie de doua masuri de apa la o masura de otet si de o lingura cu varf de sare pentru fiecare litru de lichid. Zaharul se pune dupa gust si chiar se poate omite, daca doriti. Puteti sa puneti chiar miere daca va place si daca aveti. Gogosarii se oparesc in transe doar pana cand se inmoaie si-si schimba usor culoarea. Nu-i ferbeti prea mult pentru ca se vor inmuia excesiv si vor fi neplacuti. Trebuie sa ramana usor crocanti atunci cand sunt gata de consum. Ei se vor mai inmuia oricum pana vor fi buni de mancat. Se pun apoi in borcane si peste ei se toarna lichidul in care au fost opariti.

Pentru un plus de gust adaugati in fiecare borcan de gogosari in otet boabe de mustar, de piper si marar uscat. Puteti pune si tije de hrean sau catei de usturoi. Borcanele se inchid foarte, foarte bine si este important sa aveti capace noi si sa se inchida etans. Daca nu aveti capace noi, va patrunde aer inauntrul borcanului, iar gogosarii se vor strica. Gogosarii se lasa sa ajunga la temperatura camerei si apoi se depoziteaza in pivnita sau in camara. Ii puteti inveli in paturi groase pentru a se raci usor. Sunt buni dupa cateva zile, dar pot sta foarte bine pana la 2 ani. Eu ii las cel putin doua saptamani inainte de a-i consuma. Daca nu vreti sa folositi borcane mari, ii puteti pune si in borcane mici. Sunt gustosi, merg de minune la salate sau la orice alte mancaruri, nu contin conservanti si sunt 100% naturali.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
307,203CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
553,100CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă