Ingrediente
- 500 g vongole
- 300 g creveti
- 500 g fructe de mare asortate
- 2 cepe echalotte
- 300 g orez pentru risotto
- 3 linguri baza pentru mancaruri cu legume Maggi Marketplace
- 300 g rosii pasate
- 1/2 legatura patrunjel
- 4-5 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de risotto cu fructe de mare le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de risotto cu fructe de mare este una din preferatele familiei mele. Si cand spun familie, ma refer in mod special la Sarah. Este unul din cei mai mofturosi copii pe care-i cunosc si cu greu o conving sa incerce alimente si mancaruri noi. De obicei imi spune din start ca nu-i place mancarea si refuza sa guste. Daca reusesc totusi s-o conving sa guste, ia o gurita mica-mica si-mi spune ca nu mai vreau. Spre norocul meu mananca cu placere fructe de mare. Da, ati citit bine. Copilul acesta mananca creveti pe gratar, calamar pane, scoici sau caracatita. Nu ma intrebati de ce sau cum s-a intamplat asta, pur si simplu ii plac inca de cand era micuta.
Imi place aceata reteta de risotto cu fructe de mare pentru ca e simplu de realizat, e foarte gustoasa si pregatirea nu dureaza mult. E perfecta pentru cinele din timpul saptamanii, cand nu avem prea mult timp pentru a gati. Am inceput reteta prin a pregati o supa baza de legume folosind baza pentru mancaruri Maggi Marketplace cu legume. Aceasta baza este una foarte concentrata, in forma lichida si foarte gustoasa. Este naturala si o puteti folosi la orice, mai ales in retetele de post. O folosesc la supa crema de legume sau o adaug in orice preparat in care am nevoie de un plus de gust. Produsul este pasteurizat, asa ca-l puteti tine in frigider si folosi oricand aveti nevoie.
Ce fel de fructe de mare folosim pentru aceasta reteta?
Pentru aceasta reteta de risotto cu fructe de mare aveti nevoie de un mix de fructe de mare. Eu am folosit scoici de tip vongole, creveti si un amestec format din creveti, midii, calamar si bucati de peste. Bineinteles ca puteti folosi orice fel de fructe de mare aveti la dispozitie sau va plac. Totusi, va recomand sa faceti un mix intre mai multe tipuri pentru un plus de aroma si gust. Fructele de mare pot fi proaspete sau congelate, dupa cum gasiti. La fel de important este si orezul. Folositi neaparat orez pentru risotto sau orez de tip arborio sau carnaroli. In Romania arborio se gaseste cel mai usor, in orice supermarket. Nu folositi alt orez pentru ca nu veti obtine acelasi rezultat.
Pentru un risotto cu fructe de mare reusit si gustos este foarte important sa adaugati supa de legume cate putin si sa asteptati sa fie absorbita pana adaugati din nou. In tot acest timp amestecati continuu in orez. Adaugati cate un polonic si amestecati pana cand e absorbit. Procedati in felul acesta pana cand orezul este gatit dar sa ramana al dente. Tineti cont ca orezul trebuie sa fie cremos, curgator, nu cum este pilaful romanesc. Este foarte important sa-l serviti imediat ce este gata pentru ca daca se raceste se va ingrosa. Este un deliciu pe care toata lumea il va adora! Serviti-l alaturi de supa turceasca de linte si veti avea o masa completa si delicioasa!