Acasa Retete Video Mancaruri Tocanita indiana cu cartofi si mazare - reteta video

Tocanita indiana cu cartofi si mazare – reteta video

Tocanita indiana cu cartofi si mazare
Preparare: 15 minute
Gatire: 20 minute
Timpul total: 35 minute
Fel: Fel principal
Bucatarie: Indiana
Servire: 4 portii
Calorii: 179kcal

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 200 g mazare verde bio Bonduelle
  • 30 g ghimbir
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 rosii decojite
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1/2 legatura patrunjel
  • putina sare

Mod de preparare:

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tocanita indiana cu cartofi il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutriție

Calorii: 179kcal | Glucide: 35g | Proteine: 8g | Grasimi: 1g | Sodiu: 510mg | Potasiu: 1064mg | Fibre: 8g | Zahar: 7g | Vitamina A: 1355IU | Vitamina C: 80.9mg | Calciu: 77mg | Fier: 6.5mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Tocanita indiana cu cartofi si mazare este ideala atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti si ati vrea sa incercati ceva nou. Adevarul este ca dupa bucataria marocana, cea indiana e preferata mea. Imi plac la nebunie amestecurile de condimente si sunt absolut innebunita dupa butter chicken. Atat de mult imi place, incat cred ca-l fac saptamanal. De cand am descoperit aromele indiene, n-am putut sa ma abtin sa nu le incerc si eu in bucataria mea. Spre norocul meu gasesc cu usurinta condimente in comert, asa ca e mult mai usor sa ma apropii de gustul autentic indian.

Pentru ca e vara si cald fara, am ales sa fac tocanita indiana cu cartofi si mazare. Se numeste aloo matar si este un preparat vegetarian, asta inseamna ca nu contine niciun ingredient de origine animala. Pentru ca are multe condimente, gustul este diferit de cel al tocanelor cu care suntem noi obisnuiti. Ca orice preparat indian, si aceasta tocana se face in mod obisnit foarte picanta. Cum mie nu-mi plac mancarurile prea picante, am inlocuit boiaua iute cu boia dulce. Am pus totusi 2 ardei iuti, dar i-am lasat intregi tot pentru a nu iuti prea rau mancarea.

Cum facem tocanita indiana cu cartofi si mazare?

O tocana indiana trebuie sa aiba neaparat, pe langa condimente, un amestec de usturoi si ghimbir. Eu am facut o pasta din rosii, usturoi si ghimbir pe care am amestecat-o cu ceapa usor calita. Condimentele sunt indispensabile si aveti nevoie de ele pentru a da mancarii gustul specific indian. Totusi, le gasiti pe toate foarte usor. Pentru mazare, am folosit mazare bio de la Bonduelle, sanatoasa si netratata cu chimicale. Cartofii au fost din cei rosii, cei care-si patreaza foarte bine forma in timpul gatirii si sunt foarte gustosi. Orice cartofi pentru fiert sunt buni, chir si catofi mici, intregi.


Cartofii vor fierbe in sosul condimentat si aromat, iar la final se adauga mazarea. Dupa prefrinta puteti pune patrunjel sau coriandru, daca va place. Eu am optat pentru patrunjel, insa de obicei pun coriandru verde. Imi place gustul lui si se potrivete perfect in preparatele indiene. Din pacate nu este pe gustul tuturor. Este foarte gustoasa, aromata si se face foarte repede. O puteti servi cu iaurt sau pur simplu ca atare. Daca va plac preparatele pe baza de legume, va invit sa incercati si reteta mea de fasole erde cu usturoi si parmezan. E deliciosa si se prepara foarte repede si usor!

Mod de preparare tocanita indiana cu cartofi si mazare:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...