Tocanita din coada de vitel la Crock-Pot

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2

Tocanita din coada de vitel la Crock Pot
Tocanita din coada de vitel la Crock-Pot
Servire Preparare Gatire
6 persoane 15 minute 5 ore
  • 4.6/5
  • 11 voturi
11 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
9.1%0%0%0%90.9%
Ingrediente

Reteta de tocanita din coada de vitel este minunata atunci cand vremea e putin mohorata si organismul parca ne cere o mancare satioasa si consistenta, care totusi sa nu fie grea sau foarte grasa. Mie imi plac foarte mult tocanele, ca oricarui roman de altfel, si-mi place foarte tare mancare gatita incet, la temperatura joasa, cand carnea pur si simplu se desprinde de pe os.

Pentru aceasta reteta de tocanita din coada de vitel am folosit slow cooker-ul Crock-Pot de 5,7 litri. Este suficient de incapator pentru a gati pentru 6 persoane si este minunat pentru retetele pe care vrem sa le pregatim la foc mic. Acesta gateste la o temperatura joasa pentru un timp indelungat, astfel carnea devine frageda si suculenta, nutrientii sunt pastrati, iar legumele sunt gatite perfect, insa isi pastreaza forma si culoarea.

Am vrut sa dau un plus de gust preparatului si am optat sa marinez carnea, iar pentru o marinare rapida am folosit aparatul de vidat Food Saver impreuna cu caserola de marinare. In felul acesta a fost nevoie doar sa las caserola in frigider pentru 15 minute, iar carnea a fost perfect marinata. In cazul in care nu aveti aceasta caserola, puteti lasa carnea la marinat in mod obisnuit la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.

Odata marinata carnea, tocanita din coada de vitel este extrem de usor de preparat. Pur si simplu punem toate ingredientele in vasul Crock-Pot-ului, setam aparatul la treapta High pentru 5 ore si el gateste in locul nostru. Nu trebuie sa-i adaugam apa, nu trebuie supravegheat, pur si simplu il lasam sa-si faca treaba, iar in 5 ore mancarea va fi gata. In functie de carnea pe care o folositi, s-ar putea sa mai fie nevoie de inca o ora in plus de gatire, asa ca verificati carnea inainte de a o servi. Rezultatul este delicios, coada de vitel devine frageda, suculenta iar legumele sunt perfect gatite.

Puteti pune in tocanita din coada de vitel orice fel de legume doriti. Eu am optat pentru cartofi, morcovi, ceapa si ardei gras, insa ciupercile merg foarte bine in aceast preparat, la fel si maslinele sau rosiile cherry. Pentru a aromatiza, am folosit condimente, cimbru, patrunjel si foi de dafin, dar puteti pune si rozmarin sau amestec de ierburi aromatice.

Sper din suflet sa incercati si voi aceasta tocanita din coada de vitel pentru ca este pur si simplu delicioasa, iar daca v-a placut Crock-Pot-ul meu, trebuie sa stiti ca-l gasiti la reducere acccesand acest link: http://goo.gl/ypkzJH

Mod de prep. tocanita din coada de vitel: