Aripioare crocante in crusta de popcorn

Aripioare crocante in crusta de popcorn
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute
Timpul total: 50 minute
Fel: Fel principal
Bucatarie: Americana
Servire: 8 portii
Calorii: 320kcal
4.8/513 voturi

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 100 g floricele de porumb
  • 500 g lapte batut
  • condimentele specializate pentru pui Delikat 100%natural
  • boia iute Delikat 100% natural
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de aripioare crocante in crusta de popcorn il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutriție

Calorii: 320kcal | Glucide: 28g | Proteine: 18g | Grasimi: 14g | Grasimi saturate: 4g | Colesterol: 58mg | Sodiu: 254mg | Potasiu: 284mg | Fibre: 3g | Zahar: 4g | Vitamina A: 4.7% | Vitamina C: 1.6% | Calciu: 13.3% | Fier: 13.5%
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de aripioare crocante in crusta de popcorn este reteta pe care trebuie s-o aveti neaparat in portofoliu. Este genul de reteta pe care toata lumea o va iubi si care merge de minune la petreceri. Nu stiu voi, insa eu ma dau peste cap de fiecare data cand am o petrecere in casa. Imi fac meniul cu o saptamana inainte, adaug si scot preparate pana ma hotarasc la meniul final. Vreau mereu sa-mi impresionez invitatii si greseala pe care o fac mereu e ca gatesc mereu prea mult. De obicei facem un mixt grill atunci cand avem pretrecere acasa. Sunt insa si cazuri cand nu putem porni gratarul, cand e foarte frig sau ploua. Asa ca e bine sa avem si o reteta care sa se poata face si in interior.

Aceste aripioare crocante sunt tocmai ce ne trebuie pentru o petrecere. Aripioarele sunt pe gustul tuturor, mai ales daca au o crusta crocanta si sunt usor picante. Totusi, multi dintre noi nu mai mananca alimente prajite in baie de ulei, asa ca am venit cu o varianta la cuptor. Se fac usor si nu miroase a prajit in toata casa. In plus, sunt si mai dietetice, fara sa le compromitem gustul. Cand avem oameni multi in casa e chiar reteta ideala. Cu o seara inainte de petrecere nu trebuie decat sa le punem in lapte batut condimentat. In ziua petrecerii doar le trecem prin ingredientele pentru crusta si le punem la cuptor. Le putem pune la frigider daca le facem cu mai multe ore inainte si le coacem doar la nevoie.

Aripioare in crusta de popcorn, cum le condimentam, cat le coacem?

Pentru condimente, le-am folosit pe cele din gama Delikat 100% natural, adica pe cele specializate pentru pui si boia iute. Condimentele sunt 100% naturale, nu contin monoglutamat de sodiu si niciun alt ingredient nenatural. Au un gust foarte bun si se potrivesc perfect la aceste aripioare crocante in crusta de popcorn. Pentru inceput am marinat aripioarele in lapte batut condimente si usturoi. Apoi le-am trecut prin cursta. Pentru aceasta am folosit un ingredient oarecum neobisnuit, popcorn. L-am marunti in robot si l-am amestecat cu pesmetul. Acesta devine foarte crocant in cuptor si au un super gust.

Timpul de gatire variaza de la 30 la 40 de minute, in functie de cuptor. Eu nu am avut aripioare prea mari, iar cuptorul meu este unul puternic, asa ca au fost suficiente 30 de minute. Oricum, inainte de a le scoate, verificati o aripioara. In felul acesta veti sti daca sunt gata sau nu. Ce merge bine cu aceste aripioare crocante in crusta de popcorn? Un sos de usturoi, evident. Puteti incerca reteta mea de alioli in care sa adauati putina smantana sau puteti face un sos tzatziki cu usturoi si castraveti. Bineinteles ca puteti face si cartofi prajiti, insa la petreceri e mai complicat sa-i mentinem calzi. Cel mai bine ar fi sa-i pregatiti tot la cuptor. Sper din suflet sa le incercati si voi la urmatoarea petrecere si sa va placa!

Mod de preparare aripioare crocante:

Abonati-va gratuit la canalul nostru de Youtube JamilaCuisine pentru a primi cele mai noi retete video explicate pas cu pas.