Supa cremoasa de porumb cu creveti – reteta video

Supa cremoasa de porumb cu creveti
Preparare: 30 minute
Gatire: 20 minute
Timpul total: 50 minute
Fel: Supa
Bucatarie: Internationala
Servire: 6 portii
Calorii: 443kcal
4.3/516 voturi

Ingrediente

  • 500 ml supa de creveti
  • 300 g creveti
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 100 g crema de branza
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cartofi
  • 2 conserve porumb boabe gold Bonduelle de 340g
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 tija de apio
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de supa cremoasa de porumb cu creveti il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutriție

Calorii: 443kcal | Glucide: 45g | Proteine: 21g | Grasimi: 21g | Grasimi saturate: 11g | Colesterol: 190mg | Sodiu: 743mg | Potasiu: 1050mg | Fibre: 6g | Zahar: 6g | Vitamina A: 1205IU | Vitamina C: 26.7mg | Calciu: 191mg | Fier: 6.5mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de supa cremoasa de porumb si creveti e una din cele mai bune pe care eu le-am incercat pana acum. Recunosc ca nu m-am gandit pana acum sa fac supa cu porumb. Folosesc foarte mult porumbul dulce in bucataria mea, insa il puneam in pizza sau in salate de obicei. Imi place foarte mult si am mereu cateva conserve cu porumb in bucatarie. E minunat adaugat in salata mexicana, de exemplu. Pasiunea mea pentru porumb dateaza inca din copilarie, cand bunica ne fierbea porumb. Mirosea in toata curtea a porumb fiert si abia asteptam sa fie gata.

Fac si acum porumb fiert, insa din pacate gustul lui nu mai e ca in copilaria mea. Prefer porumbul dulce congelat sau la conserva de la Bonduelle. E crocant si dulce fara a avea zahar adaugat. Imi aduce mereu aminte de porumbul bunicii mele. Pentru ca e vara, o supa cremoasa cu porumb si creveti mi s-a parut o idee minunata, mai ales ca avem crevetii deja cumparati. Mi-am amintit ca americanii fac un preparat care se numeste „chowder”, o supa satioasa plina de legume si fructe de mare. Am vrut sa incerc sa incerc si eu o varianta cu porumb si creveti.

Incercati si voi supa cremoasa de porumb cu creveti!

Am inceput prin a face o supa baza din carapacele crevetilor. Pur si simplu le-am fiert pentru cam 5 minute pana cand apa a capatat culoarea roz. Supa obtinuta se poate folosi la orice preparat pe baza de peste si e minunata in aceasta supa cremoasa cu porumb. Eu o congelez si o folosesc de obicei la orez cu fructe de mare sau la paella. Aceasta supa se face foarte usor, iar gustul este extraordinar. Untul si porumbul in combinatie cu crevetii si smantana fac aceasta supa irezistibila. Daca ar fi sa va spun ce gust are, imi vina in cap doar atat: popcorn lichid cu unt.

Ca ingrediente, puteti adauga cam orice va place in aceasta supa cremoasa cu porumb si creveti. Orice fel de legume va plac. Pastrati neaparat doar porumbul. Puteti sa mai adaugati bacon, ardei copt sau orice altceva va place. Mazarea merge foarte bine, de exemplu. Daca vreti o supa si mai satioasa, puteti sa mai puneti niste branza, cum ar fi cheddar-ul de exemplu. Mie imi place sa servesc aceasta supa cu lamaie si cu paine prajita. Si soacra mea a fost impresionata de aceasta supa si chiar a mai cerut o portie. Deci, e buna si pentru a o impaca pana si pe mama soacra, desi la mine nu e cazul!

Mod de preparare supa cremoasa de porumb cu creveti:

Abonati-va gratuit la canalul nostru de Youtube JamilaCuisine pentru a primi cele mai noi retete video explicate pas cu pas.