Pastrav la cuptor cu piure de mazare – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2

Pastrav la cuptor cu piure de mazare
Pastrav la cuptor cu piure de mazare - reteta video
Servire Preparare Gatire
2 portii 20 minute 20 minute
  • 4.2/5
  • 39 voturi
39 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
17.9%12.8%10.3%23.1%53.8%
Ingrediente

Reteta de pastrav la cuptor este una din retetele mele preferate pe baza de peste. Cine ma cunoaste, stie ca imi place foarte mult pestele. Este una din tipurile de carne pe care le prefer pentru ca e usoara gustoasa si sanatoasa. Iubesc pestele gatit in orice fel, dar in special la cuptor si pe gratar. Imi place si cel prajit, de ce sa nu recunosc, insa ma feresc de el pentru ca prajeala nu e sanatoasa. Tata ne facea foarte des peste la gratar, poate din acest motiv imi si place. Ni-l servea intotdeauna cu mujdei si mamaliga calda. Uneori facea si o saramura de pui pentru fratele meu care nu manca peste.

Eu fac mai rar peste la gratar pentru ca fiind doar doua persoane, mi se pare prea multa bataie de cap. Ma refer la gratarul de gradina, cel cu carbuni pentru ca in tigaia grill gatesc peste foarte des. Imi place in mod special un pastrav la cuptor, facut cu ierburi aromatice si usturoi. Este aromat, gustos si se face repede si usor. Nu stiu de ce, dar multi oameni se ferec de peste pentru ca au impresia ca e greu de pregatit. Din punctul meu de vedere este doar o idee preconceputa pentru ca peste se gaseste usor si repede, e sanatos si gustos.

Pentru aceasta reteta eu am folosi pastrav proaspat de la Alfredo SeaFood. Imi place ca e eviscerat si ca nu trebuie decat sa-l curat de solzi si sa-l gatesc. Este si foarte proaspata si de foarte buna calitate. Daca il fac pe gratar, il filetez, dar daca il fac la cuptor, prefer sa-l las intreg. Arata ma bine in farfurie, ramane suculent si nu se usuca. O alta greseala pe care o facem cu pestele, este aceea ca il gatim prea mult. Pestele nu are nevoie de timp lung de gatire, trebuie doar sa fie patruns si e gata. In plus, pestele foarte proaspat se poate manca si crud.

Am pregatit acest pastrav la cuptor cu ierburi aromatice si lamaie, iar drept garnitura am ales sa pun un piure de mazare. Am folosit mazare de la AlfredoVerde, fina si foarte dulce. Am combinat-o cu crema de branza si putine ierburi aromatice. A iesit un piure delicios care merge de minune cu peste. In tava am mai adaugat si cateva rosii cherry, tot pentru garnitura si pentru gustul lor bun. Mai puteti face si un sos tzatziki si aveti un pastrav la cuptor delicios si pe placul tuturor. Daca nu va place pastravul, puteti alege si macrou, tot marca Alfredo. La fel de bun si de gustos.

Mod de preparare pastrav la cuptor: