Produs folosit in reteta
Ingrediente
Pentru inele crocante de pui:
- 500 g piept de pui
- 100 g cascaval
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingurita usturoi pudra
- 1 lingurita ceapa pudra
- 1 ou
- 1 ceapa mica
- sare
- piper
Pentru pane:
- 150 g pesmet panko
- 2 oua
- 2-3 linguri ulei
Pentru cartofi:
- 500 g cartofi
- 20 g parmezan
- 2 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- cateva crengute cimbru
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de inele crocante de pui si cartofi cu parmezan si usturoi le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Reteta de inele crocante de pui si cartofi cu parmezan si usturoi este ideala pentru momentele in care doriti sa preparati ceva gustos si sanatos. In familia mea carnea de pui este cea mai iubita. Am mereu in frigider piept de pui sau pulpe si le folosesc foarte des. Fac de obicei snitele sau trag carnea la tigaie cu legume. Imi place carnea de pui pentru ca poate fi folosita la multe preparate, este sanatoasa si nu contine multa grasime. De multe ori toc carnea de pui si o folosesc la diferite preparate cum ar fi lasagna de exemplu. Inlocuiesc in felul acesta carnea de vita, iar preparatul are mai putine grasimi si este la fel de gustos. Procedez in acelasi fel si la musaca.
Pentru a face aceasta reteta de inele crocante de pui si cartofi cu parmezan si usturoi am inceput prin a pregati carnea de pui. din fericire este foarte usor sa pregatim inelele de pui. Avem nevoie de piept de pui sau de pulpe de pui dezosate pe care trebuie sa le tocam si sa le amestecam cu alte ingrediente. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru a amesteca puiul cu cascavalul, oul, patrunjelul, ceapa si condimentele. am maruntit totul pana cand am obtinut o compozitie precum cea de chiftele. Voi mai puteti adauga orice alte ingrediente va plac si orice alte condimente. avem daca doriti sa aveti inele picante, adaugati si un ardei iute in compozitie.
Cum facem inele de pui super crocante si cartofi deliciosi?
Cel mai important la reteta de inele crocante de pui si cartofi cu parmezan si usturoi este sa congelati inelele de pui dupa ce l-ati format. Eu am format inelele folosind o tava din silicon pentru gogosi. Este tipul de tava cu adancituri rotunde si gaura in mijloc. Puteti sa formati inelele si folosind un pos sau chiar o punga pe care s-o taiati la un colt. Pe o foaie de copt faceti inele si puneti-le la congelator. Vor trebui sa se congeleze pentru aproximativ o ora sau pana cand sunt ferme. Congelarea este foarte importanta pentru ca in felul acesta inelele isi pastreaza forma. Le puteti tine congelate si mai mult timp, iar la nevoie doar le scoateti, le treceti prin ou si pesmet si le gatiti. In felul acesta scapati mai usor de gatit.
Am vrut sa fac inele de pui crocante si cartofi cu parmezan si usturoi pentru ca e una dintre cele mai iubite combinatii. Pentru a gati ambele preparate am folosit friteuza cu aer cald Tefal Easy Fry and Grill XXL. Este o viteza incapatoare cu multe programe presetate si care poate gati aproape orice fel de preparate. Are si gratar si chiar un separator detasabil, flex cook, pe care il puteti folosi pentru a gatit 2 preparate odata. in felul acesta puteti avea gata atat felul principal cat si garnitura in acelasi timp. In plus fiind o friteuza cu aer cald folositi o cantitate minima de ulei sau chiar puteti si sa nu adaugati deloc ulei. Gustos si sanatos in acelasi timp si friteuza se poate folosi pentru a gati orice preparate doriti. Pofta buna!