Ingrediente
Pentru perisoare:
- 500 g carne tocata de pui
- 1 legatura patrunjel
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 ou
- putina sare
Pentru ciorba:
- 2 cepe tocate marunt
- 4-5 linguri ulei
- 2 ardei kapia tocati marunt
- 500 ml bors
- 2 morcovi taiati in cubulete
- 1 radacina pastarnac taiata in cubulete
- 400 g rosii pasate
- 1/4 telina taiata in cubulete
- 1 legatura leustean
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de ciorba de perisoare de pui le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de ciorba de periosoare de pui este una dintre preferatele familiei mele. Copiii mei, in special baietelul meu, sunt mari amatori de ciorba, așa ca o am mereu in frigider. Fie ca e de pui, fie ca e de legume sau cu carne trebuie neaparat sa avem o ciorba la indemana in fiecare zi. Si neaparat trebuie sa aiba cartofi. Rayan iubeste cartofii si i-ar mânca in fiecare zi. Ii place piureul, ii plac cartofii prajiti, ii plac cartofii la cuptor sau in mancare. Cartofi sa fie si e fericit. Pentru ca ciorba e sanatoasa ma bucur mult ca ii place. Si eu am crescut cu ciorba in fiecare zi si imi place foarte mult. Bunica si mama ne faceau mereu ciorba si mereu era in frigider. Bunica ne facea ciorba din orice si o mancam fie ca voiam sa nu. Altceva nu aveam oricum de mancare la pranz.
Ciorba de perisoare de pui este una speciala pentru mine pentru ca acest fel de ciorba nu-l mancam decat la ocazii speciale. Mama o facea de Paste, de Craciun sau la alte ocazii speciale. Tocmai pentru ca o mancam rar mi se parea foarte buna. Bunica nu stia sa faca perisoarele, deci ea nu ne-a facea niciodata. Doar mama si tata stiau cum s-o faca, asa ca doar ne-o pregateau. De obicei ne-o faceau cu carne tocata amestec, insa eu o fac fie cu carne tocata de vita, fie cu carne tocata de pasare. Poate sa fie carne de pui, de curcan sau din orice alta pasare aveti. Mie imi plac foarte mult si perisoarele de vita, dar aleg carne nu foarte grasa. Nu-mi place ciorba cu prea multa grasime. Nici in copilarie nu-mi placea grasimea si ma feream mereu de ea. Pur si simplu nu suportam gustul.
Cum facem o ciorba de perisoare de pui gustoasa si aromata?
Pentru ca aceasta ciorba de periosoare de pui sa fie gustoasa imi place sa calesc pentru inceput legumele. Folosesc radacinoase: morcov, pastarnac, patrunjel telina. Mai pun ceapa si ardei gras, iar uneori apoi sau chiar dovlecel. Toc legumele in cubulete mici pentru ca asa imi place sa le mananc. Nu suport bucatile mari de legume in ciorba si cred ca mi se trage din copilarie. Este foarte imporant sa fie lgumele mici, altfel nu le pot manca. Perisoarele sunt si ele simplu de preparat si nu necesita multe ingrediente. Eu nu pun orez in perisoare, ci prefer sa-l pun in ciorba. Imi place mai mult asa, iar perisoarele arata mult mai bine. In plus parca nici nu e nevoie de orez in perisoare. Ceapa si ouale sunt suficiente. Mai adaug patrunjel pentru un plus de gust si uneori putina boia.
Dupa ce am calit legumele pentru aceasta ciorba de perisoare de pui, adaug apa si le las sa fiarba. Abia apoi pun orezul si perisoarele. Acestea din urma nu trebuie sa fiarba oricum prea mult. Cand sunt aproape gata pot pune rosiile si borsul. Acesta trebuie sa fie neaparat fiert inainte de a fi pus in ciorba si se pune dupa gust. Daca va plac ciorbele mai acre puneti mai mult, daca va plac mai putin acre puneti mai putin bors. Aceasta ciorbita se poate si drege cu smantana si galbenusuri daca va place varianta mai bogata. Ca antreu puteti incerca reteta mea de cartofi taranesti la cuptor. Sunt deliciosi si se fac la fel de usor. In plus, se gatesc la cuptor si sunt gata repede! Va multumesc pentru ca mi-ati citit articolul si multumesc si Kebene Plus pentru ca ne-au fost alaturi!