Ingrediente
- 1 pui
- 500 g pipote si inimi
- 7 pulpe inferioare de pui
- cateii de la 1 capatana de usturoi
- 20 g gelatina
- 2 cepe
- 2 morcovi
- cateva frunze de dafin
- boabe de piper
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de toba de pui facuta in casa le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de toba de pui facuta in casa este ideala pentru persoanele care nu consuma carne de porc sau pentru cei care sunt atenti la consumul de grasimi. Toba clasica poate fi grasa si cam grea pentru stomac. In plus, se face si mult mai greu si miroase absolut oribil cand se fierbe. Si acum imi amintesc mirosul acela specific al stomacului de porc si nu-mi trezeste nicio amintire placuta. Atat bunica cat si mama pregateau toba de porc si imi amintesc ca era un proces lung si complicat care dura aproape toata ziua. Nu am fost niciodata fan al acestui tip de mancare, asa ca varianta cu pui e mai pe gustul meu. Se prepara mult mai simplu, are un gust foarte bun si nici nu dureaza mult.
Pentru a fierbe carnea pentru aceasta toba de pui am folost multicooker-ul inteligent Tefal Cook4me. Acest aparat are in meniu 150 de retete presetate pe care le puteti incerca folosind instructiunile pas cu pas pe care le gasim pentru fiecare reteta in parte. Avem gramaje exacte pentru 2, 4 sau 6 persoane si aparatul ne indruma pas cu pas pentru a prepara cele mai bune mancaruri. Pentru preparatele pe care nu le gasiti in meniu, aveti la dispozitie modul manual cu ajutorul caruia puteti prepara orice va trece prin cap. Am folosit si eu acest mod pentru ca aveam nevoie sa fierb carne de pui foarte, foarte bine, pana cand s-a desprins de pe os.
Ce fel de carne folosim pentru aceasta toba de casa?
Pentru o toba de pui reusita aveti nevoie de carne cu os pentru ca trebuie sa gelifieze si sa fie foarte gustoasa. Eu am folosit un pui, mai multe pulpe inferioare si pipote si inimi de pui. Bineinteles ca voi puteti folosi si carne de curcan, mai ales ca are mult mai multa gelatina in oase. Orice pasare de curte merge la fel de bine cu conditia s-o fierbeti bine de tot. In felul acesta toba va fi gustoasa, aromata si se va lega foarte bine. Pentru ca am folosit carne din comert, am adaugat si niste extra gelatina. Se crede despre gelatina ca e nenaturala, dar e facuta din oase si cartilagii si este un produs 100% natural. Nu are chimicale si chiar e indicata sportivilor si celor care au nevoie de un plus de proteina.
Dupa ce ati fiert foarte bine carnea pentru toba de pui, trebuie s-o dezosati si sa inlaturati pielea. Bucatile mai mari de carne se pot taia, cele mai mici pot ramane asa cum sunt. Presati bine carnea intr-o tava de cozonac sau chec, iar peste ea adaugati din zeama in care a fiert. Nu puneti multa, ci doar cat sa saturati carnea cu lichid. In frigider acest lichid va lega bucatile de carne si o veti putea taia. Nu uitati sa puneti mult usturoi, boabe de piper si foi de dafin pentru un gust minunat. Adaugati si suficienta sare in supa sau sarati bine carnea dupa ce o dezosati. Puneti tava in frigider si a doua zi nu va ramane decat sa va bucurati de gustul tobei facute in casa. Merge perfect pe masa de Craciun, alaturi de cozobrad si alte bunatati festive!