Butter chicken / Pui in stil indian – reteta video

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de butter chicken il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.32 from 160 votes
Preparare 15 minute
Gatire 30 minute
Timpul total 45 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Indiana
Servire 4 portii
Calorii 658 kcal

Ingrediente
 

  • 500 g piept de pui
  • 300 g orez
  • 300 g rosii pasate
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 30 g usturoi
  • 30 g ghimbir
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ceapa mare
  • mix de condimente pentru pui Delikat 100% natural
  • pudra de chilli Delikat 100% natural
  • sare
  • piper

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 658kcal | Glucide: 63g | Proteine: 35g | Grasimi: 30g | Grasimi saturate: 13g | Colesterol: 150mg | Sodiu: 799mg | Fibre: 5g | Zahar: 11g | Vitamina A: 1995IU | Vitamina C: 23.8mg | Calciu: 100mg | Fier: 3.4mg

Butter chicken sau pui cu unt in stil indian este reteta pe care v-o prezint astazi. Bucati suculente de piept de pui invelite intr-un sos de rosii catifelat si aromat cu ghimbir, usturoi si condimente din belsug. La toate acestea se adauga smantana de gatit si unt. Servit cu orez basmati este absolut minunat. Am auzit de butter chiken de la prietena mea, Ioana. Mi-a aratat reteta si l-am pregatit si eu acasa pentru prima data. Mi-a placut foarte mult, insa m-am indragostit cu adevarat de el atunci cand l-am comandat intr-un restaurant indian din Salzburg, Austria.

Acolo, in apropierea casei lui Mozart, am gasit un mic restaurant indian de familie. Nu puteam sa nu le facem o vizita, mai ales ca eu sunt mare fan al mancarii indiene, la fel si sotul meu. Am mancat acolo cel mai bun si mai gustos butter chicken din viata mea. Pregatit proaspat, cu ingrediente de calitate si cu pui din belsug. A fost atat de bun incat parca si acum ii simt gustul. De atunci sunt obsedata de acest fel de mancare si-l fac foarte des, cred ca o data pe saptamana. Le place tuturor din familie, inclusiv parintilor si fratelui meu. Il servesc fie cu orez, fie cu paine si toata lumea este incantata.

Ce condimente folosim pentru acest pui cu unt in stil indian?

Pentru ca eu nu am acces la condimentele pe care le folosesc indienii, am folosit mixul de condimente pentru pui Delikat 100% natural si pudra de chilli din aceeasi gama. Imi plac aceste condimente pentru ca sunt naturale, nu contin nimic chimic si dau un gust bogat preparatelor pe baza de carne de pasare. Sunt perfecte si pentru butter chicken pentru ca am obtinut un gust foarte apropiat de cel din Austria. Pentru ca n-am vrut sa am un preparat greu, am pus doar 3 linguri de unt si am folosit smantana pentru gatit slaba. Voi puteti pune si mai grasa, daca doriti, insa nu este nevoie.

Neaparat sa folositi suficient ghimbir si suficient usturoi. Acestea dau un gust minunat preparatului si-l fac irezistibil. Am servit acest minunat butter chicken cu orez basmati pe care l-am fiert in multa apa, ca pe paste. In felul acesta ramane bob cu bob si nu se lipeste. Important este sa nu-l fierbeti prea mult, ci sa fie usor aldente. Puteti incerca si reteta mea de chiftele de peste, pregatita cu ajutorul condimentelor 100% naturale de la Delikat. Este sanatoasa, aromata si se pregateste foarte usor. Se gatesc in cuptor, deci nu e nevoie sa le prajim in baie de ulei, iar gustul este minunat.

RETETA NOUA

Fursecuri cu aluat razuit super fragede – reteta video

Fursecuri cu aluat razuit super fragede - reteta video Fursecuri cu aluat razuit, se fac simplu si usor, au un aluat super fraged cu crema...

Urmăriți-ma pe:

1,131,218FaniÃŽmi place
287,531CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
524,700CititoriConectați-vă
1,810,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete