Ingrediente
- 2 conserve naut boabe Vapeur Bonduelle
- 200 ml lapte de cocos
- 300 g rosii pasate
- 2 cepe tocate marunt
- 2-3 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 20 g ghimbir
- 1 lingurita garam masala
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita coriander pudra
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de naut tikka masala il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Naut tikka masala sau tocana indiana cu naut, super aromata, foarte gustoasa si usor de preparat. In mod obisnuit se gateste pui tikka masala, un preparat pe baza de pui, multe condimente si sos foarte aromat. Desi e un preparat cu nume indian, acest curry nu este autentic indian, ci a fost creat pentru britanicii care voiau sa manance mancare indiana, dar o considerau mult prea iute. Este mult mai popular in Marea Britanie decat in India si a devenit cunoscut si la nivel international. Pentru ca eu incerc diferite variante pentru a gati unele alimente, am ales sa fac un tikka masala folosind nautul ca proteina si sa renunt la pui. In felul acesta am obtinut un preparat vegan foarte gustos.
Imi plac preparatele in care pot folosi condimente diverse, asa cum este acest naut tikka masala, preparatele gustoase, dar usor de preparat si mai ales rapide. Imi place la nebunie sa transform ingrediente banale intr-o mancare care poate impresiona pe oricine. De aceasta data am avut la dispozitie cateva conserve de naut boabe Bonduelle Vapeur. E naut gatit la abur si ambalat in vid si e foarte gustos si de buna calitate. Il folosesc de obicei la hummus, dar imi place sa incerc si lucruri noi. In plus, acest preparat il pot face cu ingrediente pe care le am deja in camara. Rosii la conserva am mereu in bucatarie, la fel si lapte de cocos si orez basmati. Condimentele nu-mi lipsesc, dupa cum bine stiti.
Cum facem cea mai buna mancare de naut repede si usor?
Pentru un naut tikka masala delicios, trebuie sa incepeti cu sosul care nu e greu de facut. Aveti nevoie de ceapa, usturoi si ghimbir proaspat. Peste acestea vom adauga condimente, sos de rosii si lapte de cocos care va face acest curry foarte cremos si gustos. Adaugam apoi nautul care nu trebuie gatit foarte mult, iar la final patrunjel. Mai puteti pune si coriandru verde sau ceapa verde. Daca nu gasiti sau nu va place laptele de cocos, puteti folosi si smantana pentru gatit slaba sau grasa. Si rosiile pot sa fie proaspete din conserva sau chiar pasta de tomate. Cele mai indicate sunt cele pasate pentru a obtine un sos cremos si gustos.
Mancarica de naut tikka masala nu trebuie sa fiarba mult pentru ca nautul e deja fiert la aburi. Sunt suficiente 5 minute pentru ca aromele sa se combine iar nautul sa se incalzeasca. Pana e gata, puteti pune la fiert si niste orez basmati. Il fierbeti in apa multa, ca la paste, pe care o lasati sa ajunga la punctul de fiebere inainte sa puneti orezul. Il lasati sa fierba in functie de indicatiile de pe ambalaj, iar in felul acesta ramane bob cu bob. Cand e gata il scurgeti si-l puteti servi impreuna cu mancarea indiana. Mai puteti face un sos cu iaurt, rosii, castraveti si ceapa sau o salata proaspata. Acest preparat e minunat cald, dar si la temperatura camerei si e perfect si cu o painica naan.