Socata cu menta si miere reteta perfecta pentru cea mai racoritoare socata naturala fara drojdie

Biscotti cu migdale / Biscuiti italienesti copti de doua ori

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de biscotti cu migdale il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.10 from 22 votes
Preparare 20 minute
Gatire 45 minute
Timpul total 1 ora 5 minute
Categorie Desert
Bucatarie Italiana
Servire 40 bucati
Calorii 118 kcal

Ingrediente
 

  • 200 g migdale
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta migdale Coseli
  • 10 g praf de copt Coseli
  • 100 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 118kcal | Glucide: 16g | Proteine: 3g | Grasimi: 5g | Grasimi saturate: 2g | Colesterol: 18mg | Sodiu: 73mg | Fibre: 1g | Zahar: 5g | Vitamina A: 84IU | Vitamina C: 1mg | Calciu: 31mg | Fier: 1mg

Reteta de biscotti cu migdale este minunata atunci cand vreti niste biscuiti crocanti si gustosi numai buni de inmuiat in cafea sau in ceai. Biscotti sunt niste fursecuri italienesti coapte de 2 ori, crocante la exterior si usor moi in interior. Sunt unii din cei mai faimosi biscuiti italienesti din lume si se mai gasesc in diferite forme si in alte tari. In Maroc, de exemplu, se numesc feqqas, sunt similari si se fac cu migdale sau cu stafide. Se consuma ca gustare cu ceai marocan cu menta sau cu cafea. Cum mie imi plac foarte mult migdalele, nu puteam sa nu incerc si aceste fursecuri, mai ales ca sunt super gustoase si usor de pregatit. M-am bucurat de ele alaturi de o cafea dalgona.

Am reteta de biscotti cu migdale de multa vreme pe lista, insa nu apucasem s-o testez. Mi-a placut de la inceput aluatul care trebuie neaparat sa ramana moale. Adaugati faina doar cat sa-l puteti modela pentru a nu se lipi de maini, dar nu puneti extra faina in aluat. Acesta e oricum super simplu de facut. Dupa cum cred ca stiti deja, toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul trebuie sa aiba 80-82% grasime, iar laptele sa fie integral. Pentru aroma am adaugat putina esenta de migdale de la Coseli. Este foarte concentrata, asa ca aveti grija la cantitate si nu puneti prea multa. Ca agent de crestere am folosit praf de copt, tot de la Coseli.

Cum modelam biscotti, fursecurile italienesti crocante?

Dupa ce am facut aluatul pentru biscotti cu migdale, il impartim in 4 si ii dam o forma de baton sau cilindru. Le punem pe fiecare intr-o tava cu ceva distanta intre ele si le coacem pana se rumenesc deasupra, dar raman usor moi. De ce? Pentru ca le vom coace din nou dupa ce le taiem in felii. Aici totul tine de preferinta voastra. Puteti taia fursecurile mai subtiri sau mai groase, dupa cum va plac. Eu le prefer mai groase. Si a doua coacere tine tot de preferinte. Puteti coace fursecurile mai mult sau mai putin dupa cum vreti. Pot fi doar putin crocante la exterior si moi in interior sau pot fi foarte crocante si bine rumenite. Asa ca lasati-le la copt cat doriti.

Bineinteles ca puteti face biscotti cu migdale sau puteti alege alte nuci sau alune. Le puteti face cu stafide, cu nuci, cu alune de padure, cu fisctic, cu merisoare sau cu orice fructe uscate sau confiate. Depinde doar de preferinte sau de ce aveti deja in bucatarie. Daca nu doriti sa puneti coaja de lamaie, puteti pune si esenta de lamaie, portocala sau vanilie. Daca folositi nuci sau alune, va recomand sa le folositi pe cele coapte, fara sare. Daca le aveti crude, puneti-le in cuptor pana se coc cat sa devina aromate. Puteti folosi chiar o combinatie de mai multe nuci si de fructi uscate. Rezultatul va fi delicios! Incercati si triunghiurile marocane cu migdale, la fel de gustoase si aromate!

RETETA NOUA

Socata cu menta si miere fara drojdie – reteta video

Socata cu menta si miere fara drojdie - reteta video Socata cu menta si miere fara drojdie, socata racoritoare, naturala si gustoasa facuta in casa....

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
301,110CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
532,000CititoriConectați-vă
1,830,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×