Pui crocant cu pesmet japonez – reteta video

Pui crocant cu pesmet japonez
Reteta de pui crocant cu pesmet japonez este una dintre preferatele sotului meu, mai ales cand vine vorba de un pranz rapid.
Preparare 15 minute
Gatire 20 minute
Timpul total 35 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Internationala
Servire 4 portii
Calorii 294 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.60 from 86 votes

Ingrediente
 

  • 100 g pesmet japonez panko
  • 500 g piept de pui
  • 300 g lapte batut
  • 2 linguri sos iute
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pui crocant cu pesmet japonez il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 294kcal | Glucide: 23g | Proteine: 33g | Grasimi: 7g | Grasimi saturate: 2g | Colesterol: 88mg | Sodiu: 587mg | Fibre: 2g | Zahar: 5g | Vitamina A: 333IU | Vitamina C: 7mg | Calciu: 146mg | Fier: 2mg

Reteta de pui crocant cu pesmet japonez este una dintre preferatele sotului meu, mai ales cand vine vorba de un pranz rapid. Ii place extrem de mult puiul preparat in acest fel, dar recunosc sincer ca nu-l prepar foarte des pentru ca incerc ca nu mancam alimente prajite prea des. Daca ar fi dupa el, sunt convinsa ca nu ar refuza acest fel de mancare nici daca l-as prepara zilnic.

Pentru aceasta reteta de pui crocant am folosit pesmet japonez tip panko pe care l-am facut in retetele trecute. Bineinteles ca puteti folosi si pesmet panko din comert sau chiar puteti folosi si pesmet obisnuit, doar ca cel tip panko ne va conferi un rezultat mult mai crocant. Pentru pui, am folosit piept de pui fara piele si fara os pentru ca mi se pare cel mai potrivit fel de carne pentru aceasta reteta, dar la nevoie se pot folosi si pulpe de pui dezosate.

Pieptul de pui se taie in fasii mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta si se condimenteaza bine. Eu am propriul amestec de condimente pentru aceasta reteta, insa voi sunteti liberi sa va alegeti condimentele preferate. Pentru o nota picanta am adaugat putin sos iute de tip Tabasco, dar orice sos iute este bun. Bineinteles ca-l puteti si omite daca nu doriti ca puiul sa fie picant. Peste puiul condimentat am adaugat lapte batut pentru fragezire si pentru gustul lui usor acrisor.

Puteti folosi si iaurt de baut sau puteti pune chiar lapte dulce in care sa adaugati zeama de la o jumatate de lamaie. Ideal ar fi sa lasati puiul la marinat peste noapte, dar e suficient si pentru 8 ore sau macar pentru 4 ore. Cu cat lasati puiul mai mult la marinat cu atat va fi mai gustos. Treceti puiul prin pesmet si prajiti-l in ulei incins pana bucatile se rumenesc frumos. Acest pui crocant se poate servi cu orice garnitura doriti, de preferat ar fi o salata, si merge foarte bine cu sos tzatziky sau cu orice alt sos pe baza de iaurt.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
306,209CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
548,800CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă