Somon la gratar cu legume gratinate – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Somon la gratar cu legume gratinate
Somon la gratar cu legume gratinate
Servire Preparare Gatire
4 portii 20 minute 70 minute
4.1/518 voturi
Ingrediente

Somon la gratar cu legume gratinate, o masa completa foarte potrivita pentru pranz sau cina. Din pacate Romania nu sta foarte bine la consumul de peste. Mancam foarte putin comparativ cu media europeana si preferam mai mult carnea de porc si de pui. Totusi, pestele este mult mai sanatos, usor si foarte gustos. In familia mea peste si fructele de mare sunt la loc de cinste. Reteta de burger de somon o fac foarte des si e foarte iubita. Somonul e unul din pestii nostri preferati, alaturi de cod, pastrav si macrou. Ca fructe de mare mancam cel mai des creveti si calamar. Mie imi mai plac si sardinele proaspete sau heringul. Mostenesc dragostea pentru peste de la tatal meu care ne gatea des peste.

Imi place foarte mult pestele la gratar, dar adevarul ca e greu de facut pe aragaz. Umplem bucataria de fum si de miros, se lipeste de tigaie si in felul acesta ne piere cheful de gatit peste. Spre norocul meu, am gratarul perfect pentru a gati peste. Este vorba de gratarul electric Tefal Optigrill. De ce imi place? In primul rand penru ca e foarte inteligent. Are senzori care detecteaza grosimea carnii si stie exact cat s-o gateasca. Are programe pentru carne de vita, pui, burgeri, peste si nu numai. Eu il folosesc pentru ca facea cea mai buna friptura de vita si pentru ca nu scoate fum. In acest fel pot face somon la gratar cu legume gratinate fara sa fie nevoie sa aerisesc vreo 2 zile.

Si pentru ca am amintit de legumele gratinate, le-am gatit si pe acestea tot in Optigill. Cum? Cu ajutorul accesoriul snacking and baking de care dispune si care tine locul unui cuptor. Putem gati in el tot felul de bunatati care ar necesita punerea la cuptor si fiind portabil, gratarul poate fi folosit oriunde avem acces la o priza. Folosind acest gratar, peste nu se lipeste, nu se sfarama si e mereu perfect gatit. Nu scoate fum si nici nu degaja mult miros in bucatarie. In plus, se curata foarte usor. Am optat pentru somon la gratar cu legume gratinate pentru ca e un preparat gustos si satios. Am folosit radacinoase pentru legumele gratinate, deci legume de sezon, gustoase si sanatoase.

Pentru a face acest somon la gratar cu legume gratinate si mai gustos, i-am facut si un dressing din usturoi, zeama de lamaie si patrunjel. Acest dressing mentine pestele suculent si aromat. Am lasat legumele sa se raceasca putin pentru a le putea taia si servi, insa le puteti servi si fierbinti. Tot in acest accesoriu am facut si placinta americana cu dovleac, o alta reteta minunata si foarte gustoasa. Puteti servi acest somon cu o salata mare, cu sos de rosii sau cu un sos pe baza de iaurt. Somonul e perfect gatit, legumele sunt perfecte si foarte gustoase. Este genul de meniu care e pe placul tuturor si pe care il puteti face in tot felul de combinatii.

Mod de preparare somon la gratar cu legume gratinate: