Dovlecei prajiti la cuptor, reteta ideala pentru vara

Dovlecei prajiti la cuptor
Reteta de dovlecei prajiti la cuptor este simpla si sanatoasa, fara prajire in baie de ulei, pregatita impreuna cu un mujdei aromat.
Preparare 10 minute
Gatire 40 minute
Timpul total 50 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Romaneasca
Servire 5 portii
Calorii 150 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.78 from 18 votes

Ingrediente
 

  • 1 kg dovlecei
  • cateii de la 1 capatana de usturoi
  • ierburi aromatice asortate
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de dovlecei prajiti la cuptor le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 150kcal | Glucide: 10g | Proteine: 3g | Grasimi: 12g | Grasimi saturate: 1g | Grasimi polinesaturate: 3g | Grasimi mononesaturate: 7g | Grasimi nesaturate: 0.04g | Sodiu: 407mg | Fibre: 4g | Zahar: 5g | Vitamina A: 596IU | Vitamina C: 38mg | Calciu: 132mg | Fier: 7mg

Reteta de dovlecei prajiti la cuptor este una ideala pentru vara. Mie imi plac dovleceii prajiti inca din copilarie pentru ca bunica mea ni-i pregatea aproape zilnic atunci cand erau in sezon, vara. Adevarul este ca am o slabiciune pentru dovlecei si ii adaug in foarte multe preparate. Imi place sa-i adaug in ciorba de pui si in orice alte ciorbe de fapt. Bunica mea ne facea ciorba cu dovlecei si m-am obisnuit cu gustul lor. Ii mai folosesc si atunci cand trag la tigaie carne cu legume sau cand fac tarta cu dovlecei. Ii am mereu in frigider, chiar si iarna. Daca am din sursa proprie imi place sa-i congelez si sa-i folosesc la nevoie. Pentru ciorbe ii congelez cubulete, iar pentru tarte si chiftele ii razuiesc pe razatoarea mare si ii pun in pungute cu fermoar pe care le inchid foarte bine.

Pentru aceasta reteta de dovlecei prajiti la cuptor alegeti dovleceii cei mai fragezi pe care ii gasiti. Cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai fragezi. Cu cat sunt mai mari, cu atat au mai multe seminte si sunt mai batrani. Puteti folosi si zucchini sau dovlecei galbeni, asta daca nu gasiti din cei verzi. La zucchini aveti grija sa verificati pentru inceput o felie. Pot fi amari, mai ales cand nu sunt in sezon si ar fi pacat sa va stricati mancarea. Daca sunt amari, v-a trebui sa le curatati coaja pentru ca de acolo vine amareala. Daca dovleceii sunt mai aposi, ii puteti sara bine si ii lasati sa stea pentru a indeparta cat mai mult lichid din ei. Pentru a obtine cele mai bine rezultate, este bine sa-i lasati cel putin 30 de minute. La mine nu a fost nevoie, asa ca i-am gatit imediat.

Cum gatim cei mai deliciosi dovlecei prajiti la cuptor?

Aceasta reteta de dovlecei prajiti la cuptor este foarte simpla si incredibil de gustoasa. Dovleceii sunt foarte buni si au gustul celor prajiti in baie de ulei. Incepeti prin a felia atatia dovlecei cati doriti sa mancati. Tineti cont ca isi pierd destul de mult din volum in timpul gatirii, deci veti avea nevoie de destul de multi. Foarte important e sa nu-i taiati nici prea subtiri, nici prea grosi. Daca sunt prea subtiri, se vor arde, daca sunt prea grosi nu se vor gati cum trebuie. Condimentati-i cu sare si piper si a adaugati ulei cat sa fie acoperita fiercare felie. Puneti-i apoi intr-o tava fara a-i suprapune, deci asezati feliile una langa cealalta. Daca nu folositi tavi antiaderente aveti grija sa puneti si o foiae de copt la baza tavii. In felul acest dovleceii nu se vor lipi.

Acesti dovlecei prajiti la cuptor sunt gata cand sunt frumos rumeniti si sunt moi si aromati. Pentru a-i acompania am facut si un mujdei de care sunt de-a dreptul obsedata. L-am aromatizat cu ierburi proaspete din gradina mea si este un adevarat deliciu. Bine usturoiat, foarte aromat si gustos. Se potriveste minunat cu dovleceii, dar il puteti folosi si pentru pui la cuptor sau orice fel de fripturi. Bineinteles ca merge la fel de bine si cu pestele. Acest preparat se poate servi ca fel principal, dar si ca garnitura cu carne sau peste. Mie imi place pe post de fel principal si adaug de fiecare data branza de oaie si o salata de rosii cu multa zeama. E mancarea mea preferata pentru vara. Incercati si reteta mea de dovlecei in sos de smantana pentru un alt preparat facut la cuptor si incredibil de gustos.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,720CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă