Acasa Retete Video Tort egiptean cu nuci caramelizate - reteta video

Tort egiptean cu nuci caramelizate – reteta video

Tort egiptean cu nuci caramelizate
4.1/5513 voturi
Preparare 1 ora
Gatire 1 ora 30 minute
Timpul total 2 ore 30 minute
Categorie Desert
Bucatarie Internationala
Servire 16 portii
Calorii 456 kcal

Ingrediente
 

Pentru 1 blat (veti avea nevoie de 4 blaturi)

  • 40 g nuca macinata
  • 30 g zahar
  • 15 g faina
  • 2 albusuri
  • foarte putina sare

Pentru crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar pudra Coseli
  • 50 g amidon de porumb
  • 8 galbenusuri
  • 1 lingurita Superesenta Vanilie Coseli

Pentru crema de frisca cu nuci caramelizate:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g nuca
  • 200 g zahar

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tort egiptean colada il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!

Nutritie

Calorii: 456kcalGlucide: 33gProteine: 7gGrasimi: 35gGrasimi saturate: 15gColesterol: 163mgSodiu: 126mgPotasiu: 167mgFibre: 1gZahar: 26gVitamina A: 870IUVitamina C: 0.3mgCalciu: 91mgFier: 0.8mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de tort egiptean adica de tort cu foi cu nuca, crema de vanilie si crema de frisca si nuci caramelizate. Reteta acestui tort egiptean circula pe internet de cativa ani, in diverse variante, pornindu-se de la una de origine sarba. A fost facuta in diferite feluri, cu diferite ingrediente si in diferite forme. Am analizat si eu reteta si mi-am facut propria varianta, asa cum am considerat eu ca ar fi cel mai bine. Am facut aceasta reteta acum foarte multi ani, inainte sa fiu Jamila, si mi s-a parut complicata, dar foarte buna. Am mai refacut-o de cateva ori, de fiecare data imbunatatind cate ceva.

Astfel, am ajuns la aceasta varianta de tort egiptean, una dintre cele mai bune, dupa parerea mea. Foile se fac usor, insa sunt migaloase pentru ca trebuie sa coacem fiecare foaie in parte. Foile sunt de bezea, in care adaugam nuca macinata si putina faina. Pentru acest tort, vom avea nevoie de 4 foi de bezea si nuca. Eu v-am dat cantitatile pentru o foaie, voi trebuie sa multiplicati totul cu patru. E foarte important sa separati bine ouale, astfel incat nicio picatura de galbenus sa nu pice in albusuri. Astfel, albusurile se vor bate bine si foile vor fi perfecte.

Cum preparam crema, cum montam tortul?

Crema de vanilie pentru acest tort egiptean este la fel de simplu de facut si foarte gustoasa. Se folosesc galbenusurile de la ouale pe care le-am separat pentru foi. Se prepara o crema de patiserie, cum este cea de la reteta de tarta cu fructe. Este foarte important sa fierbem crema la foc mediu si sa amestecam continuu pentru a nu se lipi si afuma. Pentru aroma, am adaugat superesenta de vanilie de la Coseli. Imi place pentru ca trebuie sa adaug o cantitate mica de esenta, iar gustul este mereu foarte placut fara sa fie mult prea intens.

Crema astfel preparata pentru acest tort egiptean se lasa la racit si se mixeaza cu untul gras, la temperatura camerei. Este foarte important sa se foloseasca unt cu cel putin 80% grasime si neaparat sa fie la temperatura camerei pentru a se incorpora bine si uniform in crema. Untul mai slab are in compozitie o cantitate prea mare de apa si poate strica crema. Pentru cea de-a doua crema, trebuie sa caramelizam nucile. Se mai pot folosi si alune de padure, insa eu am ales nucile pentru ca sunt mai accesibile si foarte gustoase.

Cel mai bun tort cu nuci caramelizate si vanilie

Zaharul se lasa la caramelizat la foc destul de mare pana cand este aproape in intregime auriu si apoi adaugam nuca. O mai lasam cateva minute pe foc, la foc mic cat sa acoperim bine nuca si zaharul sa fie complet caramelizat. Se macina apoi si se amesteca cu frisca bine batuta. Acest tort egiptean se monteaza in tava in care am copt foile si se lasa la frigider peste noapte. Va spun cu mana pe inima ca este unul din cele mai bune torturi pe care le-am gustat. Mi-e foarte greu sa aleg intre el si prajitura felie de lapte, ambele sunt delicioase, aromate si fac furori de fiecare data.

Mod de preparare tort egiptean:

Tefal Club

Ultimele retete:

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita – reteta video

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita - reteta video Reteta de quesadilla cu mozzarella si carne de vita e fix ceea ce ne trebuie...

Tort cu mousse de ciocolata – reteta video

Tort cu mousse de ciocolata - reteta video Reteta de tort cu mousse de ciocolata este perfecta pentru fanii gustului intens si aerat de ciocolata....

Fursecuri poloneze pentru Craciun – reteta video

Fursecuri poloneze pentru Craciun - reteta video Reteta de fursecuri poloneze pentru Craciun este una din cele mai bune retete de fursecuri pe care le-am...

Paste de legume cu somon si sos alb – reteta video

Paste cu somon si sos alb - reteta video 400 g somon200 ml supa legume (/ peste)250 g paste din faina de naut (Barilla)300...

Sarmale vegane / sarmale de post – reteta video

Sarmale vegane / sarmale de post - reteta video Reteta de sarmale vegane este perfecta pentru perioada postului ce tocmai a inceput. Postul Craciunului incepe...

Pui cu ciuperci si fasole verde – reteta video

Pui cu ciuperci si fasole verde - reteta video Reteta de pui cu ciuperci si fasole verde este ideala atunci cand nu aveti prea mult...