Loading...
Acasa Retete Video Mancaruri Pui crocant cu pesmet japonez - reteta video

Pui crocant cu pesmet japonez – reteta video

Pui crocant cu pesmet japonez
Loading…
Preparare 15 minute
Gatire 20 minute
Timpul total 35 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Internationala
Servire 4 portii
Calorii 294 kcal
4.6/579 voturi

Ingrediente
 

  • 100 g pesmet japonez panko
  • 500 g piept de pui
  • 300 g lapte batut
  • 2 linguri sos iute
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pui crocant cu pesmet japonez il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutritie

Calorii: 294kcalGlucide: 23gProteine: 33gGrasimi: 7gGrasimi saturate: 2gColesterol: 88mgSodiu: 587mgPotasiu: 641mgFibre: 2gZahar: 5gVitamina A: 333IUVitamina C: 7mgCalciu: 146mgFier: 2mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!
Loading…

Reteta de pui crocant cu pesmet japonez este una dintre preferatele sotului meu, mai ales cand vine vorba de un pranz rapid. Ii place extrem de mult puiul preparat in acest fel, dar recunosc sincer ca nu-l prepar foarte des pentru ca incerc ca nu mancam alimente prajite prea des. Daca ar fi dupa el, sunt convinsa ca nu ar refuza acest fel de mancare nici daca l-as prepara zilnic.

Pentru aceasta reteta de pui crocant am folosit pesmet japonez tip panko pe care l-am facut in retetele trecute. Bineinteles ca puteti folosi si pesmet panko din comert sau chiar puteti folosi si pesmet obisnuit, doar ca cel tip panko ne va conferi un rezultat mult mai crocant. Pentru pui, am folosit piept de pui fara piele si fara os pentru ca mi se pare cel mai potrivit fel de carne pentru aceasta reteta, dar la nevoie se pot folosi si pulpe de pui dezosate.

Loading...

Pieptul de pui se taie in fasii mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta si se condimenteaza bine. Eu am propriul amestec de condimente pentru aceasta reteta, insa voi sunteti liberi sa va alegeti condimentele preferate. Pentru o nota picanta am adaugat putin sos iute de tip Tabasco, dar orice sos iute este bun. Bineinteles ca-l puteti si omite daca nu doriti ca puiul sa fie picant. Peste puiul condimentat am adaugat lapte batut pentru fragezire si pentru gustul lui usor acrisor.

Puteti folosi si iaurt de baut sau puteti pune chiar lapte dulce in care sa adaugati zeama de la o jumatate de lamaie. Ideal ar fi sa lasati puiul la marinat peste noapte, dar e suficient si pentru 8 ore sau macar pentru 4 ore. Cu cat lasati puiul mai mult la marinat cu atat va fi mai gustos. Treceti puiul prin pesmet si prajiti-l in ulei incins pana bucatile se rumenesc frumos. Acest pui crocant se poate servi cu orice garnitura doriti, de preferat ar fi o salata, si merge foarte bine cu sos tzatziky sau cu orice alt sos pe baza de iaurt.

Mod de preparare pui crocant cu pesmet japonez:

Loading...
Loading...

Ultimele retete:

Tarta cu porumb si legume – reteta video

Tarta cu porumb si legume - reteta video Tarta cu porumb si legume este ideala pentru perioada verii, atunci cand...

Victoria sponge cake – reteta video

Victoria sponge cake - reteta video Victoria sponge cake este un desert de origine britanica, foarte faimos si iubit in...

Clatite fara gluten, low carb – reteta video

Clatite fara gluten, low carb - reteta video Aceste clatite fara gluten sunt ideale pentru persoanele cu intoleranta la gluten,...

Tort de inghetata cu vanilie, capsuni si cacao – reteta video

Tort de inghetata cu vanilie, capsuni si cacao - reteta video Reteta de tort de inghetata este ideala pentru perioada...

Chiftelute mexicane cu legume – reteta video

Chiftelute mexicane cu legume - reteta video Reteta de chiftelute mexicane cu legume este ideala pentru perioada verii, atunci cand...

Coliva traditionala romaneasca din arpacas – reteta video

Coliva traditionala romaneasca din arpacas - reteta video In acest fel coliva traditionala a pornit de la a fi un...
Loading...