Ingrediente
Pentru aluat:
- 300 g faina
- 180 ml apa calduta
- 5 g drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Pentru sos:
- 400 g sos de rosii cu busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita fulgi de ardei
- sare
Pentru topping:
- 50 g chorizo
- 1 ardei iute
- 200 g mozzarella
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pizza picanta il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Pizza picanta sau pizza Diavola este felul de pizza pe care il prefer de fiecare data cand vreau sa fac o pizza rapida pentru mine si ai mei. Tuturor ne place pizza si de obicei o comandam, insa eu prefer s-o fac in casa. E mult mai buna, stim exact ce punem in ea si satisfactia ne-am facut singuri pizza este nepretuita. Imi place pizza picanta sau pizza Diavola pentru ca este usor iute, e foarte gustoasa si se face foarte repede. De obicei avem impresia ca e greu sa facem pizza in casa. Ba nu ne iese aluatul, ba punem prea multe ingrediente, ba nu o coacem la temperatura potrivita.
Din toate aceste motive preferam sa cumparam pizza picanta in loc s-o facem in casa. Daca urmam insa niste pasi simpli, ne va iesi o pizza perfecta. Aluatul este unul simplu, de paine, in care punem ulei de masline. Nu e un aluat foarte pretentios si nici greu de facut, insa cel mai important este cuptorul. Pizza picanta sau orice alta pizza se coc la temepratura inalta, 230-240 de grade, chiar 250 de grade. In mod obisnuit pizza se coace in cuptoare pe lemne care ajung la temperaturi foarte mari si italienii chiar spun ca pizza trebuie sa fie usor arsa pe margini pentru a fi considerata bine coapta.
Ce ingrediente folosim pentru cea mai buna pizza?
Pentru sos, am folosit un sos de rosii cu busuioc. Se preteaza foarte bine la pizza picanta, iar gustul este minunat. Puteti folosi orice sos de rosii, rosii pasate sau chiar un sos de rosii facut in casa. Salamul pe care l-am folosit la pizza picanta, a fost chorizo de curcan, dar e bun orice salam picant de buna calitate. Daca nu aveti la dispozitie salam picant, puneti fulgi de ardei iuti in sos sau presarati-i direct peste pizza. Si mozzarella este foarte importanta. O mozzarella buna ne garanteaza o pizza buna si gustoasa. Puteti pune si un cascaval de calitate, insa mozzarella are alt gust si se topeste foarte bine.
Coaceti pizza picanta la foc mare, pentru 10-12 minute, pana cand branza s-a topit bine si crusta e bine coapta. Foarte important e s-o coaceti la foc mare, cat va permite cuptorul. Verifcati sa fie rumenita la baza, unde intra in contact cu tava. O puteti coace si in cuptorul cu lemne, daca aveti si daca doriti. Va fi si mai buna si se va face si mai repede. Noua ne place extrem de mult pentru ca e usor picanta, e extrem de gustoasa si este gata intr-un timp foarte scurt. Daca sunteti amatori de pizza, gasiti pe acest blog mai multe retete delicioase din care puteti alege. Va recomand si pizza cu pui si ciuperci.