Mucenici moldovenesti de post – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Mucenici moldovenesti de post
Mucenici moldovenesti de post - reteta video
Servire Preparare Gatire
10 bucati 30 minute 30 minute
4.2/5242 voturi
Ingrediente
pentru aluatul:
pentru sirop:
pentru decor:

Reteta de mucenici moldovenesti de post este una din cele mai cautate la inceputul lunii martie. Am mai facut anul trecut o reteta de mucenici moldovenesti, insa era “de dulce” adica avea in compozitie oua si lapte, alimente interzise in post. Pentru ca mi-ati tot cerut o varianta de post a acestei retete, nu aveam cum sa nu o fac. In plus, desi sunt din partea de sud a tarii, mucenicii moldovenesti imi plac foarte mult. Imi plac si mucenicii muntenesti, insa daca ar fi sa aleg, aleg mereu mucenicii cu aluat de cozonac, insiropati si cu multa nuca.

Sincera sa fiu, am fost putin sceptica in privinta mucenicilor moldovenesti de post. Ma gandeam ca nu vor fi la fel de pufosi ca cei facuti cu lapte si oua. Ca sa fiu sigura, i-am testat sa vad ca reteta este una buna. Am facut-o dupa priceperea mea, gandindu-ma la un aluat de paine in care sa pun ceva zahar, ulei si ceva mirodenii pentru aroma. Fac foarte des lucrul asta, mai ales la aluaturi. Imi construiesc singura reteta si o testez pana cand sunt multumita de rezultat. Daca nu-mi place cum iese, o modific pana cand sunt 100% convinsa ca e ce trebuie si ca iese perfect.

Imediat ce i-am bagat in cuptor, mucenicii moldovenesti au inceput sa-si raspandeasca aroma in toata casa, mirosea divin, a paine dulce si a lamaie. Dupa ce i-am scos din cuptor, am rupt unul sa vad cum se prezinta si in interior. Si surpriza, minunatii mucenici moldovenesti de post erau foarte pufosi, aromati si foarte gustosi. Cu miere si nuca sunt de-a dreptul irezistibili! Chiar este cea mai buna reteta de mucenici de post pe care am incercat-o. I-am mancat calzi, inmuindu-i in miere si presarandu-i cu nuca macinata. Cea mai buna gustare si pentru perioada postului cand suntem restrictionati de la multe deserturi.

Cu o asa o reusita, era imposibil sa nu impart si cu voi aceasta reteta mai ales ca mai sunt cateva zile pana pe data de 9 martie cand toata lumea prepara mucenici de post. Odata copti, mucenicii se insiropeaza, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata. Sunt absolut minunati, se pastreaza bine cam 3 zile inveliti in folie de plastic, insa sunt sigura ca nu vor vedea lumina zilei de 10 martie. Pentru o alta varianta de mucenici de post, va recomand reteta de mucenici muntenesti. Puteti incerca si reteta de mucenici moldovenesti umpluti cu nuca, o alta varianta delicioasa si aromata.

Mod de preparare mucenici moldovenesti de post: