Ingrediente
pentru umplutura:
- 800 g crema de branza
- 400 g zmeura
- 200 ml smatana pentru gatit grasa
- 200 g zahar
- 150 g ciocolata amaruie
- 150 g ciocolata cu lapte
- 25 g gelatina
- 1 lingura esenta de fructe de padure Coseli
pentru crusta:
- 200 g biscuiti
- 100 g unt topit
- 1 pliculet (8g) zahar vanilinat Coseli
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cheesecake cu ciocolata il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de cheesecake cu ciocolata si zmeura fara coacere este ideala atunci cand nu aveti timp sa coaceti o prajitura sau cand sunteti incepatori in ale dulciurilor. Este unul de acele deserturi care se face foarte simplu, insa e atat de bun si arata atat de bine. Faceti impresie cu el si toti vor crede ca ati trudit ore intregi in bucatarie. In realitate e simplu de facut si nici nu dureaza mult. Il puteti face chiar seara, dupa serviciu. Il puneti la frigider, iar a doua zi doar il decorati. Combinatia de ciocolata cu zmeura e minunata, iar mie imi place foarte mult. La fel ca reteta de cheesecake fara coacere cu capsuni, acest desert va deveni unul din preferatele voastre. In familia mea a fost foarte apreciat si l-am impartit cu toti cei dragi, inclusiv cu vecinii.
Dupa cum v-am spurs, reteta e simpla, iar ingredientul de baza este crema de branza. Am sa va spun de la inceput ca mascaprone si crema de branza nu sunt unul si acelasi produs. Crema de branza este ceva mai acrisoara si cu mult mai putina grasime. Mascarponele este mult mai gras si cu un gust dulceag si nu e potrivit la cheesecake, ci la tiramisu. Puteti folosi orice fel de crema de branza, cu cat mai putina sare. E normal sa aiba putina sare, insa e bine sa fie o cantitate cat mai mica. Uitati-va pe ambalaj, la informatiile nutritionale si alegeti marca cu cea mai putina sare. Si ciocolata este la fel de importanta si avem nevoie de 2 feluri. Prima trebuie sa fie amaruie, cu cel putin 50% cacao, iar cea de-a doua cu lapte, de buna calitate.
Cum preparam un cheesecake cu ciocolata si zmeura fara coacere astfel incat sa fie delicios si aspectuos?
Pentru a-si pastra forma si pentru a se inchega acest cheesecake cu ciocolata si zmeura fara coacere are nevoie de gelatina. Eu am folosit gelatina foite pe care am hidratat-o in apa rece pana s-a inmuiat bine. Puteti folosi si gelatina maruntita pe care s-o hidratati in 100 ml de apa rece. Daca nu doriti sa folositi gelatina, puteti pune agar-agar, un gelifiant de origine vegetala. Zmeura poate fi proaspata sau congelate, dupa cum aveti in casa. Eu am avut congelata, asa ca am adaugat si putina esenta de fructe de padure de la Coseli pentru si mai multa aroma. Puteti folosi si alte fructe daca zmeura nu e pe placul vostru. Fructe de padure, afine, coacaze, mure, capsuni, mango. Important este sa fie fructele care va plac cel mai mult.
Crusta acestui cheesecake cu ciocolata si zmeura am realizat-o din biscuiti de tipul petit beurre si unt topit. Am renuntat la biscuitii degestivi pentru ca am observat ca intaresc foarte tare blatul, iar acesta este greu de taiat. Folosind biscutiti mai fragezi, cum sunt cei cu unt, blatul isi pastreaza forma fara sa se intareasca excesiv. Pentru ca are gelatina in compozitie, prajitura trebuie sa stea macar 4 ore la frigider sau cel mai bine peste noapte. Gelatina isi face efectul doar in frigider, asa ca acest pas este obligatoriu. Pentru decor am ales sa folosesc zmeura proaspata si bomboane de ciocolata. Puteti decora prajitura si cu frisca batuta cu putin zahar sau cu alte fructe. Si putina cacao cernuta este foarte buna. Nu va ramane decat sa-l serviti si sa va bucurati de cel mai bun cheesecake cu ciocolata si zmeura.