Acasa Retete Video Mancaruri Pui crocant cu pesmet japonez - reteta video

Pui crocant cu pesmet japonez – reteta video


Pui crocant cu pesmet japonez
Preparare: 15 minute
Gatire: 20 minute
Timpul total: 35 minute
Servire: 4 portii

Ingrediente

  • 100 g pesmet japonez panko
  • 500 g piept de pui
  • 300 g lapte batut
  • 2 linguri sos iute
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de pui crocant cu pesmet japonez este una dintre preferatele sotului meu, mai ales cand vine vorba de un pranz rapid. Ii place extrem de mult puiul preparat in acest fel, dar recunosc sincer ca nu-l prepar foarte des pentru ca incerc ca nu mancam alimente prajite prea des. Daca ar fi dupa el, sunt convinsa ca nu ar refuza acest fel de mancare nici daca l-as prepara zilnic.

Pentru aceasta reteta de pui crocant am folosit pesmet japonez tip panko pe care l-am facut in retetele trecute. Bineinteles ca puteti folosi si pesmet panko din comert sau chiar puteti folosi si pesmet obisnuit, doar ca cel tip panko ne va conferi un rezultat mult mai crocant. Pentru pui, am folosit piept de pui fara piele si fara os pentru ca mi se pare cel mai potrivit fel de carne pentru aceasta reteta, dar la nevoie se pot folosi si pulpe de pui dezosate.

Pieptul de pui se taie in fasii mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta si se condimenteaza bine. Eu am propriul amestec de condimente pentru aceasta reteta, insa voi sunteti liberi sa va alegeti condimentele preferate. Pentru o nota picanta am adaugat putin sos iute de tip Tabasco, dar orice sos iute este bun. Bineinteles ca-l puteti si omite daca nu doriti ca puiul sa fie picant. Peste puiul condimentat am adaugat lapte batut pentru fragezire si pentru gustul lui usor acrisor.


Puteti folosi si iaurt de baut sau puteti pune chiar lapte dulce in care sa adaugati zeama de la o jumatate de lamaie. Ideal ar fi sa lasati puiul la marinat peste noapte, dar e suficient si pentru 8 ore sau macar pentru 4 ore. Cu cat lasati puiul mai mult la marinat cu atat va fi mai gustos. Treceti puiul prin pesmet si prajiti-l in ulei incins pana bucatile se rumenesc frumos. Acest pui crocant se poate servi cu orice garnitura doriti, de preferat ar fi o salata, si merge foarte bine cu sos tzatziky sau cu orice alt sos pe baza de iaurt.

Mod de preparare pui crocant cu pesmet japonez:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...