Clafoutis cu cirese – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Clafoutis cu cirese - video
Clafoutis cu cirese - reteta video
Servire Preparare Gatire
6-8 portii 15 minute 40 minute
4.3/5 169 voturi
Ingrediente

Clafoutis cu cirese este o prajitura frantuzeasca, densa, o combinatie intre o prajitura si o budinca, dar extrem de aromata si proaspata datorita fructelor delicoase si aromate. Clafoutis se face cu cirese intregi, cu tot cu samburi, dar puteti sa le scoateti si samburii, mai ales daca vreti sa le serviti celor mici.

Ungeti bine o tava cu unt si tapetati-i baza cu foaie de copt, apoi puneti ciresele intr-un start uniform. Ce ziceti de o prajitura? Dar ce ziceti de o prajitura cu minunatele cirese pe care le gasim deja peste tot prin piete? Daca va mai spun ca e si incredibil de usor de facut, sunt sigura ca o veti incerca. Cand am vazut ciresele rosii si parfumate, m-am gandit automat la clafoutis cu cirese. Ciresele trebuie sa acopere toata baza tavii. Faceti apoi o compozitie din ingredientele ramase si turnati-o peste cirese.

Puneti prajiura la cuptor, la 160 de grade celsius, pentru 40-50 de minute. Dupa ce va fi gata, prajitura se va umfla, apoi isi va reveni la normal. Eu am facut clafoutis si cu cirese fara samburi si cu samburi si ambele au iesit foarte bine, doar ca cea cu ciresele fara samburi poate iesi ceva mai moale pentru ca ciresele isi lasa sucul in prajitura. Clafoutis se poate face si cu alte fructe, cu visine, cu capsuni, cu caise, cu piersici sau cu fructe de padure.

Serviti prajitura clafoutis cu cirese calduta sau rece, cu o cupa de inghetata de vanilie si pudrata din belsug cu zahar pudra. Ai mei au foats foarte incantati de aceasta prajitura si sunt sigura ca o vom repeta cu mai multe feluri de fructe. Eu o prefer calduta cu o ceasca de cafea cu lapte. E foarte buna si rece, de la frigider cu o limonada cu menta sau cu un pahar de socata.

Mod de preparare clafoutis cu cirese: