Reteta de ardei umpluti gatiti in doar 15 minute

Reteta de ardei umpluti gatiti in doar 15 minute
Reteta de ardei umpluti gatiti in 15 minute este foarte gustoasa, aromata si rapida. Umplutura este delicioasa si ardeii sunt fragezi.
Preparare 15 minute
Gatire 15 minute
Timpul total 30 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Romaneasca
Servire 10 ardei
Calorii 259 kcal

Produs folosit in reteta

Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.30 from 48 votes

Ingrediente
 

  • 700 g carne tocata de vita
  • 500 g rosii pasate
  • 70 g orez
  • 10 ardei
  • 3 foi de dafin
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de ardei umpluti le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 259kcal | Glucide: 18g | Proteine: 15g | Grasimi: 15g | Grasimi saturate: 5g | Grasimi polinesaturate: 1g | Grasimi mononesaturate: 6g | Grasimi nesaturate: 1g | Colesterol: 50mg | Sodiu: 327mg | Fibre: 4g | Zahar: 8g | Vitamina A: 4214IU | Vitamina C: 162mg | Calciu: 50mg | Fier: 3mg

Reteta de ardei umpluti gatiti in 15 minute este ideala pentru persoanele ocupate care au putin timp la dispozitie si vor o masa calda facuta in casa sanatoasa si gustoasa. Traim in epoca in care toti suntem ocupati cu serviciul si familia. Uneori zilele ne sunt atat de pline ca abia apucam sa mancam, iar atunci cand o facem, mancam fie ceva de la restaurant, fie ceva nesanatos. In copilaria mea mama gatea in zilele in care avea liber de la serviciu. Uram ca facea mereu multa mancare, cat sa ne ajunga mai multe zile. Atunci ma enerva ca facea asta, astazi inteleg de ce. Pentru ea era important sa avem mancare gatita, chiar daca nu era alta in fiecare zi. Aveam ce manca fara sa apelam la mezeluri sau conserve. La restaurant nu ajungeam oricum pentru ca nu ne permiteam.

Aceasta reteta de ardei umpluti mi-a intrecut toate asteptarile. Am testat reteta inainte s-o gatesc pentru ca am facut-o in multicooker-ul inteligent Cook4Me Touch de la Tefal. Acesta e un multicooker nou-nout, foarte inteligent, cu ecran tactil, multe retete in meniu si posibilitatea sa gatesti retetele pas cu pas, indrumat de aparat. Are si mod manual, deci il poti folosi la orice fel de preparat. In plus are functia de gatire sub presiune expres pe care am vrut si eu s-o testez. Cu ajutorul ei mancarea este gata mult mai repede. Asa s-a intamplat si cu ardeii mei care au fost gatit in doar 15 minute. Aproape ca nu mi-a venit sa cred si a trebuit sa gust ca sa ma conving ca erau gata. Carnea era moale, orezul era gatit. Erau perfecti!

Cum preparam aceasta reteta de ardei umpluti pentru a fi gata intr-un sfert de ora?

Pentru a face reteta de ardei umpluti trebuie sa tineti cont de cateva detalii. In primul rand folositi ardei grasi mici, cat mai mici posibil. Eu am folosit ardei grasi galbeni, din cei pe care ii folosea si mama. Daca ardeii sunt mai mari, nu vor fi gata intr-un sfert de ora. Daca nu gasiti galbeni, puteti folosi si ardei grasi rosii, insa va trebui sa mariti timpul de gatire cu 5-10 minute, in functie de marime. La fel veti proceda si daca folositi un multicooker inteligent care nu are functia de gatire sub presiune expres. Timpul de gatire va fi mai mare. Inainte de a servi mancarea, scoateti un ardei si testati continutul. In felul acesta veti fi siguri ca mancarea este gata. Aveti grija si sa puneti suficienta apa pentru a fi aproape acoperiti si a putea sa fiarba bine.

Si cam atat de usoara este aceasta reteta de ardei umpluti. Bineinteles ca puteti folosi orice carne tocata doriti. Poate fi carne amestec, poate fi de pasare sau de vita. Puteti folosi orice aveti la dispozitie si chiar puteti renunta cu totul la carne. Feceti o compozitie delicioasa pe baza de ciuperci, morcovi si multa ceapa si procedati exact la fel. Adaugati orez cu bobul rotund si umpleti ardeii. Pentru a fi mai gustosi se pot adauga ierburi aromatice in apa cu suc de rosii. Eu am pus foi de dafin, insa merg la fel de bine si crengutele de cimbru, de rozmarin, boabele de piper sau orice alte condimente doriti. Incercati si reteta mea de chiftelute marocane gatite tot la Cook4Me pentru un alt preparat delios si rapid!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
306,659CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
549,900CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă