Ingrediente
- 2 pulpe mici de miel
- 2 cepe taiate solzisori
- 1 ardei gras taiat bastonase
- 100 g prune uscate
- 3-4 catei usturoi
- 1 lingura rozmarin tocat
- 50 g stafide
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri sirop de rodii
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita curcuma
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pulpe de miel in stil oriental le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Reteta de pulpe de miel in stil oriental la slow cookerul Crock-Pot este minunata pentru Pasti sau pentru orice alta ocazie cand vrem sa gatim carnea de miel intr-un mod diferit pentru a obtine un plus de gust, savoare si fragezime, fara prea mare efort. In general gospodinele se tem de carnea de miel sau de vita cu os. Li se pare ca e greu de gatit, ca nu iese frageda, ca nu stiu cat s-o gateasca sau cum s-o condimenteze. Pentru ele si nu numai varianta gatirii la slow cooker-ul Crock-Pot este ideala. Pentru cei care nu stiu inca, acest aparat gateste la temperatura joasa pentru o perioada lunga de timp (si nu necesita supraveghere) si astfel carnea se gateste perfect, devine moale, suculenta si se desprinde cu usurinta de pe os.
In acelasi timp nutrientii din mancare sunt pastrati, iar legumele folosite nu-si pierd forma, textura sau culoarea. Pentru aceasta reteteta de pulpe de miel in stil oriental la Crock-Pot am folosit multe condimente, rozmarin proaspat si bineinteles usturoi, ingredient obligatoriu atunci cand gatim orice carne de miel, daca ma intrebati pe mine. Am mai pus sirop de rodii pentru ca imi place gustul lui dulce acrisor si pentru ca se potriveste foarte bine in acest preparat. Daca nu-l gasiti sau nu-l aveti, se poate si omite. Pentru carne, am folosit pulpe mici de miel, cele din fata, pe care le-am sectionat la incheieturi.
Am condimentat bine de tot carnea cu, condimente si am lasat-o sa stea putin. Puteti lasa carnea la marinat peste noapte daca doriti sau o puteti marina rapid folosind aparatul de vidat Food Saver. In felul acesta veti obtine niste pulpe de miel in stil oriental la Crock-Pot extrem de aromate. Partea usoara acum incepe. Punem toate ingredientele in vasul slow-cooker-ului, adaugam si carnea, putina apa si lasam aparatul sa-si faca treaba. Nu mai trebuie sa faceti nimic. Puneti aparatul intr-un colt si uitati de el pentru 4 ore (si sa stiti ca, consuma putin, cat un bec). Daca aveti cuptorul ocupat cu alte preparate, cum ar fi cozonacii sau pasca, atunci aceasta reteta este perfecta.
Dupa 4 ore, minunatele pulpe de miel in stil oriental la Crock-Pot sunt gata. Mirosul va fi pur si simplu minunat. Condimentele vor aromatiza perfect carnea, iar gatirea la temperatura joasa va face carnea frageda si suculenta care pur si simplu se va desprinde de pe os. Puteti servi mielul ca atare sau puteti sa adaugati o garnitura la alegere. Couscous-ul merge foarte bine, la fel si orezul, quinoa sau pur si simplu faceti un bol mare cu salata verde. Sper din suflet sa va placa reteta mea de pulpe de miel in stil oriental la Crock-Pot si s-o incercati si voi de Paste. In familia noastra a fost un succes absolut si sper sa fie la fel si in familia voastra.