Ingrediente
- 400 g faina
- 200 g smochine taiate in jumatati
- 200 g smochine taiate in bucati
- 4 oua
- 150 g iaurt
- 250 ml lapte
- 150 ml ulei
- 150 g zahar
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 1 lingura extract de vanilie
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de prajitura cu smochine le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de prajitura cu smochine e una pe care am tot vrut s-o prepar. Anul acesta am avut noroc ca am avut smochine productie proprie din smochinii din curte. Cand am cumparat terenul pe care se afla acum studioul si casa, am curatat totul, inclusiv pomii pentru ca terenul era intr-o stare jalnica. Nu-mi imaginam ca smochinii vor creste inapoi, dar au crescut si anul acesta au facut si fructe. Imi plac foarte mult smochinele si o invidiam pe soacra mea care avea un smochin urias in curte. Facea niste fructe uriase si foarte dulci care imi placeau la nebunie. Acum sunt si eu mandra posesoare a doi smochini si ma bucur ca un copil sa culeg smochinele direct din pom.
Aceasta reteta de prajitura cu smochine este una super simpla si usor de pregatit. Aveti nevoie de ingrediente pe care cel mai probabil le aveti deja la indemana. Pentru preparare va trebuie doar un bol si un tel si nu aveti nevoie nici macar de mixer. Foarte important este sa aveti toate ingredientele la temperatura camerei. In felul acesta aluatul se va coace uniform si va fi foarte pufos. Pentru ca imi plac foarte mult smochinele am vrut sa le folosesc de doua ori in prajitura. Jumatate le-am taiat in bucati si le-am pus in compozitie. Pe celelalte le-am taiat in jumatate si le-am pus deasupra. In felul acesta am avut portie dubla de fructe in prajitura, ceea ce este excelent.
Desertul pufos cu smochine, aromat si simplu de preparat.
Pentru a coace prajitura cu smochine am ales o tava rotunda cu diametrul de 27 de cm. Am vrut un desert rotund pe care sa-l pot taia in felii triunghiulare si sa-l servesc cu cafea dimineata. Nu prea mananc la micul dejun si ma rezum la o cafea cu lapte si la ceva dulce. Prefer sa am un desert facut in casa decat sa mananc ceva din comert. Incerc sa limitez dulciurile din comert, mai ales ca cei doi copii ai mei sunt deja marisori, iar ispitele sunt la orice pas. Din fericire si lor le plac deserturile facute in casa, mai ales Sarei. Rayan nu prea mananca prajituri, dar adora inghetata. Sarah ma ajuta de fiecare data cand fac ceva dulce si ii place la nebunie sa fie de ajutor si mai ales sa guste.
Imi place aceasta reteta de prajitura cu smochine pentru ca e simplu de realizat si foarte gustoasa. Este buna atat calduta, cat si rece. Ramane proaspata pentru mai multe zile si se poate pastra la frigider, intr-o punga cu fermoar sau intr-o caserola care se inchide ermetic. Se poate si congela la nevoie pentru ca se decongeleaza foarte usor la frigider. Nu aruncati niciodata prajiturile pe care nu le mai mancati! Congelati-le si decongelati-le atunci cand va e pofta de ceva dulce. Nu uitati ca aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe. Incercati si reteta mea de dulceata de smochine intregi, asta daca aveti multe smochine pe care nu le puteti manca in stare cruda.
Excelentă
❤️❤️❤️❤️❤️
Super !
Nu am smochine proaspete,am făcut cea cu piersici din compot,f.f
bună!
Nu am smochine proaspete,am făcut cea cu piersici din compot,f.f
bună!
Deliciu