Acasa Retete Video Mancaruri Pui crocant cu pesmet japonez - reteta video

Pui crocant cu pesmet japonez – reteta video

Pui crocant cu pesmet japonez
4.6/582 voturi
Preparare 15 minute
Gatire 20 minute
Timpul total 35 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Internationala
Servire 4 portii
Calorii 294 kcal

Ingrediente
 

  • 100 g pesmet japonez panko
  • 500 g piept de pui
  • 300 g lapte batut
  • 2 linguri sos iute
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pui crocant cu pesmet japonez il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!

Nutritie

Calorii: 294kcalGlucide: 23gProteine: 33gGrasimi: 7gGrasimi saturate: 2gColesterol: 88mgSodiu: 587mgPotasiu: 641mgFibre: 2gZahar: 5gVitamina A: 333IUVitamina C: 7mgCalciu: 146mgFier: 2mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de pui crocant cu pesmet japonez este una dintre preferatele sotului meu, mai ales cand vine vorba de un pranz rapid. Ii place extrem de mult puiul preparat in acest fel, dar recunosc sincer ca nu-l prepar foarte des pentru ca incerc ca nu mancam alimente prajite prea des. Daca ar fi dupa el, sunt convinsa ca nu ar refuza acest fel de mancare nici daca l-as prepara zilnic.

Pentru aceasta reteta de pui crocant am folosit pesmet japonez tip panko pe care l-am facut in retetele trecute. Bineinteles ca puteti folosi si pesmet panko din comert sau chiar puteti folosi si pesmet obisnuit, doar ca cel tip panko ne va conferi un rezultat mult mai crocant. Pentru pui, am folosit piept de pui fara piele si fara os pentru ca mi se pare cel mai potrivit fel de carne pentru aceasta reteta, dar la nevoie se pot folosi si pulpe de pui dezosate.

Pieptul de pui se taie in fasii mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta si se condimenteaza bine. Eu am propriul amestec de condimente pentru aceasta reteta, insa voi sunteti liberi sa va alegeti condimentele preferate. Pentru o nota picanta am adaugat putin sos iute de tip Tabasco, dar orice sos iute este bun. Bineinteles ca-l puteti si omite daca nu doriti ca puiul sa fie picant. Peste puiul condimentat am adaugat lapte batut pentru fragezire si pentru gustul lui usor acrisor.

Puteti folosi si iaurt de baut sau puteti pune chiar lapte dulce in care sa adaugati zeama de la o jumatate de lamaie. Ideal ar fi sa lasati puiul la marinat peste noapte, dar e suficient si pentru 8 ore sau macar pentru 4 ore. Cu cat lasati puiul mai mult la marinat cu atat va fi mai gustos. Treceti puiul prin pesmet si prajiti-l in ulei incins pana bucatile se rumenesc frumos. Acest pui crocant se poate servi cu orice garnitura doriti, de preferat ar fi o salata, si merge foarte bine cu sos tzatziky sau cu orice alt sos pe baza de iaurt.

Mod de preparare pui crocant cu pesmet japonez:

Tefal Club

Ultimele retete:

Pui in stil toscan cu sos alb delicios – reteta video

Pui in stil toscan cu sos alb delicios - reteta video Iubesc reteta de pui in stil toscan. Este fix modul meu preferat de a...

Prajitura martisor, cadoul perfect pentru 1 Martie – video

Prajitura martisor, cadoul perfect pentru 1 Martie - reteta video Reteta de prajitura martisor / Red Velvet whoopie pies este una pe care trebuie neaparat...

Salam de biscuiti cu rahat si nuca – reteta video

Salam de biscuiti cu rahat si nuca - reteta video Reteta de salam de biscuiti cu rahat, nuca si stafide este una care-mi aduce mereu...

Chiftele la cuptor cu mozzarella – reteta video

Chiftele la cuptor cu mozzarella - reteta video Reteta de chiftele la cuptor cu mozzarella si sos de rosii este simpla, usoara si foarte gustoasa....

Frigarui portugheze cu foi de dafin – reteta video

Frigarui portugheze cu foi de dafin - reteta video Reteta de frigarui portugheze cu foi de dafin este de-a dreptul minunata. Este atat de aromata...