Ingrediente
- 300 g creveti
- 300 g rosii
- 150 g porumb dulce
- 5-6 linguri ulei de masline
- 1 salata verde
- 1 castravete
- 1 avocado
- 1 ceapa rosie
- zeama de la o lamaie
- putina sare
- mustar boabe Delikat 100% natural
- maghiran uscat Delikat 100% natural
- piper boabe Delikat 100% natural
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de salata cu creveti si avocado il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de salata cu creveti si avocado este minunata pe perioada verii. E atat de cald afara incat chiar nu vrem sa mancam ceva greu si mai ales ceva fierbinte. Noi vara mancam lucruri foarte usoare, in special salate, oua si peste. Mancare cu carne fac uneori seara sau facem un gratar afara. Un mixt grill facut la carbuni e minunat chiar si pe timpul verii. Servit cu salate si sosuri reci este binevenit dupa o zi calduroasa. Pe langa asta incercam sa bem cat mai multa apa, sucuri naturale si limonada. Am marele noroc ca si eu, si sotul meu iubim foarte multe salatele si legumele proaspete in general.
De aceasta data am optat pentru o salata cu creveti si avocado, sanatoasa si satioasa fara sa fie grea. Am folosit avocado, un ingredient foarte sanatos si gustos care mie imi place foarte mult. Am mereu avocado in casa si-i place foarte mult si fetitei mele, Sarah. Despre creveti nu cred ca e nevoie sa va mai povestesc. Imi plac la nebunie, ii gatesc foarte des si ii adaug in tot felul de preparate. De aceasta data am folosit creveti proaspeti, insa am mereu creveti prefierti in congelator. La nevoie doar ii pun in apa rece si in 30 de minute sunt gata sa fie folositi. Sunt minutati oricand!
Ce-mi place la aceasta salata cu creveti si avocado, este dressing-ul. Am optat pentru un dressing facut cu piper, mustar boabe si maghiran, toate din noua gama de condimente Delikat 100% natural. Acestea au tara de origine scrisa pe ambalaj, asa ca stim exact din ce parte a lumi vin. Mustarul boabe e excelent in dressing-uri. Are o aroma usor picanta care merge pefect cu crevetii si avocado-ul. Maghiranul se potriveste si el foarte bine cu crevetii si cu legumele in general. Da o savoare speciala preparatului si se mai poate folosi in sosuri, la preparatele din peste, la varza.
Am gatit crevetii doar cu putin ulei si sare. Nu am vrut sa pun alte condimente pentru ca am vrut sa se simta gustul lor, al legumelor si al dressing-ului. Bineinteles ca voi puteti pune orice condimente doriti peste creveti. Puteti sa-i si inlocuiti cu pui sau curcan, de exemplu. Pentru un aspect cat mai frumos, am pus un pat de salata in bol si deasupra am asezat frumos restul ingredientelor. In momentul servirii nu trebuie decat s-o amestecati si salata cu creveti si avocado poate fi savurata. O puteti pastra in frigider si la nevoie doar o serviti.Incercati si reteta mea de chiftele de peste, tot delicioasa si sanatoasa.