Acasa Retete Video Mancaruri Pui cacciatore / Pui in stil vanatoresc - reteta video

Pui cacciatore / Pui in stil vanatoresc – reteta video

Pui cacciatore / Pui in stil vanatoresc
4.2/594 voturi
Preparare 15 minute
Gatire 40 minute
Timpul total 55 minute
Categorie Antreu
Bucatarie Italiana
Servire 4 portii
Calorii 795 kcal

Ingrediente
 

  • 500 ml supa de pui
  • 200 g ciuperci
  • 150 g masline
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cutii pulpa de rosii Cirio
  • 2 cepe
  • 1 kg carne de pui
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura ierburi aromatice
  • 1 legatura patrunjel
  • putin rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pui in stil vanatoresc il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!

Nutritie

Calorii: 795kcalGlucide: 32gProteine: 54gGrasimi: 52gGrasimi saturate: 12gColesterol: 188mgSodiu: 1284mgPotasiu: 1873mgFibre: 8gZahar: 16gVitamina A: 4050IUVitamina C: 126mgCalciu: 135mgFier: 9mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de pui cacciatore sau pui in stil vanatoresc este una de origine italiana, faimoasa in toata lumea. Are foarte multe variante si fiecare o face in alt mod, incat nici nu se mai cunoaste varianta clasica. Cea mai cunoscuta varianta este cea pe care v-o prezint eu astazi. O tocana cu carne de pui si rosii la care se adauga ardei gras, ciuperci si masline. Aceasta tocana este minunata. Dulce-acrisoara si numai buna s-o savurezi cu paine proaspata cu care sa inmoi in sosul delicios.

Pentru reteta de pui cacciatore aveti bineinteles nevoie de pui. Eu am folosit 2 pulpe mari de pui pe care le-am taiat in jumatate si un piept taiat in sferturi. Voi puteti folosi un pui intreg sau doar pulpe de pui, dupa preferinta. Totusi recomand sa folositi carne cu os pentru ca e mult mai gustoasa. Daca nu doriti sa folositi pui, puteti foarte bine sa folositi orice alta carne de pasare sau chiar iepure. Iepurele merge foarte bine in aceasta tocana si are o carne slaba si gustoasa.

Pentru rosii, am folosit doua conserve de pulpa de rosii de la Cirio. Eu am avut o cutie de rosii cu busuic si una in varianta clasica. Ambele sunt foarte bune si le puteti folosi fara probleme. Varianta clasica e buna la orice, de la ciorbe pana la tot felul de preparate pe baza de rosii. Cea cu busuioc merge de minune la paste si in retetele italiene. O puteti folosi de exemplu la pizza sau la lasagna. Pulpa de rosii de la Cirio e de foarte buna calitate, e gustoasa, iar eu sunt mare fan.

Reteta de pui cacciatore e usor de pregatit. Se rumeneste bine puiul, apoi adaugam si legumele. Dupa ce am pus si pulpa de rosii, vom obtine un sos in care se va gati complet puiul. Pentru un gust si mai bun, am adaugat si supa de pui, dar puteti pune si supa de legume sau chiar apa. Acest minunat pui cacciatore se poate servi cu cartofi, cu paste sau cu orez. Este minunat si cu paine proaspata sau chiar cu mamaliguta. Sper din suflet sa-l incercati si voi si sa va placa. Noi l-am savurat si il vom prepara foarte des de acum inainte.

Mod de prepare pui cacciatore:

Tefal Club

Ultimele retete:

Fasole verde in stil asiatic – reteta video

Fasole verde in stil asiatic - reteta video Reteta de fasole verde in stil asiatic este ideala pentru perioada postului sau atunci cand nu dorim...

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita – reteta video

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita - reteta video Reteta de quesadilla cu mozzarella si carne de vita e fix ceea ce ne trebuie...

Tort cu mousse de ciocolata – reteta video

Tort cu mousse de ciocolata - reteta video Reteta de tort cu mousse de ciocolata este perfecta pentru fanii gustului intens si aerat de ciocolata....

Fursecuri poloneze pentru Craciun – reteta video

Fursecuri poloneze pentru Craciun - reteta video Reteta de fursecuri poloneze pentru Craciun este una din cele mai bune retete de fursecuri pe care le-am...

Paste de legume cu somon si sos alb – reteta video

Paste cu somon si sos alb - reteta video 400 g somon200 ml supa legume (/ peste)250 g paste din faina de naut (Barilla)300...

Sarmale vegane / sarmale de post – reteta video

Sarmale vegane / sarmale de post - reteta video Reteta de sarmale vegane este perfecta pentru perioada postului ce tocmai a inceput. Postul Craciunului incepe...