Ingrediente
- 1 kg zahar gelifiant Margaritar 1:1
- 200 g capsuni
- 200 g afine
- 200 g coacaze rosii
- 200 g mure
- 200 g zmeura
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de dulceata Tutti Frutti il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de dulceata tutti frutti este absolut excelenta! Iubesc fructele de padure si le am mereu in frigider. Le folosesc in deserturi, decorez cu ele torturile si prajiturile, asa cum am facut la tortul litera. Din pacate imi si raman de fiecare data si se strica foarte repede. Din acest motiv caut mereu variante sa le folosesc si sa fac ceva cu ele pentru a nu le arunca, mai ales ca nu-s nici ieftine. Pe langa asta, urasc din suflet sa arunca mancarea. Daca am timp, le pun intr-un pandispan sau intr-o inghetata. Daca vreau ceva rapid, le congelez pentru a le avea la dispozitie la nevoie. Le scot apoi din frigider si le folosesc in prajituri sau torturi asa congelate cum sunt.
De aceasta data am optat sa le folosesc in dulceata tutti frutti sau dulceata din fructe asortate. Ne place foarte mult dulceata facuta in casa, mai ales cu papanasi, clatite sau pancakes. De aceasta data am folosit un zahar special pentru dulceata, zaharul gelafiant de la Margaritar. Acesta continue pectina, un gelifiant natural care ajuta dulceata sa se lege mai repede. In plus, isi pastreaza si culoarea foarte frumoasa, iar timpul de fierbere este cu mult mai scurt. Cat de scurt? De doar 4 minute! Desi pare de necrezut, va asigur ca e suficient timp pentru ca minunatia din fructi sa se lege si sa devina absolut delicioasa. In functie de fructe puteti sa mai mariti timpul dupa cum considerati.
Din ce fructe putem face dulceata din fructe asortate?
Pentru aceasta reteta de dulceata tutti frutti am ales sa folosesc zmeura, mure, afine, capsuni si coacaze rosii. Puteti folosi orice fel de fructi, important e sa fie similare. Puteti opta pentru un singur fel sau puteti sa le combinati dupa cum doriti. Eu am ales sa folosesc o cantitate egala din fiecare, insa depinde doar de voi cum le combinati. Pentru ca zaharul gelifiant Margaritar este de tipul 1:1, am folosit 1 kg de zahar pentru 1 kg de fructe. Am mai adaugat doar putina zeama de lamaie si doar atat. In afara de fructe, zahar si lamaie nu am mai adaugat nimic pentru ca nu am vrut sa complic lucrurile. Fructele au fost suficient de gustoase si de dulci pentru a incerca sa mai adaug alte arome.
Dupa ce a fiert dulceata Tutti Frutti, o puteti testa ca sa fiti siguri ca e bine inchegata. Dupa cum v-am spus, are nevoie de doar 4 minute de fierbere, apoi se testeaza. Pentru asta am pus cateva picaturi de dulceata pe o farfurie, le-am lasat sa se raceasca si le-am verificat. In primul rand sa nu curga cat inclinam farfuria. Apoi sa se simta suficient de inchegata atunci cand o atingem cu degetul. Daca vi se pare perfecta, puteti opri focul si puneti dulceata in borcane spalate si sterilizate. Spalati-le cu detergent de vase si puneti-le in cuptor, la 100 de grade, pana se usuca. Lasati dulceata sa se raceasca complet in borcanele bine inchise, apoi o puteti savura! E geniala!