Acasa Retete Video Mancaruri Clafoutis sarat / Tarta cu legume - reteta video

Clafoutis sarat / Tarta cu legume – reteta video

Clafoutis sarat / Tarta cu legume
Preparare: 15 minute
Gatire: 35 minute
Timpul total: 50 minute
Fel: Aperitiv
Bucatarie: Frantuzeasca
Servire: 8 portii
Calorii: 292kcal

Ingrediente

  • 700 g Bonduelle amestec de legume pentru tigaie in stil roman
  • 100 g branza Emmentaler
  • 100 g cheddar
  • 100 g faina
  • 20 g parmezan
  • 300 ml lapte
  • 50 g masline
  • 4 oua
  • 50 g rosii uscate
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tarta cu legume il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutriție

Calorii: 292kcal | Glucide: 27g | Proteine: 16g | Grasimi: 13g | Grasimi saturate: 6g | Colesterol: 111mg | Sodiu: 343mg | Potasiu: 514mg | Fibre: 4g | Zahar: 4g | Vitamina A: 4950IU | Vitamina C: 11.6mg | Calciu: 307mg | Fier: 2.5mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Clafoutis sarat sau cum realizam rapid o tarta cu legume hranitoare si sanatoasa. Sunt un mare fan al tartelor sarate. Imi plac pentru ca se fac usor si se pot personaliza la fel de usor. Am facut o reteta tarta cu pui care se numara si acum printre preferatele noastre si care-i place si Sarei. Ii adaug in ea legumele pe care le am la dispozitie in ziua respectiva si e foarte incantata de rezultat. Am noroc ca Sarah e un copil care manaca spanac si broccoli, ceea ce eu nu mancam nici moarta in copilarie. Mananca aproape orice leguma si are o pasiune pentru branza. Se pare ca macar la pasiunea pentru branzeturi si lactate seamna cu mine. La fel de mult ii plac si ouale sau cartofii.

Pentru ca-i plac preparatele cu legume, cum e reteta de clafoutis sarat, incerc mereu sa le adaug in preparatele de zi cu zi. Daca fac paste, ii maruntesc legumele in sos astfel incat sa fie cat mai nutritiv. Cand ii fac ciorbe sau supe, fac acelasi lucru, adaug cat se poate de multe legume. Din fericire le si mananca. Ii place si carnea, in special cea de pui si cea de vita, asa si acestea fac parte din dieta ei. Pentru ca nu am mereu timp, recurg la mici trucuri care sa ma ajute. Unul din ele ar fi folosirea legumelor congelate. Folosesc legumele congelate de la Bonduelle pentru ca sunt de foarte buna calitate si pentru ca nu au chimicale sau conservanti. Am tot timpul in congelator mazare, spanac si broccoli si le folosesc de cateva ori pe saptamana.

Clafoutis sarat, ce legume folosim, cum il personalizam?

De aceasta data am folosit amestecul de legume pentru tigaie in stil roman de la Bonduelle. Sunt legume gatite la gratar si congelate rapid pentru a se pastra nutrientii si culorile vii. Ador legumele la gratar si mi se pare genial sa avem posibilitatea de a le folosi rapid, gata gatite. Nu tebuie decat sa le gatim cat sa se decongeleze si sunt gata de a fi puse in preparate. Pe langa acestea, am mai adaugat rosii uscate si masline. Imi plac foarte mult asa ca le-as folosi in orice. Puteti pune cam orice legume: ciuperci, porumb, mazare, sparanghel. Cel mai important e sa va placa. Si ardeiul copt merge foarte bine, la fel si broccoliul. Alegeti legumele care va plac voua mai mult si mai mult!


Dupa ce am adaugat toate legumele in acest clafoutis sarat, nu trebuie decat sa-l puneti la cuptor. Cand tarta e inchegata complet, poate fi scoasa. Se poate servi calda, insa nu se va taia frumos. Daca va place cascavalul topit, va recomand s-o mancati calda, chiar daca aspectul nu va fi perfect. Mie imi place la temperatura camerei, insa e foarte buna si rece. Aceasta tarta se poate si reincalzi la nevoie. Daca nu o puteti manca in intregime, o puteti si congela si rezista fara probleme pentru aproximativ 3 luni. Sper din sufler sa incercati si voi aceasta reteta, iar daca sunteti fani broccoli, puteti incerca si tarta cu broccoli fara gluten. E la fel de simplu de realizat si foarte gustoasa.

Mod de preparare clafoutis sarat:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...