Acasa Retete Video Mancaruri Tocanita din coada de vitel la Crock-Pot

Tocanita din coada de vitel la Crock-Pot


Tocanita din coada de vitel la Crock Pot
Preparare: 15 minute
Gatire: 5 ore
Timpul total: 5 ore 15 minute
Servire: 6 persoane

Ingrediente

  • 1 kg coada de vitel
  • 4 cartofi mari taiati cubulete
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 ardei gras taiat cuburi mari
  • 2 cepe taite solzisori
  • 250 g suc de rosii
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 3 foi de dafin
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita curcuma
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura cimbru tocat
  • sare
  • piper
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de tocanita din coada de vitel este minunata atunci cand vremea e putin mohorata si organismul parca ne cere o mancare satioasa si consistenta, care totusi sa nu fie grea sau foarte grasa. Mie imi plac foarte mult tocanele, ca oricarui roman de altfel, si-mi place foarte tare mancare gatita incet, la temperatura joasa, cand carnea pur si simplu se desprinde de pe os.

Pentru aceasta reteta de tocanita din coada de vitel am folosit slow cooker-ul Crock-Pot de 5,7 litri. Este suficient de incapator pentru a gati pentru 6 persoane si este minunat pentru retetele pe care vrem sa le pregatim la foc mic. Acesta gateste la o temperatura joasa pentru un timp indelungat, astfel carnea devine frageda si suculenta, nutrientii sunt pastrati, iar legumele sunt gatite perfect, insa isi pastreaza forma si culoarea.

Am vrut sa dau un plus de gust preparatului si am optat sa marinez carnea, iar pentru o marinare rapida am folosit aparatul de vidat Food Saver impreuna cu caserola de marinare. In felul acesta a fost nevoie doar sa las caserola in frigider pentru 15 minute, iar carnea a fost perfect marinata. In cazul in care nu aveti aceasta caserola, puteti lasa carnea la marinat in mod obisnuit la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.


Odata marinata carnea, tocanita din coada de vitel este extrem de usor de preparat. Pur si simplu punem toate ingredientele in vasul Crock-Pot-ului, setam aparatul la treapta High pentru 5 ore si el gateste in locul nostru. Nu trebuie sa-i adaugam apa, nu trebuie supravegheat, pur si simplu il lasam sa-si faca treaba, iar in 5 ore mancarea va fi gata. In functie de carnea pe care o folositi, s-ar putea sa mai fie nevoie de inca o ora in plus de gatire, asa ca verificati carnea inainte de a o servi. Rezultatul este delicios, coada de vitel devine frageda, suculenta iar legumele sunt perfect gatite.

Puteti pune in tocanita din coada de vitel orice fel de legume doriti. Eu am optat pentru cartofi, morcovi, ceapa si ardei gras, insa ciupercile merg foarte bine in aceast preparat, la fel si maslinele sau rosiile cherry. Pentru a aromatiza, am folosit condimente, cimbru, patrunjel si foi de dafin, dar puteti pune si rozmarin sau amestec de ierburi aromatice.

Sper din suflet sa incercati si voi aceasta tocanita din coada de vitel pentru ca este pur si simplu delicioasa, iar daca v-a placut Crock-Pot-ul meu, trebuie sa stiti ca-l gasiti la reducere acccesand acest link: http://goo.gl/ypkzJH

Mod de prep. tocanita din coada de vitel:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...