Pui cacciatore / Pui in stil vanatoresc – reteta video

Pui cacciatore / Pui in stil vanatoresc
Reteta de pui cacciatore sau pui in stil vanatoresc este una de origine italiana, faimoasa in toata lumea.
Preparare 15 minute
Gatire 40 minute
Timpul total 55 minute
Categorie Antreu
Bucatarie Italiana
Servire 4 portii
Calorii 795 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.19 from 101 votes

Ingrediente
 

  • 500 ml supa de pui
  • 200 g ciuperci
  • 150 g masline
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cutii pulpa de rosii Cirio
  • 2 cepe
  • 1 kg carne de pui
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura ierburi aromatice
  • 1 legatura patrunjel
  • putin rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pui in stil vanatoresc il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 795kcal | Glucide: 32g | Proteine: 54g | Grasimi: 52g | Grasimi saturate: 12g | Colesterol: 188mg | Sodiu: 1284mg | Fibre: 8g | Zahar: 16g | Vitamina A: 4050IU | Vitamina C: 126mg | Calciu: 135mg | Fier: 9mg

Reteta de pui cacciatore sau pui in stil vanatoresc este una de origine italiana, faimoasa in toata lumea. Are foarte multe variante si fiecare o face in alt mod, incat nici nu se mai cunoaste varianta clasica. Cea mai cunoscuta varianta este cea pe care v-o prezint eu astazi. O tocana cu carne de pui si rosii la care se adauga ardei gras, ciuperci si masline. Aceasta tocana este minunata. Dulce-acrisoara si numai buna s-o savurezi cu paine proaspata cu care sa inmoi in sosul delicios.

Pentru reteta de pui cacciatore aveti bineinteles nevoie de pui. Eu am folosit 2 pulpe mari de pui pe care le-am taiat in jumatate si un piept taiat in sferturi. Voi puteti folosi un pui intreg sau doar pulpe de pui, dupa preferinta. Totusi recomand sa folositi carne cu os pentru ca e mult mai gustoasa. Daca nu doriti sa folositi pui, puteti foarte bine sa folositi orice alta carne de pasare sau chiar iepure. Iepurele merge foarte bine in aceasta tocana si are o carne slaba si gustoasa.

Pentru rosii, am folosit doua conserve de pulpa de rosii de la Cirio. Eu am avut o cutie de rosii cu busuic si una in varianta clasica. Ambele sunt foarte bune si le puteti folosi fara probleme. Varianta clasica e buna la orice, de la ciorbe pana la tot felul de preparate pe baza de rosii. Cea cu busuioc merge de minune la paste si in retetele italiene. O puteti folosi de exemplu la pizza sau la lasagna. Pulpa de rosii de la Cirio e de foarte buna calitate, e gustoasa, iar eu sunt mare fan.

Reteta de pui cacciatore e usor de pregatit. Se rumeneste bine puiul, apoi adaugam si legumele. Dupa ce am pus si pulpa de rosii, vom obtine un sos in care se va gati complet puiul. Pentru un gust si mai bun, am adaugat si supa de pui, dar puteti pune si supa de legume sau chiar apa. Acest minunat pui cacciatore se poate servi cu cartofi, cu paste sau cu orez. Este minunat si cu paine proaspata sau chiar cu mamaliguta. Sper din suflet sa-l incercati si voi si sa va placa. Noi l-am savurat si il vom prepara foarte des de acum inainte.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,720CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă