Tocanita indiana cu cartofi si mazare – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Tocanita indiana cu cartofi si mazare
Tocanita indiana cu cartofi si mazare - reteta video
Servire Preparare Gatire
4 portii 15 minute 20 minute
4.4/519 voturi
Ingrediente

Tocanita indiana cu cartofi si mazare este ideala atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti si ati vrea sa incercati ceva nou. Adevarul este ca dupa bucataria marocana, cea indiana e preferata mea. Imi plac la nebunie amestecurile de condimente si sunt absolut innebunita dupa butter chicken. Atat de mult imi place, incat cred ca-l fac saptamanal. De cand am descoperit aromele indiene, n-am putut sa ma abtin sa nu le incerc si eu in bucataria mea. Spre norocul meu gasesc cu usurinta condimente in comert, asa ca e mult mai usor sa ma apropii de gustul autentic indian.

Pentru ca e vara si cald fara, am ales sa fac tocanita indiana cu cartofi si mazare. Se numeste aloo matar si este un preparat vegetarian, asta inseamna ca nu contine niciun ingredient de origine animala. Pentru ca are multe condimente, gustul este diferit de cel al tocanelor cu care suntem noi obisnuiti. Ca orice preparat indian, si aceasta tocana se face in mod obisnit foarte picanta. Cum mie nu-mi plac mancarurile prea picante, am inlocuit boiaua iute cu boia dulce. Am pus totusi 2 ardei iuti, dar i-am lasat intregi tot pentru a nu iuti prea rau mancarea.

Cum facem tocanita indiana cu cartofi si mazare?

O tocana indiana trebuie sa aiba neaparat, pe langa condimente, un amestec de usturoi si ghimbir. Eu am facut o pasta din rosii, usturoi si ghimbir pe care am amestecat-o cu ceapa usor calita. Condimentele sunt indispensabile si aveti nevoie de ele pentru a da mancarii gustul specific indian. Totusi, le gasiti pe toate foarte usor. Pentru mazare, am folosit mazare bio de la Bonduelle, sanatoasa si netratata cu chimicale. Cartofii au fost din cei rosii, cei care-si patreaza foarte bine forma in timpul gatirii si sunt foarte gustosi. Orice cartofi pentru fiert sunt buni, chir si catofi mici, intregi.

Cartofii vor fierbe in sosul condimentat si aromat, iar la final se adauga mazarea. Dupa prefrinta puteti pune patrunjel sau coriandru, daca va place. Eu am optat pentru patrunjel, insa de obicei pun coriandru verde. Imi place gustul lui si se potrivete perfect in preparatele indiene. Din pacate nu este pe gustul tuturor. Este foarte gustoasa, aromata si se face foarte repede. O puteti servi cu iaurt sau pur simplu ca atare. Daca va plac preparatele pe baza de legume, va invit sa incercati si reteta mea de fasole erde cu usturoi si parmezan. E deliciosa si se prepara foarte repede si usor!

Mod de preparare tocanita indiana cu cartofi si mazare: