Aripioare dulci picante – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Aripioare dulci picante reteta video
Aripioare dulci picante - reteta video
Servire Preparare Gatire
16 aripioare 15 minute 50 minute
4/539 voturi
Ingrediente

Ca sa va spun sincer, nu prea mananc aripioare de pui, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca nu gasisem inca o reteta care sa ma dea pe spate, fara a le praji in baie de ulei. Recent, am dat peste o reteta de aripioare dulci picante care mi-a facut cu ochiul. Am modificat-o bineinteles dar i-am pastrat esenta. Reteta de aripioare dulci picante este una asiatica si in ea se folosesc sosul de peste (fish sauce), sosul de soia si sosul dulce de chilli (sweet chilli sauce).

Nu va speriati insa de aceste ingrediente. Se gasesc cu usurinta in orice supermarket la raionul de produse chinezesti.  Sosul de peste nu are gust de peste pentru ca este fermentat, ci are o aroma usor afumata, este insa foarte sarat iar din aceasta cauza nu mai trebuie sa adaugam sare preparatului. Sosul dulce de chilli este usor picant si dulceag si poate avea in compozitie fulgi de ardei iute sau fulgi de usturoi.

Sosul de soia nu mai are nevoie de prezentari. Se face din boabe de soia fermentate pentru o perioada lunga de timp cat sa capete gustul si culoarea caracteristice. Pentru ca facem ariprioare dulci-picante, avem nevoie si de elementul dulce. Eu am ales sa folosesc fructoza, chiar daca de obicei se foloseste zahar sau miere. Fructoza este un indulcitor natural din fructe si isi face treaba foarte bine in aceasta reteta.

Aripioarele se marineaza si toate aceste ingrediente si se pun la cuptor fara adaos de grasime. Sincer, am ramas impresionata de gustul acestor aripioare dulci picante. Sunt excelente! Usor dulcege, usor picante, usor sarate si usor acrisoare. O reteta excelenta cu care poti transforma niste aripioare banale intr-un festin culinar. Serviti aceste aripioare dulci-picante fierbinti cu garnitura preferata si alaturi de un sos racoritor de iaurt.

Mod de preparare aripioare dulci picante: