Muraturi asortate pentru iarna – reteta video

Muraturi asortate
Reteta de muraturi asortate este foarte simpla; pentru fiecare litru de apa puneti o lingura cu varf de sare si o lingurita de zahar. Fierbeti toate aceste.
Preparare 15 minute
Gatire 30 minute
Timpul total 45 minute
Categorie Conserve
Bucatarie Romaneasca
Servire 1 borcan mare
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.35 from 166 votes

Ingrediente
 

  • gogosari
  • conopida
  • gogonele
  • pepeni verzi mici pentru murat
  • tije de hrean
  • tije de morcov
  • frunze de telina
  • marar uscat
  • condimente pentru muraturi
  • sare mare neiodata
  • zahar

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de muraturi asortate pentru iarna il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Reteta de muraturi asortate este pentru mine cea mai iubita si cea mai cunoscuta. In fiecare care toamna bunica mea punea muraturi asortate la butoi. Nu ii lipsea niciodata un butoi mare, de cam 50 de litri, plin cu tot felul de legume delicioase din gradina ei. Bunica punea cam tot ce avea in gradina: ardei, varza, pepeni mici, conopida, varza rosie si alba, gogonele, gogosari. Pentru gust adauga mereu 1-2 gutui si vreo 2 stiuleti de porumb uscat. Pentru culoare punea sfecla rosie.

Astfel zeama muraturilor devenea rozalie, iar bunicii mei o beau, fiind foarte sanatoasa. Trebuie sa recunosc sincer ca bunicii mei puneau cele mai bune muraturi asortate. Pana si tata era impresionat de gogonele soacrei lui care erau mereu mai bune ca ale noastre. Si parintii mei pun muraturi in fiecare toamna. Avem mereu, gogosari in otet, varza murata, castraveti bulgaresti si varza murata. Tata pune cele mai multe muraturi si este specialist in varza murata. Mama se ocupa de restul conservelor si face zacusca, pasta de ardei copt cu miere, dulceturi si gemuri.

Pentru ca m-am nascut intr-o familie de oameni gospodari si mi-am petrecut copilaria intr-o alta familie de oameni gospodari (bunicii materni), nu pot sa nu-mi fac macar un borcan de muraturi asortate pentru mine si sotul meu. In plus, trebuia neaparat sa va arat si voua reteta parintilor si bunicilor mei. Chiar daca ei imi dau mereu muraturi si conserve, imi place sa am si eu camara plina cu tot felul de bunatati, ca doar asa sunt obisnuita. Reteta de muraturi asortate se poate pregati cu orice legume va plac, cat mai diverse posibil. In zona Olteniei punem si pepenasi rosii care sunt minunati murati, dar daca nu-i gasiti, ii omiteti.

Conopida murata imi place enorm de mult, asa ca mereu o pun, la fel si gogosarii sau castravetii. Puteti pune orice, voua sa va placa. Saramura este cea mai importanta si trebuie s-o tineti minte pentru ca se face simplu si usor. Aveti grija sa folosi sare neiodata pentru ca iodul poate inmuia muraturile si nu vrem asta. Muraturile sunt gata dupa aproximativ o luna, insa tineti cont ca trebuie tinute la rece, iar borcanele trebuie sa fie inchise etans.

Mod de preparare muraturi asortate pentru iarna:

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,720CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă