
Ingrediente
- 500 g faina
- 200 g unt rece
- 150 g zahar pudra pentru decor
- 100 g magiun de prune
- 100 g rahat
- 80 g smantana
- 40 ml lapte
- 15 g zahar vanilat
- 10 g drojdie uscata
- 4 galbenusuri
- 1 lingura zahar
- sare
Mod de preparare
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cornulete fragede cu rahat il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de cornulete fragede cu rahat este de-a dreptul minunata. N-am mancat niciodata niste cornulete mai fragede si mai moi niciodata. Pur si simplu se topesc in gura si sunt de-a dreptul delicioase. Mama ne facea foarte des cornulete fragede cu rahat sau gem in copilarie, mai ales pe perioada iernii. Din pacate nu mai am reteta. A ratacit-o si nici nu si-o mai aminteste. Din fericire am reusit sa obtin retetele foarte vechi ale unei doamne foarte pricepute. Am scanat cu grjia fiecare pagina ingalbenita de vreme si le pastrez cu sfintenie.
De fiecare data cand caut o reteta veche, ma uit prima data printre paginile ei si e imposibil sa nu gasesc ce-mi trebuie. Inainte de a ma apuca de acesta reteta de cornulete fragede cu rahat, am testat-o. Fiind o reteta foarte veche m-am temut ca ingredientele nu se vor potrivi. Spre marea mea mirare aluatul a iesit perfect, s-a lucrat frumos si s-a intins la fel de frumos. Pentru a framanta aluatul am folosit robotul de bucatarie Tefal Masterchef Gourmet. Cu ajutorul lui totul a mers foarte repede, am pus ingredientele in bol si el a facut toata treaba in locul meu fara sa fac mizerie in bucatarie.
O alta reteta facuta cu aceste robot este cea de tort Dobos unde v-am spus cate ceva si despre specificatiile lui tehnice. Aluatul trebuie sa fie unul potrivit de tare, deci cu atat mai mult Tefal Masterchef Gourmet mi-a usurat munca. A framantat perfect aluatul in locul meu, fara ca eu sa depun vreun efort. Daca aluatul vi se pare prea uscat sau prea tare, puteti adauga cateva linguri de lapte rece. Doar sa nu-l faceti prea moale pentru ca va fi greu de lucrat cu el. Drojdia uscata din reteta se poate inlocui cu drojdie proaspata, un cubulet de 25 de grame. Drojdia face aluatul sa creasca si in felul asta cornuletele vor fi si mai fragede.
Dupa ce s-a odihnit aluatul, puteti modela cornuletele. Eu am ales sa le umplu cu rahat si magiun de prune pentru ca ambele imi plac foarte mult. Puteti sa le umpleti si cu nuca macinata careia sa-i adaugati zahar pudra dupa gust si lapte sau albus de ou cat sa obtineti o compozitie suficient de tare. Dupa ce sunt gata, cornulete se tavalesc prin zahar pudra si se servesc. Va spun cu mana pe inima ca e cea mai buna reteta de cornulete fragede cu rahat sau gem. Sunt extrem de fragede, iar mie imi plac asa de mult incat nu astept niciodata sa se raceasca.