Gofre belgiene cu vanilie – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Gofre belgiene cu vanilie
Gofre belgiene cu vanilie - reteta video
Servire Preparare Gatire
14 bucati 10 minute 20 minute
4.2/5278 voturi
Ingrediente

Reteta de gofre belgiene cu vanilie sau de waffles este minunata atunci cand nu stiti ce sa mai pregatiti pentru micul dejun sau pentru gustare. Pana acum v-am aratat cum facem pancakes sau friganele, insa si gofrele sunt abosult minunate. De multe ori nu mai stim ce sa pregatim la micul dejun asa ca aceasta reteta e binevenita. Le puteti servi cu o multitudine de ingrediente si sunt de-a dreptul delicioase. Gofrele sunt de origine belgiana, insa s-au raspandit si in alte tari ale Europei si chiar ale lumii, asa ca le intalnim si in SUA, si chiar in China.

Si reteta de gofre belgiene este de doua feluri. Gaufre de Bruxelles si gaufre de Liege. Eu am optat pentru prima varianta. Se fac dintr-un aluat mai lichid si in care punem albusuri batute. Gofrele ies pufoase, usoare si moi. Cele din Liege sunt facute dintr-un aluat mai ferm, asa cum e aluatul de nuci umplute si sunt mult mai dense. Ambele variante sunt foarte bune, insa eu le prefer pe cele pufoase pentru ca sunt foarte bune si pentru micul dejun, si pentru o gustare delicioasa. Imi plac si pentru ca se fac repede si usor si in maxim 30 de minute sunt gata. Perfect pentru micul dejun!

Reteta este una simpla si necesita putine ingrediente pe care le aveti deja in bucatarie. Foarte important este sa aveti toate ingredientele la temperatura camerei, mai ales ouale. Mare atentie si atunci cand le separati. Pentru ca albusurile sa se bata bine, niciun pic de galbenus nu trebuie sa cada in ele. Orice urma de grasime influenteaza albusurile si nu se vor mai bate cum trebuie. Si cand le incorporam in compozitie trebuie sa fim atenti. Amstecam usor, cu miscari largi pentru a nu se dezumfla. Untul pe care-l folositi trebuie sa fie gras, cu 80% grasime, dar puteti folosi si ulei daca doriti.

Pentru a coace aceste gofre belgiene, aveti nevoie de un aparat pentru gofre sau pentru waffles. Acestea sunt relativ usor de gasit in comert si nici nu sunt scumpe. Eu am unul cu care pot face 2 gofre patrate, insa sunt si aparate pentru gofre hexagonale sau rotunde. Pentru a le servi, imaginatia voastra este limita. Puteti adauga fructe proaspete, diferite sosuri de fructe, sosuri de ciocolata, de caramel sau de vanilie. Mai puteti pune iaurt grecesc, smantana, nuci sau stafide. Puteti sa va faceti combinatiile voastre preferate pentru niste gofre belgiene cu vanilie delicioase.

Mod de preparare gofre belgiene cu vanilie: