Ingrediente
- 300 g iaurt grecest 10% grasime
- 100 g zahar vanilinat Coseli
- 300 g fructe de padure
- 100 g piscoturi
- 100 ml lapte
- 200 g mascarpone
- 15 g gelatina
- 1 lingura esenta de fructe de padure Coseli
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de prajitura fara coacere il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de prajitura fara coacere cu iaurt si fructe este exact ceea ce ne trebuie pe perioada verii. Adevarul ca sa pornim cuptorul pe o asemenea canicula este tot ce ne trebuie. Facem o caldura infernala in bucatarie, transpiram abundent, asa ca mai bine renuntam si ne multumim cu o inghetata. Din aceste motive m-am gandit ca un desert fara coacere este ideal. In plus i-am adaugat multe fructe si iaurt, deci va fi racoritor si foarte gustos. Ador deserturile fara coacere, si mai ales deserturile cu fructe, asa cum e si tortul diplomat sau tiramisu.
Pentru aceasta prajitura fara coacere cu iaurt am folosit un blat de piscoturi, o crema afina de iaurt si mascarpone si fructe proaspete. Eu am ales zmeura, capsuni, afine si mure. Bineinteles ca puteti sa folositi fructele voastre preferate. Coacazele merg foarte bine, la fel si agrisele. Mai puteti folosi piersici, caise, mango, pere sau orice fructe doriti. Pentru crema am mai folosit iaurt grecesc, cu 10% grasime si mascarpone. Puteti pune si iaurt mai slab, insa tineti cont ca va fi mai lichid si mai acrisor. Daca nu doriti sa puneti mascarpone, puteti pune frisca batuta pe jumatate.
Prajitura cu iaurt, ce tava folosim pentru a o monta?
Pentru a monta prajitura fara coacere cu iaurt, am folosit o tava de chec din silicon. Puteti folosi si o tava obisnuit, insa va trebui s-o tapetati cu folie de plastic pe interior. In felul acesta doar rasturnati prajitura si indepartati folia. Fara folie prajitura se va lipi de forma si nu va fi deloc usor de scos. Se poate folosi si o tava rotunda, insa tineti cont ca aveti cam 1 kilogram de compozitie. Aveti nevoie de o tava mica, cu diametrul de 20-21 de cm. Pentru o tava de 28 de cm va trebui sa dublati cantitatile pentru crema. Piscoturile le puteti inlocui cu blat de biscuiti sau cu blat de tort.
Pentru a se inchega prajitura fara coacere cu iaurt, am adaugat putina gelatina in compozitie. Pentru aroma am adaugat esenta de fructe de padure si zahar vanilinat de la Coseli. Puteti orna prajitura cu fructe proaspete sau cu sos de fructe. Este buna si putina frisca batuta sau niste mascarpone mixat cu zahar pudra. Lasati prajitura pentru cel putin 4 ore la frigider, apoi o puteti savura. O puteti face si celor mici inlocuind zaharul cu miere si excluzand piscoturile. Pentru un alt desert fara coacere, puteti incerca si reteta mea de tort de biscuiti fara coacere. Ciocolatos si foarte gustos!
Toate rețetele tale mi-au reușit și sunt încântată de fiecare dată când postezi o rețetă nouă! Mulțumesc frumos!
Cu drag! Ma bucur din tot sufletul! ❤️❤️❤️