Acasa Retete Video Dulciuri Biscotti cu migdale / Biscuiti italienesti copti de doua ori

Biscotti cu migdale / Biscuiti italienesti copti de doua ori

Biscotti cu migdale / Biscuiti italienesti coapte de doua ori
Preparare 20 minute
Gatire 45 minute
Timpul total 1 ora 5 minute
Categorie Desert
Bucatarie Italiana
Servire 40 bucati
Calorii 118 kcal
4.5/58 voturi

Ingrediente
 

  • 200 g migdale
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta migdale Coseli
  • 10 g praf de copt Coseli
  • 100 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de biscotti cu migdale il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutritie

Calorii: 118kcalGlucide: 16gProteine: 3gGrasimi: 5gGrasimi saturate: 2gColesterol: 18mgSodiu: 73mgPotasiu: 82mgFibre: 1gZahar: 5gVitamina A: 84IUVitamina C: 1mgCalciu: 31mgFier: 1mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de biscotti cu migdale este minunata atunci cand vreti niste biscuiti crocanti si gustosi numai buni de inmuiat in cafea sau in ceai. Biscotti sunt niste fursecuri italienesti coapte de 2 ori, crocante la exterior si usor moi in interior. Sunt unii din cei mai faimosi biscuiti italienesti din lume si se mai gasesc in diferite forme si in alte tari. In Maroc, de exemplu, se numesc feqqas, sunt similari si se fac cu migdale sau cu stafide. Se consuma ca gustare cu ceai marocan cu menta sau cu cafea. Cum mie imi plac foarte mult migdalele, nu puteam sa nu incerc si aceste fursecuri, mai ales ca sunt super gustoase si usor de pregatit. M-am bucurat de ele alaturi de o cafea dalgona.

Am reteta de biscotti cu migdale de multa vreme pe lista, insa nu apucasem s-o testez. Mi-a placut de la inceput aluatul care trebuie neaparat sa ramana moale. Adaugati faina doar cat sa-l puteti modela pentru a nu se lipi de maini, dar nu puneti extra faina in aluat. Acesta e oricum super simplu de facut. Dupa cum cred ca stiti deja, toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul trebuie sa aiba 80-82% grasime, iar laptele sa fie integral. Pentru aroma am adaugat putina esenta de migdale de la Coseli. Este foarte concentrata, asa ca aveti grija la cantitate si nu puneti prea multa. Ca agent de crestere am folosit praf de copt, tot de la Coseli.

Cum modelam biscotti, fursecurile italienesti crocante?

Dupa ce am facut aluatul pentru biscotti cu migdale, il impartim in 4 si ii dam o forma de baton sau cilindru. Le punem pe fiecare intr-o tava cu ceva distanta intre ele si le coacem pana se rumenesc deasupra, dar raman usor moi. De ce? Pentru ca le vom coace din nou dupa ce le taiem in felii. Aici totul tine de preferinta voastra. Puteti taia fursecurile mai subtiri sau mai groase, dupa cum va plac. Eu le prefer mai groase. Si a doua coacere tine tot de preferinte. Puteti coace fursecurile mai mult sau mai putin dupa cum vreti. Pot fi doar putin crocante la exterior si moi in interior sau pot fi foarte crocante si bine rumenite. Asa ca lasati-le la copt cat doriti.

Bineinteles ca puteti face biscotti cu migdale sau puteti alege alte nuci sau alune. Le puteti face cu stafide, cu nuci, cu alune de padure, cu fisctic, cu merisoare sau cu orice fructe uscate sau confiate. Depinde doar de preferinte sau de ce aveti deja in bucatarie. Daca nu doriti sa puneti coaja de lamaie, puteti pune si esenta de lamaie, portocala sau vanilie. Daca folositi nuci sau alune, va recomand sa le folositi pe cele coapte, fara sare. Daca le aveti crude, puneti-le in cuptor pana se coc cat sa devina aromate. Puteti folosi chiar o combinatie de mai multe nuci si de fructi uscate. Rezultatul va fi delicios! Incercati si triunghiurile marocane cu migdale, la fel de gustoase si aromate!

Mod de preparare biscotti cu migdale:

Ultimele retete:

Creveti Saganaki in stil grecesc – video

Creveti saganaki / Creveti in stil grecesc - reteta video Reteta de creveti saganaki este perfecta pentru vara, atunci cand...

Ketchup picant 100% facut in casa – reteta video

Ketchup picant 100% facut in casa - reteta video Reteta de Ketchup picant 100% facut in casa este incredibil de...

Tarta cu porumb si legume – reteta video

Tarta cu porumb si legume - reteta video Tarta cu porumb si legume este ideala pentru perioada verii, atunci cand...

Victoria sponge cake – reteta video

Victoria sponge cake - reteta video Victoria sponge cake este un desert de origine britanica, foarte faimos si iubit in...

Clatite fara gluten, low carb – reteta video

Clatite fara gluten, low carb - reteta video Aceste clatite fara gluten sunt ideale pentru persoanele cu intoleranta la gluten,...

Tort de inghetata cu vanilie, capsuni si cacao – reteta video

Tort de inghetata cu vanilie, capsuni si cacao - reteta video Reteta de tort de inghetata este ideala pentru perioada...