Pizza picanta | Pizza diavola – video

Pizza picanta | Pizza Diavola
Pizza picanta | Pizza diavola - video
Servire Preparare Gatire
2 pizza 15 minute 20 minute
  • 4.5/5
  • 68 voturi
68 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
4.4%7.4%4.4%5.9%77.9%
Ingrediente
Pentru aluat:
Pentru topping:

Pizza picanta sau pizza Diavola este felul de pizza pe care il prefer de fiecare data cand vreau sa fac o pizza rapida pentru mine si ai mei. Tuturor ne place pizza si de obicei o comandam, insa eu prefer s-o fac in casa. E mult mai buna, stim exact ce punem in ea si satisfactia ne-am facut singuri pizza este nepretuita.

Imi place pizza picanta sau pizza Diavola pentru ca este usor iute, e foarte gustoasa si se face foarte repede. De obicei avem impresia ca e greu sa facem pizza in casa . Ba nu ne iese aluatul, ba punem prea multe ingrediente, ba nu o coacem la temperatura potrivita. Din toate aceste motive preferam sa cumparam pizza in loc s-o facem in casa.

Daca urmam insa niste pasi simpli, ne va iesi o pizza perfecta. Aluatul este unul simplu, de paine, in care punem ulei de masline. Nu e un aluat foarte pretentios si nici greu de facut, insa cel mai important este cuptorul. Pizza picanta sau orice alta pizza se coc la temepratura inalta, 230-240 de grade, chiar 250 de grade. In mod obisnuit pizza se coace in cuptoare pe lemne care ajung la temperaturi foarte mari si italienii chiar spun ca pizza trebuie sa fie usor arsa pe margini pentru a fi considerata bine coapta.

Pentru sos, am folosit sosul de rosii cu busuioc de la Delikat. Imi place datorita gusutului sau de rosii coapte si datorita aromei placute de busuioc. Se preteaza foarte bine la pizza, iar gustul este minunat. Salamul pe care l-am folosit la pizza picanta, a fost chorizo de curcan, dar e bun orice salam picant de buna calitate. Si mozzarella este foarte importanta. O mozzarella buna ne garanteaza o pizza buna si gustoasa. La nevoie se poate folosi si cascaval de buna calitate, insa eu va recomand sa incercati sa folositi mozzarella macar o data.

Coaceti pizza picanta la foc mare, pentru 10-12 minute, pana cand branza s-a topit bine si crusta e bine coapta. O puteti coace si in cuptorul cu lemne, daca aveti si daca doriti. Va fi si mai buna si se va face si mai repede. Noua ne place extrem de mult pentru ca e usor picanta, e extrem de gustoasa si este gata intr-un timp foarte scurt.

Mod de prep. pizza picanta / pizza diavola:


Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine