Reteta de socata pas cu pas

Reteta de socata
Reteta de Socata video
Servire Preparare
10 portii 10 minute
  • 4.3/5
  • 171 voturi
171 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
8.2%5.8%8.2%7.6%70.8%
Ingrediente

Reteta de socata este o bautura dulce acrisoara, cu o aroma puternica de soc, usor acidulata si extraodinar de buna. Mai mult, aceasta bautura este si foarte sanatoasa, fiind potrivita pentru persoanele cu probleme digestive. In reteta video de mai jos vreau sa va arat cum sa faceti socata pas cu pas, foarte usor, la voi acasa. Urmeaza bineinteles si rereta de sirop de soc, insa pana atunci ne racorim cu aceasta bautura.

E mai, e frumos afara (macar teoretic) pomii sunt infloriti si in aer se simte un parfum extraordinar. Tot dupa parfum am aflat ca vecinul din spatele casei mele are un soc mare si frumos care tocmai a inflorit. Si cum eu sunt innebunita dupa socata, l-am rugat sa-mi dea voie sa culeg cateva flori de soc. Voiam sa va arat si voua reteta de socata pe care o stiu de la mama mea si pe care o face in fiecare an.

Pentru acesta reteta eu am folosit zahar brut nerafinat, dar puteti folosi si zahar alb tos, miere sau chiar fructoza. Puteti pune cat de mult sau de putin zahar doriti, in functie de preferinta voastra. Eu am pus 500 de grame si a fost suficient de dulce chiar si pentru gusturile sotului meu. Socata trebuie sa stea la soare, sau macar in bucatarie, la temperatura camerei. Dupa 3-4 zile va incepe sa se aciduleze si lichidul sa se tulbure. Poate dura mai mult de trei zile pana ce socata se aciduleaza si o puteti tine pana la 10 zile .

Depinde doar de voi cat de acidulata vreti sa fie, dar va dezvolta si alcool daca este tinuta mai mult de 4-5 zile. Foarte important este sa amestecati socata in fiecare zi si sa folositi un boarcan din sticla. Puteti pune in aceasta reteta si foarte putina drojdie, 5 grame pentru 5 litri de apa. Aceasta va grabi procesul de fermentatie si socata va fi gata mai repede. Eu nu am pus, ci am asteptat ca fermentatia sa se produca natural cu ajutorul florilor de soc si al lamaii. Socata se strecoara si se pastreaza in recipiente din sticla, la frigider. Se serveste rece cu felii de lamaie sau cuburi de gheata.

Mod de preparare reteta de socata:


Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine