Socata cu menta si miere reteta perfecta pentru cea mai racoritoare socata naturala fara drojdie

Pasca fara aluat dietetica fara faina de grau

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pasca fara aluat dietetica le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.91 from 10 votes
Preparare 20 minute
Gatire 1 ora
Timpul total 1 ora 20 minute
Categorie Desert
Bucatarie Romaneasca
Servire 12 portii
Calorii 186 kcal

Ingrediente
 

  • 1 kg branza de vaci 0.2% grasime
  • 500 g iaurt 2% grasime
  • 100 g faina de cocos
  • 100 g indulcitor fara calorii
  • 40 g zmeura liofilizata
  • 15 g praf de copt
  • 6 oua
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita extract de lamaie

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 186kcal | Glucide: 20g | Proteine: 15g | Grasimi: 8g | Grasimi saturate: 4g | Grasimi polinesaturate: 1g | Grasimi mononesaturate: 2g | Grasimi nesaturate: 0.01g | Colesterol: 101mg | Sodiu: 332mg | Fibre: 4g | Zahar: 5g | Vitamina A: 277IU | Vitamina C: 0.2mg | Calciu: 186mg | Fier: 1mg

Reteta de pasca fara aluat dietetica este ideala pentru persoanele care tin dieta, pentru diabetici sau pentru cei cu intoleranta la gluten. Reteta clasica de pasca fara aluat e cea mai iubita reteta de Paste si in fiecare an este facuta de zeci si zeci de mii de persoane. Totusi, in fiecare an mi se cerea si o varianta cu mai putine calorii, fara faina alba si fara zahar. Pana acum nu am apucat sa vin cu o asemenea varianta, insa anul acesta mi-am lasat timp de filmat special pentru aceasta reteta. Am incercat sa vin cu o reteta cat mai dietetica, cu cat mai putine calorii. Am testat pentru inceput o reteta pe care am dezvoltat-o de la zero. Am cautat branza de vaci cea mai slaba, cu 0,2% grasime. Puteti folosi si branza o idee mai grasa, dar tineti cont ca trebuie sa recalculatii caloriile.

Pentru aceasta reteta de pasca fara aluat dietetica m-am inspirat din reteta clasica pe care am facut-o cu ani in urma. Am inlocuit toate ingredientele cu altele mult mai dietetice si am omis cu totul untul. In loc de smantana am pus iaurt grecesc cu 2% grasime si in loc de faina de grau am pus faina de cocos. Zaharul l-am inlocuit cu indulcitor cu zero calorii. Eu am folosit eritritol, insa puteti folosi orice alt indulcitor. Ouale le-am pastrat pentru ca e nevoie de ele pentru a lega desertul. Daca nu puteti folosi oua, le puteti inlocui cu banane pasate sau cu seminte de in macinate si hidratate in apa. La fel, tineti cont ca va trebui sa va recalculatii caloriile in ambele cazuri pentru ca nu vor mai fi aceleasi. Daca aveti o aplicatie care va calculeaza este si mai usor pentru voi.

Cum pregatim o pasca fara aluat dietetica gustoasa si aromata?

Pentru ca pasca fara aluat dietetica sa fie gustoasa si aromata tineti cont ca trebuie sa alegeti ingrediente de buna calitate. In plus, adaugati ceva in compozitie, nu o lasati simpla. Eu am optat pentru zmeura liofilizata, insa puteti la fel de bine sa folositi si fructe de padure congelate. In mod clasic se folosesc stafide, insa sunt mult prea calorice. Fructele de padure au aprox. 50 de kcal, iar stafidele aprox. 300, deci de 6 ori mai mult. Mai puteti folosi si alte fructe congelate. Capsuni, afine, mure, zmeura, coacaze sau chiar visine. La fel de bine mai puteti adauga si picaturi de ciocolata fara zahar. Tot pentru gust adaugati si suficiente arome. De vanilie, de lamaie, de portocala. Puteti adauga orice aroma va place si chiar puteti gusta putin din compozitie pentru a va asigura ca e aromata.

Dupa ce ati facut compozita de pasca fara aluat dietetica, tot ce trebuie sa mai faceti este s-o puneti la cuptor. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27 de cm. Daca e prea multa compozitie pentru voi, puteti face doar jumatate de portie intr-o tava de 20 de cm. Depinde doar de voi pentru cate persoane faceti prajitura. Daca doriti puteti coace compozitia si in forme individuale pentru briose. In felul acesta se vor coace mai repede, se pot congela si le puteti servi mai usor. Prajitura se poate servi calduta sau rece, din frigider. Mai puteti adauga un sos de fructe de padure fara zahar pentru un plus de gust. Intreaga pasca are aproximativ 2300 kcal, deci daca o imparititi in 12 bucati veti avea aprox. 200 kcal per portie. Per 100g veti avea aprox. 100 kcal.

RETETA NOUA

Socata cu menta si miere fara drojdie – reteta video

Socata cu menta si miere fara drojdie - reteta video Socata cu menta si miere fara drojdie, socata racoritoare, naturala si gustoasa facuta in casa....

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
301,159CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
531,900CititoriConectați-vă
1,830,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×