Ingrediente
- 500 g Penne Antonio Di Vaio
- 750 g rosii pasate
- 200 ml smantana pentru gatit
- 50 g parmezan
- 3-4 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 1 lingura ierburi aromatice
- 1 legatura patrunjel
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de paste cremoase cu sos de rosii le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de paste cremoase cu sos de rosii este ideala pentru zilele in care nu avem timp de gatit. Stiti zilele acelea in care vrei ca in maxim 30 de minute sa ai mancarea pe masa? Ei bine, si eu am astfel de zile, zile in care sunt rupta de oboseala si vreau ca cina sa nu dureze mult, dar sa fie satioasa fara a fi prea grea. Veti spune ca in zilele acelea mai bine comandam ceva, insa la mine orice comanda ajunge intr-o ora si mai repede gatesc ceva. In plus, prefer sa nu comand mancare, mai ales daca o servesc si copiilor. Optez mereu pentru varianta homemade pentru ca e mult mai sanatoasa. Ai mei oricum nu mananca decat pizza de la restaurant, iar Rayan mananca sushi cu legume.
Aceste paste cremoase cu sos de rosii se numara printre preferatele Sarei. A fost un copil foarte mofturos la mancare si inca mai e. Preparatele pe baza de paste erau printre putinele pe care le accepta, asa ca i le-am facut in fel si chip. Ii ascundeam toate legumele pe care nu voia sa le manance pasandu-le in sos, de exemplu. Ii adaugam ton, somon sau carne tocata de pasare. Eram atat de disperata cu mancarea ei incat am gasit in paste modalitatea prin care o puteam face sa manance ceva. Astazi mananca mult mai bine si mai diversificat, insa pastele sunt preferatele ei. Il plac cel mai mult cele tricolore de la Antonio di Vaio, in special funditele.
Cum realizam cel cremos sos de paste?
Pentru aceste paste cremoase cu sos de rosii imi place sa fac un sos simplu de paste, dar in care mai adaug si smantana dulce. Se spune ca orice preparat e mai bun daca ii adaugi smantana. In cazul acesta chiar asa e. Smantana taie din aciditatea rosiilor si face sosul mai dulceag, mai cremos si mai gustos. Eu am folosit smantana cu 20% grasime pentru ca nu am vrut sa adaug mai grasa, dar puteti folosi si cu 32%. In orice caz sa fie smantana dulce, adica nefermentata, smantana de gatit. Alegeti una naturala, din grasimea laptelui de vaca. Adaugati neaparat parmezan pentru un gust perfect, iar la final patrunjel proaspat. Nu omiteti nici usturoiul chiar daca adaugati mai putin ca mine.
Bineinteles ca nu putem face paste cremoasa cu sos de rosii fara paste. Eu le-am folosit pe cele de la Antonio Di Vaio si am ales penne. Sunt paste de calitate, din 100% grau dur, sunt comparabile cu cele italienesti, de fapt sunt la fel de bune, si sunt romanesti. Le-am incercat pe toate de-a lungul timpului si am fost super multimita de toate tipurile. Puteti sa faceti reteta cu orice fel de paste scurte: penne, fusilli, farfalle, orice va place. Sunt foarte bune si pastele integrale, daca le preferati. Dupa ce puneti pastele in sos lasati-le sa stea 5 minute si serviti-le cu parmezan razuit. Incercati si pastele cu sos pesto pentru o alta reteta delicioasa, aromata si usor de preparat!