Acasa Retete Video Mancaruri Fish and chips | Peste pane cu cartofi

Fish and chips | Peste pane cu cartofi


Fish and chips / Peste pane cu cartofi
Preparare: 20 minute
Gatire: 40 minute
Timpul total: 1 ora
Servire: 4 portii

Ingrediente

Pentru peste:

  • 230 ml apa minerala
  • 400 g file de peste alb (cod, salau)
  • 140 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper

Pentru cartofi:

  • 500 g cartofi taiati in felii
  • ierburi aromatice
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sosul tartar:

  • 1 lingura capere
  • 130 ml ulei
  • 3 castraveciori murati
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingura generoasa mustar
  • 1 lingura otet
  • 1/4 ceapa mica
  • 1 galbenus de ou
  • piper

Pentru piureul de mazare:

  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 200 g mazare
  • cateva frunze menta
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Fish and chips reprezinta unul dintre felurile de mancare preferate ale englezilor si consta in peste pane cu crusta crocanta si cartofi prajiti, la fel de crocanti. Se serveste peste tot in Marea Britanie, in mici restaurante care de obicei au in meniu doar fish and chips. Ca garnitura, se serveste de obicei cu piure de mazare si cu sos tartar sau pur si simplu cu sare si otet.

Si pentru ca este un preparat atat de popular, mi-am facut curaj si l-am preparat si eu, curioasa fiind de ce este atat de iubit si apreciat. In plus, am avut si un nou ajutor in bucatarie, este vorba de noul meu mixer vertical Tefal Infiny Force. Dupa cum stiti, imi plac foarte mult mixerele verticale, iar acesta a devenit oficial preferatul meu datorita accesoriului pentru maioneza si sosuri.

Ce-ti poti dori mai mult de la un mixer vertical, decat sa fie puternic (acesta are 700W) si sa aibe accesoriu si recipient speciale pentru pregatirea maionezei? Sa va spun ca pregateste maioneza in maxim 15-20 de secunde? Da, stiu maioneza care in mod traditional se pregateste in cateva zeci de minute, este gata aproape instantaneu. In plus, aveti in pachet si instructiuni de pregatire a maionezei, avand nevoie doar de un galbenus de ou, o lingura de otet/zeama de lamaie, o lingura generoasa de mustar si evident de ulei.


Aluatul pentru pestele pane se face in mod traditional cu bere, insa eu am optat sa folosesc apa minerala pentru ca este mai la indemana si pentru ca nu toata lumea gateste cu alcool. Bineinteles ca voi puteti pune fara probleme bere in locul apei minerale. Important este sa aiba acid. Am lasat aluatul sa se odihneasca putin, , am trecut pestele prin faina condimentata, apoi prin aluatul cu apa minerala. Am prajit pestele cam 3 minute pe fiecare parte, cat sa devina auriu. Am obtinut crusta crocanta si absolut delicioasa.

Pentru piureul de mazare, am folosit mazare congelata si bineinteles tot mixerul Tefal Infiny Force cu care am pasat mazarea pana am transformat-o in piure. Pentru un plus de aroma, am adaugat frunze de menta proaspata din gradina mea. Cartofii am preferat sa-i prajesc la cuptor, pentru ca deja aveam in reteta pestele prajit in ulei si am zis ca e suficient sa avem un singur preparat gatit in baie de ulei. Au iesit deliciosi, crocanti si mult mai dietetici. Daca vreti sa respectati totusi reteta clasica, fierbeti cartofii pentru 10 minute, lasati-i bine la scurs si prajiti-i in uleiul in care ati prajit pestele.

Ultima componenta a acestei retete a reprezentat-o sosul tartar, care e un sos pe baza de maioneza, la care se adauga ceapa, castraveciori murati, capere si verdeata. Eu am optat sa maruntesc toate aceste ingrediente in mini tocatorul aceluiasi mixer vertical Infiny Force de la Tefal si ma bucur ca am facut-o pentru ca am obtinut cel mai bun sos tartar din viata mea si cu siguranta de acum inainte il voi prepara doar asa. Ingredientele au fost maruntite exact cat a trebuit pentru ca aromele sa se completeze una pe cealalta. Sincer, mi-a placut extrem de mult preparatul, toate componentele se potrivesc de minune si voi mai face aceata reteta si cu alte ocazii. Pana atunci va las si pe voi s-o incercati.

Mod de preparare fish and chips:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...