Butter chicken / Pui in stil indian – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Butter chicken / Pui in stil indian
Butter chicken / Pui in stil indian
Servire Preparare Gatire
4 portii 15 minute 30 minute
4.5/552 voturi
Ingrediente

Butter chicken sau pui cu unt in stil indian este reteta pe care v-o prezint astazi. Bucati suculente de piept de pui invelite intr-un sos de rosii catifelat si aromat cu ghimbir, usturoi si condimente din belsug. La toate acestea se adauga smantana de gatit si unt. Servit cu orez basmati este absolut minunat. Am auzit de butter chiken de la prietena mea, Ioana. Mi-a aratat reteta si l-am pregatit si eu acasa pentru prima data. Mi-a placut foarte mult, insa m-am indragostit cu adevarat de el atunci cand l-am comandat intr-un restaurant indian din Salzburg, Austria.

Acolo, in apropierea casei lui Mozart, am gasit un mic restaurant indian de familie. Nu puteam sa nu le facem o vizita, mai ales ca eu sunt mare fan al mancarii indiene, la fel si sotul meu. Am mancat acolo cel mai bun si mai gustos butter chicken din viata mea. Pregatit proaspat, cu ingrediente de calitate si cu pui din belsug. A fost atat de bun incat parca si acum ii simt gustul. De atunci sunt obsedata de acest fel de mancare si-l fac foarte des, cred ca o data pe saptamana. Le place tuturor din familie, inclusiv parintilor si fratelui meu. Il servesc fie cu orez, fie cu paine si toata lumea este incantata.

Pentru ca eu nu am acces la condimentele pe care le folosesc indienii, am folosit mixul de condimente pentru pui Delikat 100% natural si pudra de chilli din aceeasi gama. Imi plac aceste condimente pentru ca sunt naturale, nu contin nimic chimic si dau un gust bogat preparatelor pe baza de carne de pasare. Sunt perfecte si pentru butter chicken pentru ca am obtinut un gust foarte apropiat de cel din Austria. Pentru ca n-am vrut sa am un preparat greu, am pus doar 3 linguri de unt si am folosit smantana pentru gatit slaba. Voi puteti pune si mai grasa, daca doriti, insa nu este nevoie.

Neaparat sa folositi suficient ghimbir si suficient usturoi. Acestea dau un gust minunat preparatului si-l fac irezistibil. Am servit acest minunat butter chicken cu orez basmati pe care l-am fiert in multa apa, ca pe paste. In felul acesta ramane bob cu bob si nu se lipeste. Important este sa nu-l fierbeti prea mult, ci sa fie usor aldente. Puteti incerca si reteta mea de chiftele de peste, pregatita cu ajutorul condimentelor 100% naturale de la Delikat. In plus, la postarea acestei retete de pe pagina mea de Facebook, aveti si un concurs in cadrul caruia puteti castiga unul din cele 10 cosuri cu produse Delikat 100% naturale.

Mod de preparare butter chicken: