AcasaRetete VideoDulciuriGalette cu visine, o tarta rustica cu fructe de sezon

Galette cu visine, o tarta rustica cu fructe de sezon

Galette cu visine cu fructe de sezon
5/54 voturi
Preparare 30 minute
Gatire 40 minute
Timpul total 1 ora 10 minute
Categorie Desert
Bucatarie Frantuzeasca
Servire 8 portii
Calorii 377 kcal

Ingrediente
 

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte rece
  • 150 g unt rece
  • putina sare

Pentru umplutura:

  • 400 g visine fara samburi
  • 100 g zahar
  • 40 g amidon de porumb

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de galette cu visine le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 377kcal | Glucide: 54g | Proteine: 5g | Grasimi: 16g | Grasimi saturate: 10g | Grasimi polinesaturate: 1g | Grasimi mononesaturate: 4g | Grasimi nesaturate: 1g | Colesterol: 42mg | Sodiu: 369mg | Potasiu: 175mg | Fibre: 2g | Zahar: 20g | Vitamina A: 521IU | Vitamina C: 4mg | Calciu: 33mg | Fier: 2mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de galette cu visine este de-a dreptul minunata. E perfecta pentru perioada verii, atunci cand apar visinele romanesti dulci acrisoare si foarte parfumate. Deserturile cu visine sunt preferatele mele pentru ca visinele se numara printre fructele mele preferate. Ador dulceata de visine pe care o mancam cu gris cu lapte in copilarie si care era desertul nostru preferat. Aceeasi dulceata intinsa pe paine prajita cu unt era prezenta la aproape fiecare mic dejun alaturi de un ceai de fructe cu lamaie. Bunicii mei aveau visini in curte, la fel si parintii mei. Imi placeau foarte mult, iar mama avea grija sa le foloseasca pe toate si sa avem mereu deserturi facute in casa cu fructele preferate.

Ce-mi place la reteta de galette cu visine e faptul ca e simplu de facut nu necesita multe ingrediente si iese de-a dreptul minunat de fiecare data. Pentru crusta vom face un aluat fraged cu unt care este super simplu de facut si foarte rapid. Aveti nevoie de unt rece de buna calitate, neaparat cu 80-82% grasime. Nu folositi unt cu 65% pentru ca nu e suficient de gras si are mult prea multa apa in compozitie. Faina foate fi de orice fel aveti, insa cea mai buna este cea pentru prajituri pentru ca are mai putin gluten. Mai aveti nevoie de lapte rece si de sare. Puteti folosi si apa, insa la fel, va trebui sa fie foarte rece, cat mai rece posibil pentru ca aluatul sa fie fraged.

Cum pregatim umplutura pentru aceasta trarta rustica cu fructe?

Umplutura pentru aceasta galette cu visine este si ea foarte simplu de facut si necesita doar 3 ingrediente. Primul ar fi visinele fara samburi, apoi zaharul si amidonul de porumb. Visinele pot fi proaspete sau congelate, dupa cum aveti la indemana. Daca sunt congelate, nu le decongelati, ci folositi-le direct congelate si amestecati-le cu amidonul si zaharul. Pana pregatiti aluatul, fructele isi vor lasa sucul, suc pe care-l veti adauga si pe el peste fructe dupa ce le-ati pus peste aluat. Bineinteles ca puteti inlocui visinele cu fructele voastre preferate. Puteti folosi capsuni, zmeura, afine, mure, caise, piersici, prune, chiar si mere sau pere. Puteti pune si fructe asortate.

Pentru ca aceasta galette cu visine sa iasa frageda si delicioasa, nu intindenti prea subtire aluatul, ci lasati-l ceva mai gros. In felul acesta aluatul nu se va usca excesiv in timpul coacerii si va fi fraged. Inainte de a-l intinde, aveti grija sa-l lasati in frigider pentru cel putin 3 de minute. Va fi mult mai usor de intins si mult mai fraged. Dupa ce l-ati intins, dati-i o forma rotunda si in mijloc puneti fructele. Aduceti marginile spre centru astfel incat sa acoperiti o parte din umplutura. Puneti-l apoi din nou in frigider si apoi la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Va iesi o minunatie frageda si aromata, asa cum e si checul Padurea Neagra. Pofta buna sa aveti!

Mod de preparare galette cu visine:

Ultimele retete: