Acasa Retete Video Dulciuri Biscotti cu migdale / Biscuiti italienesti copti de doua ori

Biscotti cu migdale / Biscuiti italienesti copti de doua ori

Biscotti cu migdale / Biscuiti italienesti coapte de doua ori
4.6/59 voturi
Preparare 20 minute
Gatire 45 minute
Timpul total 1 ora 5 minute
Categorie Desert
Bucatarie Italiana
Servire 40 bucati
Calorii 118 kcal

Ingrediente
 

  • 200 g migdale
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta migdale Coseli
  • 10 g praf de copt Coseli
  • 100 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de biscotti cu migdale il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!

Nutritie

Calorii: 118kcalGlucide: 16gProteine: 3gGrasimi: 5gGrasimi saturate: 2gColesterol: 18mgSodiu: 73mgPotasiu: 82mgFibre: 1gZahar: 5gVitamina A: 84IUVitamina C: 1mgCalciu: 31mgFier: 1mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de biscotti cu migdale este minunata atunci cand vreti niste biscuiti crocanti si gustosi numai buni de inmuiat in cafea sau in ceai. Biscotti sunt niste fursecuri italienesti coapte de 2 ori, crocante la exterior si usor moi in interior. Sunt unii din cei mai faimosi biscuiti italienesti din lume si se mai gasesc in diferite forme si in alte tari. In Maroc, de exemplu, se numesc feqqas, sunt similari si se fac cu migdale sau cu stafide. Se consuma ca gustare cu ceai marocan cu menta sau cu cafea. Cum mie imi plac foarte mult migdalele, nu puteam sa nu incerc si aceste fursecuri, mai ales ca sunt super gustoase si usor de pregatit. M-am bucurat de ele alaturi de o cafea dalgona.

Am reteta de biscotti cu migdale de multa vreme pe lista, insa nu apucasem s-o testez. Mi-a placut de la inceput aluatul care trebuie neaparat sa ramana moale. Adaugati faina doar cat sa-l puteti modela pentru a nu se lipi de maini, dar nu puneti extra faina in aluat. Acesta e oricum super simplu de facut. Dupa cum cred ca stiti deja, toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul trebuie sa aiba 80-82% grasime, iar laptele sa fie integral. Pentru aroma am adaugat putina esenta de migdale de la Coseli. Este foarte concentrata, asa ca aveti grija la cantitate si nu puneti prea multa. Ca agent de crestere am folosit praf de copt, tot de la Coseli.

Cum modelam biscotti, fursecurile italienesti crocante?

Dupa ce am facut aluatul pentru biscotti cu migdale, il impartim in 4 si ii dam o forma de baton sau cilindru. Le punem pe fiecare intr-o tava cu ceva distanta intre ele si le coacem pana se rumenesc deasupra, dar raman usor moi. De ce? Pentru ca le vom coace din nou dupa ce le taiem in felii. Aici totul tine de preferinta voastra. Puteti taia fursecurile mai subtiri sau mai groase, dupa cum va plac. Eu le prefer mai groase. Si a doua coacere tine tot de preferinte. Puteti coace fursecurile mai mult sau mai putin dupa cum vreti. Pot fi doar putin crocante la exterior si moi in interior sau pot fi foarte crocante si bine rumenite. Asa ca lasati-le la copt cat doriti.

Bineinteles ca puteti face biscotti cu migdale sau puteti alege alte nuci sau alune. Le puteti face cu stafide, cu nuci, cu alune de padure, cu fisctic, cu merisoare sau cu orice fructe uscate sau confiate. Depinde doar de preferinte sau de ce aveti deja in bucatarie. Daca nu doriti sa puneti coaja de lamaie, puteti pune si esenta de lamaie, portocala sau vanilie. Daca folositi nuci sau alune, va recomand sa le folositi pe cele coapte, fara sare. Daca le aveti crude, puneti-le in cuptor pana se coc cat sa devina aromate. Puteti folosi chiar o combinatie de mai multe nuci si de fructi uscate. Rezultatul va fi delicios! Incercati si triunghiurile marocane cu migdale, la fel de gustoase si aromate!

Mod de preparare biscotti cu migdale:

Tefal Powelix

Ultimele retete:

Fasolakia / Mancare greceasca de fasole – reteta video

Fasolakia / Mancare greceasca de fasole - reteta video Fasolakia sau mancare greceasca de fasole cu cartofi este preparatul pe...

Tort cu crema de lamaie – reteta video

Tort cu crema de lamaie - reteta video Reteta de tort cu crema de lamaie este absolut geniala! Iubesc lamaile...

Spring rolls / Pachetele de primavara – reteta video

Spring rolls / Pachetele de primavara - reteta video Reteta de spring rolls e una din preferatele mele atunci cand...

Chilli con carne, un preparat mexican delicios – reteta video

Chilli con carne, un preparat mexican delicios - reteta video Reteta de chilli con carne este ideala pentru iubitorii de...

Ardei copt la borcan pentru iarna – reteta video

Ardei copt la borcan pentru iarna - reteta video Reteta de ardei copt la borcan pentru iarna este reteta mea...

Prajitura ou ochi delicioasa si aromata – reteta video

Prajitura ou ochi delicioasa si aromata - reteta video Prajitura ou ochi este desertul care impresioneaza pe toata lumea, foarte...