Clafoutis sarat / Tarta cu legume – reteta video

Clafoutis sarat / Tarta cu legume
Clafoutis sarat sau cum realizam rapid o tarta cu legume hranitoare si sanatoasa. Sunt un mare fan al tartelor sarate. Imi plac pentru ca se fac usor si se pot personaliza la fel de usor.
Preparare 15 minute
Gatire 35 minute
Timpul total 50 minute
Categorie Aperitiv
Bucatarie Frantuzeasca
Servire 8 portii
Calorii 292 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.64 from 19 votes

Ingrediente
 

  • 700 g Bonduelle amestec de legume pentru tigaie in stil roman
  • 100 g branza Emmentaler
  • 100 g cheddar
  • 100 g faina
  • 20 g parmezan
  • 300 ml lapte
  • 50 g masline
  • 4 oua
  • 50 g rosii uscate
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tarta cu legume il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 292kcal | Glucide: 27g | Proteine: 16g | Grasimi: 13g | Grasimi saturate: 6g | Colesterol: 111mg | Sodiu: 343mg | Fibre: 4g | Zahar: 4g | Vitamina A: 4950IU | Vitamina C: 11.6mg | Calciu: 307mg | Fier: 2.5mg

Clafoutis sarat sau cum realizam rapid o tarta cu legume hranitoare si sanatoasa. Sunt un mare fan al tartelor sarate. Imi plac pentru ca se fac usor si se pot personaliza la fel de usor. Am facut o reteta tarta cu pui care se numara si acum printre preferatele noastre si care-i place si Sarei. Ii adaug in ea legumele pe care le am la dispozitie in ziua respectiva si e foarte incantata de rezultat. Am noroc ca Sarah e un copil care manaca spanac si broccoli, ceea ce eu nu mancam nici moarta in copilarie. Mananca aproape orice leguma si are o pasiune pentru branza. Se pare ca macar la pasiunea pentru branzeturi si lactate seamna cu mine. La fel de mult ii plac si ouale sau cartofii.

Pentru ca-i plac preparatele cu legume, cum e reteta de clafoutis sarat, incerc mereu sa le adaug in preparatele de zi cu zi. Daca fac paste, ii maruntesc legumele in sos astfel incat sa fie cat mai nutritiv. Cand ii fac ciorbe sau supe, fac acelasi lucru, adaug cat se poate de multe legume. Din fericire le si mananca. Ii place si carnea, in special cea de pui si cea de vita, asa si acestea fac parte din dieta ei. Pentru ca nu am mereu timp, recurg la mici trucuri care sa ma ajute. Unul din ele ar fi folosirea legumelor congelate. Folosesc legumele congelate de la Bonduelle pentru ca sunt de foarte buna calitate si pentru ca nu au chimicale sau conservanti. Am tot timpul in congelator mazare, spanac si broccoli si le folosesc de cateva ori pe saptamana.

Clafoutis sarat, ce legume folosim, cum il personalizam?

De aceasta data am folosit amestecul de legume pentru tigaie in stil roman de la Bonduelle. Sunt legume gatite la gratar si congelate rapid pentru a se pastra nutrientii si culorile vii. Ador legumele la gratar si mi se pare genial sa avem posibilitatea de a le folosi rapid, gata gatite. Nu tebuie decat sa le gatim cat sa se decongeleze si sunt gata de a fi puse in preparate. Pe langa acestea, am mai adaugat rosii uscate si masline. Imi plac foarte mult asa ca le-as folosi in orice. Puteti pune cam orice legume: ciuperci, porumb, mazare, sparanghel. Cel mai important e sa va placa. Si ardeiul copt merge foarte bine, la fel si broccoliul. Alegeti legumele care va plac voua mai mult si mai mult!

Dupa ce am adaugat toate legumele in acest clafoutis sarat, nu trebuie decat sa-l puneti la cuptor. Cand tarta e inchegata complet, poate fi scoasa. Se poate servi calda, insa nu se va taia frumos. Daca va place cascavalul topit, va recomand s-o mancati calda, chiar daca aspectul nu va fi perfect. Mie imi place la temperatura camerei, insa e foarte buna si rece. Aceasta tarta se poate si reincalzi la nevoie. Daca nu o puteti manca in intregime, o puteti si congela si rezista fara probleme pentru aproximativ 3 luni. Sper din sufler sa incercati si voi aceasta reteta, iar daca sunteti fani broccoli, puteti incerca si tarta cu broccoli fara gluten. E la fel de simplu de realizat si foarte gustoasa.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,720CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă