Ingrediente
- 550 g faina
- 250 ml lapte
- 150 g zahar brun
- 150 g unt la temperatura camerei
- 50 g unt topit
- 50 g zahar alb tos
- 10 g drojdie uscata (25g drojdie proaspata)
- 2 oua
- 16 g zahar vanilat
- 1 lingura scortisoara
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de rulouri cu scortisoara il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Retata de rulouri cu scortisoara sau cinnamon rolls este una extrem de iubita si de populara in Statele Unite. A devenit insa extrem de apreciata si in Romania, la fel ca cea de pancakes. Cui nu-i place un rulou fierbinte si delicios facut dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac si aromat cu unt si scortisoara? Deasupra rulourilor se adauga de obicei glazura din crema de branza. Eu am omis glazura pentru ca nu-mi plac deserturile prea dulci, iar zahar din umplutura este suficient din punctul meu de vedere. Bineinteles ca voi le puteti glazura dupa preferinta.
Am mai facut o data reteta de rulouri cu scortisoara, la inceputul canalului. Dar pentru ca reteta era veche, iar filmarea si prezentarea lasau de dorit, am vrut sa revin cu o versiune noua. Mai ales pentru ca voi mi-ati tot cerut-o de faorte multe ori. Aluatul este unul simplu si usor de facut, trebuie doar sa-l framantati bine cat sa nu mai fie lipicios. Puteti face asta manual, asa cum am facut eu sau cu un mixer care are optiunea de framanat. Dupa ce aluatul a crescut, acesta trebuie uns cu un strat de unt amestecat cu zahar brun si scortisoara.
Puteti folosi si zahar alb tos, insa zaharul brun are un gust usor caramelizat care merge perfect in aceasta reteta. Pe langa aceste ingrediente, mai puteti adauga nuca macinata, migdale sau ciocolata. Puteti face chiar o versiune sarata, excluzand bineinteles zaharul. Aceste rulouri cu scortisoara sau cinnamon rolls se taie foarte usor cu un cutit foarte ascutit. In acest fel aluatul nu se va strivi si se va taia usor. Puteti taia rulourile si cu o ata pe care puneti sub cilindrul de aluatul, o incrucisati si trageti astfel incat sa taie aluatul.
Dupa ce le-ati taiat, le lasati iar la dospit astfel incat sa-si dubleze volumul si sa creasca unul intr-altul. Cea mai buna parte e cand desfaceti rulourile, iar aroma minunata inunda toata bucataria. Dupa cum v-am spus le puteti glazura cu miere, ciocolata sau glazura cu crema de branza, dar si ca atare sunt nemaipomenite, atat calde cat si reci alaturi de o cana de ceai, cafea sau de ciocolata calda. Sper din suflet sa incercati aceasta reteta de rulouri cu scortisoara si sa va bucurati de ele impreuna cu cei dragi.