Prajitura raffaello cu nuca de cocos – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Prajitura raffaello cu nuca de cocos
Prajitura raffaello cu nuca de cocos
Servire Preparare Gatire
20 portii 40 minute 20 minute
4.4/566 voturi
Ingrediente
pentru blat
pentru crema

Prajitura Raffaello cu nuca de cocos sau cum transformam aromele unei bomboane din comert intr-o prajitura de casa delicioasa. Am iubit bomboanele Raffaello inca din copilarie. Mi se pareau cele mai bune bomboane din lume. Combinatia de nuca de cocos, migdale si napolitana este de-a dreptul geniala. Imi plac si acum la fel de mult, desi le cumpar destul de rar. Sa fac o prajitura cu nuca de cocos care sa reproduca gustul acestor bomboane, mi s-a parut o idee geniala. Eu ador nuca de cocos si din acest motiv am facut si bomboane Raffaello de casa. Aceasta reteta pe cat e de simpla, pe atat e de buna. In plus, se fac si usor si sunt de-a dreptul minunate.

Prajitura Raffaello cu nuca de cocos este gandita si dezvoltata in intregime de catre mine. Nu veti gasi o reteta similara pe internet facuta inaintea acesteia. Pur si simplu am creat un blat cu cocos si migdale, o crema delicioasa cu cocos si lapte condensat si deasupra am pus foaie de napolitana. Am vrut sa avem in aceasta prajitura toate elementele pe care le gasim in bomboane. Blatul este unul simplu in care am adaugat fulgi de nuca de cocos si migdale maruntite. Este un blat pufos, usor umed care nu necesita insiropare. Il puteti folosi si pentru a face blaturi subtiri de tort, asa ca puteti transforma prajitura intr-un tort Raffaello. Va fi la fel de bun si de gustos, dar mult mai festiv.

Crema perfecta pentru prajitura Raffaello!

Pentru aceasta prajitura Raffaello cu nuca de cocos mi-am dorit o crema aerata, gustoasa, intr-un strat suficient de gros. Am vrut sa se simta cat mai bine aroma de cocos, asa ca am adaugat lapte de cocos la conserva si fulgi de nuca de cocos. Mai puteti pune si ceva esenta de cocos daca aveti la indemana. Pentru a o face aerata, am folosit frisca naturala neindulcita de la LaDorna. Se bate frumos, este facuta din smantana laptelui de vaca si e foarte gustoasa. Se bate foarte rece si la viteza mare si e perfecta pentru orice desert. Tot pentru gust, am adaugat si lapte condensat indulcit. Dupa parerea mea, acesta confera gustul specific de Raffaello si nu mai e nevoie sa folositi zahar.

Pentru ca am folosit gelatina, prajitura Raffaello trebuie sa stea peste noapte la frigider. Ca decor, dar si pentru o textura crocanta, am folosit foi de napolitane pe care le-am presarat din abundenta peste crema pufoasa. Nu cred ca mai este nevoie sa va spun cat de buna si de gustoasa este aceasta prajitura. Are un gust minunat de cocos, textura este perfecta, e suficient de dulce si nu va veti putea opri din manacat. Am servit prajitura cu alaturi de o bomboana raffaello, dar ii puteti adauga doar un mot de frisca sau pur si simplu fulgi de cocos. O prajitura extraordinara, delicioasa, aromata pe care trebuie neaparat s-o incercati de sarbatori, alaturi de prajitura Boema.

Mod de preparare prajitura raffaello cu nuca de cocos: