Tocanita indiana cu cartofi si mazare – reteta video

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tocanita indiana cu cartofi il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.26 from 51 votes
Preparare 15 minute
Gatire 20 minute
Timpul total 35 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Indiana
Servire 4 portii
Calorii 302 kcal

Ingrediente
 

  • 600 g cartofi
  • 200 g mazare verde bio Bonduelle
  • 30 g ghimbir
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 rosii decojite
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1/2 legatura patrunjel
  • putina sare

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 302kcal | Glucide: 45g | Proteine: 8g | Grasimi: 12g | Grasimi saturate: 1g | Grasimi nesaturate: 1g | Sodiu: 512mg | Fibre: 9g | Zahar: 8g | Vitamina A: 3031IU | Vitamina C: 110mg | Calciu: 76mg | Fier: 4mg

Tocanita indiana cu cartofi si mazare este ideala atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti si ati vrea sa incercati ceva nou. Adevarul este ca dupa bucataria marocana, cea indiana e preferata mea. Imi plac la nebunie amestecurile de condimente si sunt absolut innebunita dupa butter chicken. Atat de mult imi place, incat cred ca-l fac saptamanal. De cand am descoperit aromele indiene, n-am putut sa ma abtin sa nu le incerc si eu in bucataria mea. Spre norocul meu gasesc cu usurinta condimente in comert, asa ca e mult mai usor sa ma apropii de gustul autentic indian.

Pentru ca e vara si cald fara, am ales sa fac tocanita indiana cu cartofi si mazare. Se numeste aloo matar si este un preparat vegetarian, asta inseamna ca nu contine niciun ingredient de origine animala. Pentru ca are multe condimente, gustul este diferit de cel al tocanelor cu care suntem noi obisnuiti. Ca orice preparat indian, si aceasta tocana se face in mod obisnit foarte picanta. Cum mie nu-mi plac mancarurile prea picante, am inlocuit boiaua iute cu boia dulce. Am pus totusi 2 ardei iuti, dar i-am lasat intregi tot pentru a nu iuti prea rau mancarea.

Cum facem tocanita indiana cu cartofi si mazare?

O tocana indiana trebuie sa aiba neaparat, pe langa condimente, un amestec de usturoi si ghimbir. Eu am facut o pasta din rosii, usturoi si ghimbir pe care am amestecat-o cu ceapa usor calita. Condimentele sunt indispensabile si aveti nevoie de ele pentru a da mancarii gustul specific indian. Totusi, le gasiti pe toate foarte usor. Pentru mazare, am folosit mazare bio de la Bonduelle, sanatoasa si netratata cu chimicale. Cartofii au fost din cei rosii, cei care-si patreaza foarte bine forma in timpul gatirii si sunt foarte gustosi. Orice cartofi pentru fiert sunt buni, chir si catofi mici, intregi.

Cartofii vor fierbe in sosul condimentat si aromat, iar la final se adauga mazarea. Dupa prefrinta puteti pune patrunjel sau coriandru, daca va place. Eu am optat pentru patrunjel, insa de obicei pun coriandru verde. Imi place gustul lui si se potrivete perfect in preparatele indiene. Din pacate nu este pe gustul tuturor. Este foarte gustoasa, aromata si se face foarte repede. O puteti servi cu iaurt sau pur simplu ca atare. Daca va plac preparatele pe baza de legume, va invit sa incercati si reteta mea de fasole erde cu usturoi si parmezan. E deliciosa si se prepara foarte repede si usor!

RETETA NOUA

Fursecuri cu aluat razuit super fragede – reteta video

Fursecuri cu aluat razuit super fragede - reteta video Fursecuri cu aluat razuit, se fac simplu si usor, au un aluat super fraged cu crema...

Urmăriți-ma pe:

1,131,217FaniÃŽmi place
287,672CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
524,700CititoriConectați-vă
1,810,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete